تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):على پيشواى مؤمنان و ثروت پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842328446




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بستر توسعه هر جريان علمي، دين بايد باشد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: بستر توسعه هر جريان علمي، دين بايد باشد
امام جمعه مشهد گفت: نقطه كمال وحدت حوزه و دانشگاه اين است كه خواستگاه و بستر تمام علوم در كشور ما بايد دين‌آموزي و دينداري باشد و دين و دانش ديني بستر توسعه رشد هر علم و جريان علمي بايد باشد.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، آيت‌ا... سيد احمد علم‌الهدي در در همايش وحدت حوزه و دانشگاه با بيان اينكه مفهوم مقدس حوزه و دانشگاه نيازمند يك تحليل دقيق و جامع بوده اما آنچه مهم است اين بوده كه قبل از بيان مفهوم وحدت حوزه و دانشگاه به سابقه اين جريان بپردازيم، اظهار كرد: سابقه اين جريان در يك روز از روزهاي سال 57 و قبل از پيروزي انقلاب اسلامي و زماني كه امام راحل در پاريس بودند به وقوع پيوست كه در مراسمي در دانشگاه تهران به يك مناسبت انقلابي عده‌اي از علماي حوزه علميه و دانشگاهيان در چمن‌هاي دانشگاه با طرحي كه شهيد مفتح ريخته بود تجمع كرده و شعار مي‌دادند دانشجو، طلبه پيوندتان مبارك.

وي با اشاره به اينكه روز وحدت حوزه و دانشگاه به وسيله امام راحل(ره) نامگذاري شد، تصريح كرد: اين خصوصيتي كه امام(ره) خود براي نامگذاري روز وحدت حوزه و دانشگاه مباشرت كردند نيازمند ديد عميق بوده كه بايد به عمق فلسفه و تحليل دقيق آن توجه كنيم كه امام(ره) چه واقعيتي را در نظر گرفتند، در اين نامگذاري، شايد جبران خسارت عظيم در گذشته و يا تحقق جريان عظيمي را در آينده در اين وحدت حوزه و دانشگاه قائل شدند، پيوند روحاني و دانشجو در آستانه پيروزي انقلاب به عنوان يك واقعيت براي پيشبرد انقلاب بود و شايد براي همان روز موضوعيت داشت.

آيت‌ا... علم‌الهدي با اشاره به آميختگي جريان دانشگاهي و روحاني در عصر امروز گفت: امروز جريان دانشگاهي و روحاني به صورت يك جريان نخبه آميخته شده و شايد عنوان پيوند دانشجو و روحاني خيلي معنا نداشته باشد، ما بايد به عمق اين تحليل و نامگذاري امام راحل توجه كنيم، نهادهايي نظير دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه علوم اسلامي رضوي و دانشگاه مفيد تمامي آن‌ها نمونه بارز آميختگي دانشگاه و حوزه علميه است، در واقع مي‌توان گفت تلفيق ميان حوزه و دانشگاه به‌وجود آمده اما بايد به اين مسئله بپردازيم كه در عمق اين نامگذاري چه مفهوم و چه واقعيتي نهفته است.

عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اينكه امام(ره) به منظور تحول و انقلاب در عرصه علم و آموزش مسئله وحدت حوزه و دانشگاه را مطرح كردند، ادامه داد: بايد به اين مسئله توجه كنيم كه از ابتدا در جامعه ديني ما، دين خواستگاه تمام علوم به ويژه علوم‌تجربي بود، در تمام دوران‌ها مدارس علميه تنها كانون آموزش فقه و اصول نبوده بلكه مهد آموزش و پرورش در همه رشته‌هاي تخصصي، مادي و تجربي بوده است، مي‌توان اين جمع‌بندي را داشت كه نخبگان رشد يافته و پرورش‌ يافته در طول تاريخ در بستر حوزه‌هاي علميه و حوزه‌هاي ديني شكل گرفته بودند.

وي با تاكيد بر اينكه بزرگترين خسارتي كه در پيكره علم و دانش در جامعه اسلامي پيداش سكولاريسم در عرصه آموزش بود، ابراز كرد: تعليم سكولار بزرگترين آفتي بود كه زير پاي جوامع علوم اسلامي را خالي كرد و در كشور ما از دوران صفويه اين مسئله آغاز شد و در دوران قاجار و پهلوي به اوج خود رسيد كه علتش پيدايش مدرنيته و رنسانس علمي در غرب و كشورهاي اروپايي بود.

امام جمعه مشهد ادامه داد: امام راحل در پيروزي انقلاب با اعلام روز وحدت حوزه و دانشگاه جداي از مسئله تلفيق اين 2 بخش به مسئله‌اي عميق‌تر پرداخته و آن سقوط آموزش سكولار بوده است، يعني نقطه كمال وحدت حوزه و دانشگاه اين است كه خاستگاه تمام علوم تجربي و عقلاني، دين‌آموزي و آموزش دين باشد و در واقع متفكر ديني فناور پرورش دهيم.

آيت‌الله علم‌الهدي خاطرنشان كرد: مسلم است در بركت دانش ديني آن فناوري كه در خط عبوديت پروردگار رشد و توسعه پيدا كند به نتايج مثبت رسيد و امروز مي‌بينيم كه در جوامع سكولار علوم و فناوري به يك اشكالي رسيده‌اند و آن مرز پيدا كردن دانش‌هاي مادي و پژوهش‌هاي مادي است.

وي تاكيد كرد: رشد و توسعه تا زماني كه متوجه سود و منفعت مادي باشد نتايجي در بر نخواهد داشت و اگر زيربناي علم، بندگي و عبوديت خدا شد ديگر براي پژوهش‌ها مرزي مادي مطرح نمي‌شود و توسعه و كمال بي‌مرز است./س

جمعه 29 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن