واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: بستر توسعه هر جريان علمي، دين بايد باشد
امام جمعه مشهد گفت: نقطه كمال وحدت حوزه و دانشگاه اين است كه خواستگاه و بستر تمام علوم در كشور ما بايد دينآموزي و دينداري باشد و دين و دانش ديني بستر توسعه رشد هر علم و جريان علمي بايد باشد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، آيتا... سيد احمد علمالهدي در در همايش وحدت حوزه و دانشگاه با بيان اينكه مفهوم مقدس حوزه و دانشگاه نيازمند يك تحليل دقيق و جامع بوده اما آنچه مهم است اين بوده كه قبل از بيان مفهوم وحدت حوزه و دانشگاه به سابقه اين جريان بپردازيم، اظهار كرد: سابقه اين جريان در يك روز از روزهاي سال 57 و قبل از پيروزي انقلاب اسلامي و زماني كه امام راحل در پاريس بودند به وقوع پيوست كه در مراسمي در دانشگاه تهران به يك مناسبت انقلابي عدهاي از علماي حوزه علميه و دانشگاهيان در چمنهاي دانشگاه با طرحي كه شهيد مفتح ريخته بود تجمع كرده و شعار ميدادند دانشجو، طلبه پيوندتان مبارك.
وي با اشاره به اينكه روز وحدت حوزه و دانشگاه به وسيله امام راحل(ره) نامگذاري شد، تصريح كرد: اين خصوصيتي كه امام(ره) خود براي نامگذاري روز وحدت حوزه و دانشگاه مباشرت كردند نيازمند ديد عميق بوده كه بايد به عمق فلسفه و تحليل دقيق آن توجه كنيم كه امام(ره) چه واقعيتي را در نظر گرفتند، در اين نامگذاري، شايد جبران خسارت عظيم در گذشته و يا تحقق جريان عظيمي را در آينده در اين وحدت حوزه و دانشگاه قائل شدند، پيوند روحاني و دانشجو در آستانه پيروزي انقلاب به عنوان يك واقعيت براي پيشبرد انقلاب بود و شايد براي همان روز موضوعيت داشت.
آيتا... علمالهدي با اشاره به آميختگي جريان دانشگاهي و روحاني در عصر امروز گفت: امروز جريان دانشگاهي و روحاني به صورت يك جريان نخبه آميخته شده و شايد عنوان پيوند دانشجو و روحاني خيلي معنا نداشته باشد، ما بايد به عمق اين تحليل و نامگذاري امام راحل توجه كنيم، نهادهايي نظير دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه علوم اسلامي رضوي و دانشگاه مفيد تمامي آنها نمونه بارز آميختگي دانشگاه و حوزه علميه است، در واقع ميتوان گفت تلفيق ميان حوزه و دانشگاه بهوجود آمده اما بايد به اين مسئله بپردازيم كه در عمق اين نامگذاري چه مفهوم و چه واقعيتي نهفته است.
عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اينكه امام(ره) به منظور تحول و انقلاب در عرصه علم و آموزش مسئله وحدت حوزه و دانشگاه را مطرح كردند، ادامه داد: بايد به اين مسئله توجه كنيم كه از ابتدا در جامعه ديني ما، دين خواستگاه تمام علوم به ويژه علومتجربي بود، در تمام دورانها مدارس علميه تنها كانون آموزش فقه و اصول نبوده بلكه مهد آموزش و پرورش در همه رشتههاي تخصصي، مادي و تجربي بوده است، ميتوان اين جمعبندي را داشت كه نخبگان رشد يافته و پرورش يافته در طول تاريخ در بستر حوزههاي علميه و حوزههاي ديني شكل گرفته بودند.
وي با تاكيد بر اينكه بزرگترين خسارتي كه در پيكره علم و دانش در جامعه اسلامي پيداش سكولاريسم در عرصه آموزش بود، ابراز كرد: تعليم سكولار بزرگترين آفتي بود كه زير پاي جوامع علوم اسلامي را خالي كرد و در كشور ما از دوران صفويه اين مسئله آغاز شد و در دوران قاجار و پهلوي به اوج خود رسيد كه علتش پيدايش مدرنيته و رنسانس علمي در غرب و كشورهاي اروپايي بود.
امام جمعه مشهد ادامه داد: امام راحل در پيروزي انقلاب با اعلام روز وحدت حوزه و دانشگاه جداي از مسئله تلفيق اين 2 بخش به مسئلهاي عميقتر پرداخته و آن سقوط آموزش سكولار بوده است، يعني نقطه كمال وحدت حوزه و دانشگاه اين است كه خاستگاه تمام علوم تجربي و عقلاني، دينآموزي و آموزش دين باشد و در واقع متفكر ديني فناور پرورش دهيم.
آيتالله علمالهدي خاطرنشان كرد: مسلم است در بركت دانش ديني آن فناوري كه در خط عبوديت پروردگار رشد و توسعه پيدا كند به نتايج مثبت رسيد و امروز ميبينيم كه در جوامع سكولار علوم و فناوري به يك اشكالي رسيدهاند و آن مرز پيدا كردن دانشهاي مادي و پژوهشهاي مادي است.
وي تاكيد كرد: رشد و توسعه تا زماني كه متوجه سود و منفعت مادي باشد نتايجي در بر نخواهد داشت و اگر زيربناي علم، بندگي و عبوديت خدا شد ديگر براي پژوهشها مرزي مادي مطرح نميشود و توسعه و كمال بيمرز است./س
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]