واضح آرشیو وب فارسی:مهر: فقدان نگاه پژوهشي معلم و مربي به چراهاي موجود بزرگترين مشكل نظام تعليم است
مشهد - خبرگزاري مهر: معاون پژوهش برنامه ريزي و نيروي انساني اداره كل آموزش و پرورش خراسان رضوي گفت: بزرگترين مشكل نظام تعليم و تربيت فقدان نگاه پژوهشي معلم و مربي به چراهاي موجود است.
به گزارش خبرنگار مهر، عليرضا كاظمي ظهر پنجشنبه در مراسم تجليل از معلمان پژوهنده در پژوهشكده عباس زادگان مشهد،تصريح كرد: بايد فرهنگ عمومي پژوهش را با سنت شكني به خانواده ها انتقال دهيم.
معاون پژوهش برنامه ريزي و نيروي انساني اداره كل آموزش و پرورش خراسان رضوي با يادآوري اين موضوع كه هم اكنون با اقدام پژوهي و درس پژوهي اين اتفاق در حال رخ دادن است، افزود: شكل گيري تربيت صحيح، برخواسته از يك نظام آگاهانه وحاكميت نگاه پژوهشي بر اتفاقات و رخدادهاي زندگي ماست.
كاظمي با اشاره به اين كه راه يابي پژوهش در سطح سوم كه بدنه مدرسه و دانش آموزان است بسيار مهم است، افزود: رويكرد كنوني تدوين كتابهاي درسي نيز چنين است و معلم و دانش آموز بايد با اثرات پژوهش در كاركردها آشنا و در عمل به آن بپردازند.
وي تصريح كرد: با تمركز بر كيفيت بخشي كه خواسته وزير و نگاه مديركل است بايد مدرسه كيفي، پژوهش كيفي و ارزشمند در دستور كار قرار گيرد چرا كه اين كمي نگري به جا مانده ،از آسيبهاي جدي اين حوزه است.
معاون پژوهش برنامه ريزي و نيروي انساني اداره كل آموزش و پرورش خراسان رضوي نياز ضروري پژوهش در آموزش و پرورش را ارائه برنامه هاي بلند و ميان مدت ذكر كرد و گفت: در غير اين صورت تحقق سند تحول بنيادين كه دانش محور و رويكردپژوهشي دارد، محقق نمي شود.
در ادامه ابراهيمي، مشاورهماهنگي و اجرايي مديركل آموزش و پرورش خراسان رضوي خطاب به جامعه پژوهشگر معلمين اظهار كرد: نگاه حداقلي ضرورت پژوهش، بايد از ميان برداشته شود، در غير اين صورت متوقف مي شويم.
مشاورهماهنگي و اجرايي مديركل آموزش و پرورش خراسان رضوي قدرت آفرييندگي و خلاقيت را از نيروهاي مهم وجود انسان برشمرد و راه رسيدن به نگاه حداكثري در آموزش و پرورش را فراهم كردن زمينه خلاقيت، تفكر و پژوهش دانست.
پورسرابي، رئيس پژوهشسراي عباس زادگان مشهد نيز در بخش ديگر اين مراسم اظهار كرد: در فراخوان اعلام شده به معلمان پژوهشگر،551 اثر به دبيرخانه ارسال شدكه از آن ميان 309 اثر ارزشيابي شده 75 درصد شاخصها را كسب كردند.
رئيس پژوهشسراي عباس زادگان مشهد افزود: 70 اثر به داوري نهايي رسيد و در آخر كار، 43 اثر،امتياز نهايي را احراز و به تهران معرفي شدند كه تهران نيز يك اثر برتر كشوري را اعلام كرد.
پورسرابي به انجام برنامه هاي عملياتي در گروه تحقيق و پژوهش، برگزاري هفته پژوهش،نمايشگاه آثار، فراخوان معلم پژوهنده و پي گيري اولويتهاي پژوهش سال 92 اشاره و بيان كرد: در كميسيونهاي شوراي تحقيقات، مراحل نهايي انجام و 80 نياز احصا و بررسي شد كه از آن ميان 60 عنوان پژوهش براي تصويب نهايي به استانداري ارسال و 59 طرح به تصويب رسيد.
وي تصريح كرد: با توجه به كمبود بودجه در دو شاخه، اولويت بندي انجام و براي پژوهش 30 اولويت اول و 29 اولويت دوم،220 ميليون تومان تصويب شد كه به زودي فراخوان آنها ارسال مي شود.
رئيس پژوهشسراي عباس زادگان مشهد از هدايت دانشجويان و پژوهشگران خارج از مجموعه آموزش و پرورش به موضوعات مورد نياز اين حوزه ياد كرد و افزود: برنامه مداري و برنامه محوري،لازم و پژوهشكده خاستگاه بهينه سازي نيروها و توانمندسازي افراد باشد.
پور سرابي اظهار كرد:در اين راستا،ژرف انديشي بايد عمق داشته و رعايت شود، همچنين بايد قالبهاي سنتي رابشكافيم وكاربست نتايج را مد نظرداشته باشيم تا به برازندگي بين المللي در پژوهش دست يابيم.
وي بودجه لازم را موتور محركه تحقيقات دانست و ارزيابي دروني و بيروني آن را عامل اصلي عمق بخشيدن پژوهشها برشمرد.
در اين مراسم از كتاب تجربه پژوهي نوشته ابوترابي و كاظمي و طرح تحقيقي مقدمات حوزه آموزش و پرورش رونمايي شد، همچنين به برگزيدگان آثار پژوهش و تحقيقات معلمان، هدايايي اهدا و از تلاشهاي چند ساله ابراهيمي معاون اسبق پژوهش، برنامه ريزي و منابع انساني اداره كل آموزش و پرورش با تقديم هدايا و لوح تقدير سپاسگزاري صورت پذيرفت.
كد خبر: 2199075
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۹ - ۱۰:۳۲
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]