واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اختلالات اسكلتي بزرگترين مشكل كشورهاي صنعتي
يك پژوهشگر و استاد دانشگاه ،اختلالات اسكلتي را از بزرگترين مشكلات بهداشت حرفهاي در كشورهاي صنعتي دانست.
به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران، محمد علي سيد حسيني ، امروز در سمينار يكروزه ناهنجاريهاي قامتي،در دانشگاه آزاد پرند ،اظهار كرد: ناهنجاريهاي قامتي تغييراتي نامطلوب است كه سيستم اسكلتي بدن و راستاي قامت را دچار اختلال ميكند.
وي ابراز داشت: انسان نيازمند حركت و استفاده از دستگاه اسكلتي عضلاني خويش است. وابستگي به زندگي ماشيني، عدم تقويت اين دستگاه و غفلت انسان را در تأمين اين نياز فيزيولوژيك در پي خواهد داشت. گرايش به زندگي ماشيني باعث تغيير در الگوهاي رفتاري، جايگزيني ماشين به عنوان نيروي عضلاني و در نهايت بروز فقر حركتي ميگردد. علاوه بر اين، الگوهاي غلط در نشستن، ايستادن، راه رفتن، حمل اشياء، استفاده از پوشاك نامناسب، بيماريها، وراثت، وضعيتهاي شغلي، فرهنگ و ويژگيهاي آنتروپومتري ميتوانند موجب ضعف و اختلال در رشد شوند؛
اين استاد دانشگاه بيان كرد : اختلال و ضعف در رشد موجب ايجاد ناهنجاريهاي بدني ميشود و فرد در نهايت وضعيت بدني مطلوب خود را از دست ميدهد. پيامد چنين وضعيتي، بروز اختلال در عملكرد ساير دستگاهها و اعضاي بدن خواهد بود.
وي در ادامه گفت: امروزه تحرك كودكان و نوجوانان به شكل هشدار دهندهاي كاهش يافته است. اغلب كودكان و نوجوانان اوقات فراغت خود را صرف فعاليتهاي بيتحرك مانند تماشاي تلويزيون و بازيهاي رايانهاي ميكنند و به همين دليل از آمادگي جسماني خوبي برخوردار نيستند، همچنين سطح فعاليتهاي بدني كودكان و نوجوانان با نزديك شدن به سن بلوغ كاهش مييابد.
سيد حسيني افزود: برخي پژوهشهاي انجام شده شيوع الگوهاي غلط رفتاري و تغيير بازيهاي كودكان و نوجوانان را به عنوان يكي از مهمترين دلايل تأثيرگذار در تغييرات ساختاري و بروز ناهنجاريهاي جسماني ميداند، پژوهشها نشان ميدهد بسياري از اين الگوهاي رفتاري، ريشه در فرهنگ و شيوهي زندگي مردم دارند؛ عاداتي مانند نشستن روي زمين بدون تكيهگاه، مطالعه و نوشتن بدون رعايت استانداردهاي ميز و صندلي، قوز كردن در حين ايستادن و نشستن و راه رفتن، حمل كيفها و كولهپشتيهاي سنگين، بلند كردن و جابهجايي اجسام بدون رعايت نكات ايمني، تأثيري چشمگير در بروز اختلالات دستگاه اسكلتي دارند.
وي ضمن تشريح شايعترين ناهنجاريهاي ساختاري در ايران و بيان نمونههايي از حركات درماني ويژهي هر يك از آنها، بر لزوم توسعهي دانش عمومي در اين زمينه تأكيد كرد و با توجه به تغيير الگوهاي رفتاري در زندگي ماشيني، گنجاندن برنامههاي ورزشي منظم را در فعاليتهاي روزانه، ضروري و لازم دانست و اظهار داشت: از اين طريق ميتوان احتمال ابتلا به اختلالات ساختاري و آثار زيانبار آنها را كاهش داد يا از بين برد.
انتهاي پيام/م
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]