واضح آرشیو وب فارسی:فارس: همزمان با هفته پژوهشكتاب تاريخ آموزش و پرورش اردبيل رونمايي شد
همزمان با هفته پژوهش و در محل برپايي نمايشگاه هفته پژوهش در اردبيل، كتاب تاريخ آموزش و پرورش استان اردبيل رونمايي شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل، در اين مراسم كه با حضور استاندار اردبيل و تعدادي از مسئولان عصر امروز در محل نمايشگاه هفته پژوهش در سالن تربيت بدني دانشگاه محقق اردبيلي برگزار شد، مديركل آموزش و پرورش استان اردبيل در سخناني اظهار داشت: كتاب تاريخ آموزش و پرورش استان اردبيل كه به عنوان يكي از موضوعات مهم و مورد بحث شوراي تحقيقات، پس از تصويب و عقد قرارداد با مؤسسه مطالعات و تدوين تاريخ اردبيل تدوين شده بود، رونمايي شد.
احمد محمودزاده تصريح كرد: اين طرح با مشاركت و حمايتهاي معلمان، پيشكسوتان آموزش و پرورش، مسئولان استان به خصوص آيتالله دكتر سيدحسن عاملي نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه اردبيل و كارشناسان آموزش و پرورش استان و ... در دو جلد تدوين شده است.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: مطالب جلد اول كتاب در مورد تأسيس مكتبخانهها و مؤسسان آنها و مكتبداران معروف نواحي و مناطق استان است همچنين در اين جلد بنيانگذاران مدارس قديمي و معرفي آنها از سال 1284 با استفاده از عكسها و اسناد قديمي و منحصر به فرد، شرح حال بنيانگذاران مكتبخانهها و مدارس قديمي و تاريخ آنها مورد اشاره قرار گرفته است.
محمودزاده اضافه كرد: در جلد دوم كتاب افراد سرشناس آموزش و پرورش نواحي و مناطق استان، بانيان و متوليان مدارس معاصر و قديمي مناطق، رؤساي آموزش و پرورش از بدو تأسيس تاكنون، مدارس طلاب ديني و حوزه علميه، نقش مدارس در انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي، شهداي فرهنگي آموزش و پرورش و خيرين مدرسهساز معرفي شدهاند.
اين مسئول در بخش ديگري از سخنان خود بيان كرد: اميد است كه پژوهشگران، معلمان و پيشكسوتان آموزش و پرورش و اهل قلم با مطالعه كتاب ياد شده، نظرات ارزشمند و عالمانه خود را به منظور حفظ و اشاعه هويت و تاريخ آموزش و پرورش استان اردبيل به دبيرخانه شوراي تحقيقات ارائه كنند تا در چاپهاي بعدي اصلاح و اضافه شود.
وي يادآور شد: در اين كتاب كه بيش از 180 ساعت مصاحبه از پيشكسوتان عرصه تعليم و تربيت در تهران و اردبيل صورت گرفته، داراي اسناد و اطلاعات تحقيقي ارزشمند است كه با مراجعه به تاريخچه آموزش و پرورش در مشگينشهر، مغان، گرمي، خلخال، نمين، نير و ساير مناطق جمعبندي شده و نزديك به 800 قطعه عكس و 500 سند تاريخي در آن گردآوري شده است.
محمودزاده ادامه داد: در اين كتاب از سال 1284 كه اولين مدرسه با نام نصريه توسط محمد وليخان سپهدار تأسيس شده، تاكنون كه مدارس به سبك جديد راهاندازي شده مباحث ارزشمندي گردآوري شده است.
وي گفت: در اين كتاب كه برجستگيهاي مدارس اوليه اردبيل اعم از نصريه، جعفريه، شرافت، رشيديه، رفعت، صداقت، معرفت و مهر كه در دهه 1310 در اردبيل تأسيس شده توجهي جدي صورت گرفته است.
مديركل آموزش و پرورش استان در بخش ديگري از سخنان خود افزود: در كتاب تاريخچه آموزش و پرورش شرح حال زندگاني پيشگامان آموزش و پرورش، مكتبداران اين استان، مؤسسان مدارس و بانيان و مسئولان مدارس توجه شده و در جلد دوم در مورد مكتبداران مشگينشهر، مغان، پارسآباد، اصلاندوز، انگوت و خورشرستم توجهي جدي شده است.
محمودزاده تصريح كرد: همچنين در اين كتاب مدارس طلاب ديني در اردبيل، مدرسه علميه صالحيه، ملا ابراهيم و مرحوم ميرزا علياكبر، نقش فرهنگيان و دانشآموزان در انقلاب اسلامي و گفتمان اصيل به همراه كمكهاي خيرين مدرسهساز، شرح و حال مديران كل آموزش و پرورش استان اردبيل از سال 1320 تا دوره معاصر مورد توجه قرار گرفته است.
اين كتاب به همت نويسندگان و مؤلفان محمد هدايتي، شبنم احمدي و احمد محمودزاده با همكاري شوراي تحقيقات آموزش و پرورش استان اردبيل و ناظران علمي محمد نريماني، توفيق حسنپور و رويا محمدحسيني به رشته تأليف درآمده است.
انتهاي پيام/۶۲۰۰۷/ب۳۰
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]