واضح آرشیو وب فارسی:مهر: صنعت نساجي نيازمند تعيين چشم اندازهاي كوتاه مدت است
اصفهان – خبرگزاري مهر: دبير انجمن صنايع نساجي ايران با اشاره به اينكه سهم نساجي در صادرات كشور، كمتر از دو درصد است، گفت: نيازمند تعيين چشم انداز هاي كوتاه مدت و هدف گذاري هاي يك ساله در صنعت نساجي هستيم تا در صورت عدم دستيابي به اهداف موردنظر آسيب شناسي به موقع انجام و مشكلات رفع شود.
به گزارش خبرنگار مهر، عليرضا حائري ظهر چهارشنبه در مراسم افتتاح دهمين نمايشگاه بين المللي صنعت نساجي اصفهان با اشاره به اينكه هنوز صادرات محصولات نساجي ايران برنامه مشخصي نداريم، اظهار داشت: صادرات محصولات نساجي نيازمند هدف گذاري صحيح و داشتن برنامه مشخص است و اين در حالي است كه ما هنوز برنامه مشخصي براي صادر كردن محصولات در سال 93 نداريم.
وي افزود: اكنون ميزان صادرات نساجي ايران در سال كمتر از يك ميليارد دلار است و به عبارت ديگر سهم نساجي در صادرات كشور كمتر از دو درصد است.
دبير انجمن صنايع نساجي ايران با اشاره به اينكه در اين صنعت با مواد اوليه دو دلاري مي توان كالايي به قيمت هر كيلوگرم 100 دلار و با ارزش افزوده 40 برابر ايجاد كرد، گفت: بنابراين نساجي يكي از صنايعي است كه ارزش افزوده بالا دارد و در كنار آن مي تواند ارزآوري خوبي نيز براي كشورمان داشته باشد.
وي با اشاره به وضعيت صادرات نساجي ديگر كشورها ابراز داشت: كشور ويتنام سالانه 19 ميليارد دلار و بنگلادش 22 ميليارد دلار صادارت نساجي دارند و كشوري همچون تركيه براي سال 2023 افق 100 ميليارد دلاري را براي صادرات اين صنعت تعريف كرده است.
صنعت نساجي ظرفيت بالايي در ارزآوري دارد
حائري تصريح كرد: اين موضوع نشانه ظرفيت هاي بالاي صنعت نساجي در ارزآوري است، چيزي كه ما كمتر به آن توجه داشته ايم و لازم است هر چه سريع تر براي برنامه ريزي صحيح در اين زمينه اقدام كنيم.
وي با اشاره به لزوم هدف گذاري مسئولان براي پيشرفت صنعت نساجي در ايران اضافه كرد: نيازمند تعيين چشم انداز هاي كوتاه مدت و هدف گذاري هاي يك ساله در صنعت نساجي هستيم تا در صورت دستيابي به آن اهداف بلندتري را براي سال هاي بعد طراحي و تعريف كيم و در صورت عدم دستيابي به هدف گذاري مورد نظر نيز در صدد آسيب شناسي و رفع موانع برآييم.
دبير انجمن صنايع نساجي ايران با اشاره به اينكه انجمن صنايع نساجي ايران معتقد به اصلاح سند استراتژيك دولت دهم است، تصريح كرد: در اين سند نساجي را به دليل پايين بودن خلق ارزش افزوده، به عنوان صنعتي با اولويت دوم اقتصادي مطرح شده و برخي صنايع مانند خودروسازي در اولويت نخست قرار دارند.
وي با تاكيد بر اين نكته كه براي تعيين اين اولويت ايران به اشتباه با كشورهاي صاحب تكنولوژي در بخش ماشين آلات مانند انگليس و آلمان مقايسه شده است، گفت: ايران برخلاف انگليس و آلمان كه در زمينه ساخت ماشين آلات قدرتمند هستند در زمينه توليد محصول فعال تر است و بر اين مبنا بايد با كشورهايي در رده خود مقايسه شود.
به گزارش مهر همزمان با برپايي اين نمايشگاه كه تا سي ام مهرماه در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي اصفهان واقع در پل شهرستان ادامه دارد، سه همايش تخصصي با همين موضوع نيز در حال برگزاري است.
كد خبر: 2198603
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۷ - ۱۶:۱۶
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]