پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848048707
سفر رئيسجمهور به نيويورك در آينه گفتار كارشناساناحتمال عدول از منافع كوتاهمدت هستهاي براي نيل به اهداف بلندمدت / لزوم پرهيز ايران از امتيازدهي منفعلانه
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سفر رئيسجمهور به نيويورك در آينه گفتار كارشناساناحتمال عدول از منافع كوتاهمدت هستهاي براي نيل به اهداف بلندمدت / لزوم پرهيز ايران از امتيازدهي منفعلانه
دو تن از كارشناسان مسائل سياسي و بينالمللي، ديدگاههاي خود در خصوص سفر حسن روحاني به نيويورك و احتمال گشايش در بنبست هستهاي بين ايران و غرب را با فارس درميان گذاشتند.
به گزارش خبرگزاري فارس، در آستانه سفر رئيسجمهوري اسلامي ايران به نيويورك براي شركت در شصت و هشتمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل، گمانهزنيهاي فراواني در خصوص احتمال گشايش در بنبست هستهاي ايجاد شده بين غرب و ايران در رسانههاي غربي مشاهده ميشود.
از اين رو، گروه سياست خارجي خبرگزاري فارس نظرات دو تن از دانشآموختگان حوزه سياست را در رابطه با سفر آتي روحاني به نيويورك و چشماندازهاي اين سفر جويا شده است.
«پويا عارفي مقدم»، كارشناس مسائل سياسي و بينالمللي در خصوص اينكه آيا سفر روحاني به نيويورك ميتواند سرآغاز حل و فصل مناقشه هستهاي باشد، سخن خود را با بررسي تاثير انتخابات رياستجمهوري بر سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران آغاز كرد.
آقاي عارفي مقدم در اين مصاحبه تلفني ضمن اشاره به منابع متعدد اثرگذار بر سياست خارجي تصريح كرد كه انتخابات 24 خرداد ايران دو دسته از اين منابع را تغيير داده است: «منابع نقشگرايانه» و «منابع فردي».
در خصوص منابع نقشگرايانه، عارفي مقدم به مساله انتقال پرونده هستهاي ايران از شوراي عالي امنيت ملي به وزارت امور خارجه پرداخت و دو ويژگي اصلي براي شوراي عالي امنيت ملي برشمرد:
اول اينكه رهيافت غالب در شوراي عالي امنيت ملي «امنيتي – نظامي» بود در حالي كه رهيافت وزارت امور خارجه بيشتر سياسي – ديپلماتيك است. دوم اينكه در شوراي عالي امنيت ملي تعداد كانونهاي تصميمگيري متعدد بود حال آنكه در وزارت خارجه نوعي «وحدت راهبردي بين مجريان» قابل شكلگيري است.
اين كارشناس مسائل بينالمللي همچنين به تشريح تغيير در منابع فردي سياست خارجي پس از انتخابات پرداخت و خاطرنشان ساخت شخصيت رئيسجمهور جديد وي را صاحب احتياط در گفتار و دورانديشي ديپلماتيك كرده است كه اين خود ناشي از سوابق وي در سياست خارجي است. «محيط ادراكي» روحاني و تيم سياست خارجي او و نوع نگاه آنان به پديده قدرت و نظام بينالمللي نيز متفاوت از تيم سابق است.
اين مساله از آن رو تعيينكننده است كه اگر مساله هستهاي به تقابل گفتماني بيانجامد و در چارچوب آن بين گفتمان انقلاب اسلامي و گفتمان غرب چالش برانگيخته شود، زمينههاي حل و فصل موضوع هستهاي كاهش يافته اما اگر مساله هستهاي به سطح سياسي تنزل يابد، شكلگيري زمينه حل و فصل آن آسانتر است.
از ديگر تغييرات منابع فردي در سياست خارجي، تغيير در تفسير از «صلاحيتهاي نقش» است. آقاي روحاني در مصاحبه اخير خود گفتهاند كه در مساله هستهاي اختيار كامل دارند و اين بدان معناست كه تفسير وي از صلاحيتهاي نقش خود موسع است.
بنابراين، پس از انتخابات رياستجمهوري، شخصيت رئيسجمهور، نوع نگاه او به پديدهها و تفسير وي از جايگاهش تغيير كرده و با اين مقدمات، سفر روحاني به نيويورك ميتواند در راستاي پيشبرد موفقتر اهداف سياست خارجي ايران كارگشا باشد.
آقاي عارفي مقدم در خصوص اينكه ايالات متحده تا چه حد حاضر به تقليل در تحريمهاي ضدايراني است تصريح كرد كه در اين خصوص هم نشانههاي خوب و اميدواركننده وجود دارد و هم نشانههاي بد و نااميدكننده.
وي نشانههاي بد موجود را چنين دستهبندي كرد: تاكتيك مذاكراتي ايالات متحده همچنان تاكتيك چانهزني و فشار است؛ نقش گروههاي ذينفوذ از اعراب تا اسرائيل و تا گروههاي تندروي آمريكايي همچنان برجاي خود باقي است و تضاد نقش ايران و آمريكا در خاورميانه كمافيالسابق ادامه دارد.
از اين رو موضوع هستهاي ايران و تهديد احتمالي برآمده از آن براي غربيها ابزاري است در راستاي تنزل نقش منطقهاي ايران. وي پيشبيني كرد كه در صورت ادامه اين روند، موضع حسن روحاني در عرصه داخلي تضعيف شده و زمينههاي نسبي حل و فصل موضوع هستهاي به حاشيه رانده شود.
اما در خصوص نشانههاي خوب، عارفي مقدم به اين موارد اشاره كرد:
اول، تركيب تيمهاي مقابل هم، يعني تيم روحاني – ظريف در برابر تيم اوباما – كري – هيگل امكان مفاهمه را بيشتر ميكند؛
دوم، سيگنالهايي نظير نامهنگاريها و گفتارهايي كه بر حل و فصل ديپلماتيك موضوع تاكيد دارند؛
سوم، اختيارات گسترده روحاني بهعنوان چهرهاي ميانهرو و عملگرا؛
چهارم، سخنان اخير مقام معظم رهبري و كاربرد عبارت «نرمش قهرمانانه» كه نشان ميدهد ايران حاضر است براي حصول اهداف بلندمدت خود از برخي امتيازات كوتاهمدت چشمپوشي نمايد؛
پنجم؛ همانطور كه «استفان والت»، استاد دانشگاه هاروارد در يادداشت اخيرش ابراز داشت، تفاهم با ايران ميتواند تنها دستآورد بزرگ سياست خارجي آمريكا در دوران اوباما باشد و
ششم؛ رسيدن به اين درك در آمريكاييها كه بايد منافع ايران را بهعنوان يك قدرت منطقهاي به رسميت شناخت همانطور كه در عراق و سوريه مشاهده شد.
عارفي مقدم در پاسخ به اينكه ايران تا چه حد قادر به امتياز دادن در مناقشه هستهاي است خاطرنشان ساخت كه جمهوري اسلامي ايران در برابر به رسميت شناخته شدن حقوق هستهايش حاضر است كه در زمينه نظارت و كنترل بر برنامه هستهاي خود امتيازاتي بدهد.
وي غنيسازي با خلوص كمتر از 10 درصد را براي توليد انرژي كافي دانست و اذعان كرد در صورتي كه حقوق اساسي ايران بر طبق انپيتي بهرسميت شناخته شود، ايران ميتواند در خصوص ساير موارد با غرب به توافق برسد.
در همين خصوص، نظرات «محمد اوليايي»، كارشناس مسائل سياسي و بينالمللي را هم جويا شديم. وي در پاسخ به اينكه آيا سفر روحاني به نيويورك ميتواند سرآغاز حل و فصل مناقشه هستهاي قلمداد شود، اظهار داشت: با توجه به اينكه رئيسجمهور، روحاني، اعلام كرده است كه در سياست هيچچيز غيرممكن نيست، احتمال ميرود كه باب جديدي در مناسبات دو طرف گشوده شود. آقاي اوليايي افزود: اما نكتهاي كه حائز اهميت است، حساسيت طرف ايراني به استقلال سياسي خود است. دكتر روحاني با اشاره به قرارداد الجزاير بين ايران و آمريكا در سال 1981، خاطرنشان ساخته است كه پيششرط اصلي مذاكره با آمريكا عدم دخالت اين كشور در امور داخلي ايران است.
لذا ميتوان اميدوار بود كه اگر طرف آمريكايي بپذيرد كه شرايط در ايران تغيير يافته و از موضعي برابر با ايران تعامل نمايد، شايد يخ مناسبات دو كشور كمكم شروع به آب شدن كند. سخنراني در سازمان ملل اين فرصت را در اختيار رئيسجمهوري اسلامي ايران قرار ميدهد كه موضع اصولي و منطقي جمهوري اسلامي را در قبال مسايل منطقهاي و بينالمللي بيان كند.
اين كارشناس مسائل بينالملل اضافه كرد: اين سخنراني ميتواند پاسخگوي بسياري از ابهامات پيرامون سياستهاي دولت جديد ايران باشد و جهان را با رويكرد جديد ايران آشنا سازد. در كنار اين سخنراني، ديدار با سران كشورهاي مختلف امكان اتخاذ ديپلماسي فعالانهاي را به طرف ايراني ميدهد. لذا اين سفر را ميتوان اولين آزمون جدي تيم سياست خارجي ايران دانست.
وي همچنين در خصوص آمادگي احتمالي واشنگتن براي تقليل تحريمهاي ضدايراني خاطرنشان كرد: واشنگتن طي سالهاي اخير از سياست «چماق و هويج» عليه ايران بهره برده است و كوشيده تا ايران را به نقطهاي برساند كه چارهاي جز دست برداشتن از حقوق حقه هستهاي خود نداشته باشد. اما گذشت 34 سال از انقلاب و استواري مردم و مقامات جمهوري اسلامي به آمريكا نشان داده است كه فشار باعث تغيير در رفتار ايران نميشود و تنها ديپلماسي و تعامل برابر با ايران ميتواند كارگشا باشد.
ايالات متحده بايد درك كند كه تا زماني كه به تعبير مقام معظم رهبري اسلحه خود را به طرف ايران گرفته باشد، نتيجهاي نخواهد ديد و تنها برخوردي در شان ملت ايران است كه ميتواند چارهساز مسايل موجود باشد.
اوليايي اين باور را مطرح كرد كه آمريكا توان آن را ندارد كه در طولانيمدت تمام كشورها را مجبور به همراهي با تحريمهاي يكجانبه خود عليه ايران كند چرا كه كشورها در درازمدت حاضر به قرباني كردن منافع خود پاي سياستهاي واشنگتن نخواهند بود. لذا مقامات آمريكايي مترصد آن هستند كه با توافقي با طرف ايراني، بهميزاني از اين تحريمها بكاهند.
در غير اين صورت، اوليايي پيشبيني ميكند كه ممكن است ديگر كشورها بدون در نظر گرفتن سياستهاي واشنگتن دست به لغو تحريمهاي ضدايراني زنند كه شاهد آن، لغو بخشي از تحريمهاي ايران توسط اتحاديه اروپاست.
اين كارشناس و دانشآموخته سياست در خصوص ميزان امتيازاتي كه ايران قادر است در مناقشه هستهاي بدهد، تصريح كرد كه روحاني بهعنوان شخصي كه چند سال مسئول مستقيم پرونده هستهاي ايران بوده بهخوبي واقف است كه در داخل ايران حساسيتها نسبت به اين مساله تا چه ميزان است؟
لذا، هرگونه تصميمگيري در خصوص اعطاي امتياز به غرب در حوزه هستهاي، قطعا اجماع و اقناع داخلي را ميطلبد و هرگونه عقبنشيني منفعلانه موجبات واكنشها و موضعگيريهاي تندي را در داخل فراهم ميآورد. مردم ايران طي سالهاي گذشته دريافتهاند كه انفعال و عقبنشيني از حقوق مسلم ايران اسلامي تنها سبب جسورتر شدن طرف مقابل شده و آنها را به اين طمع مياندازد كه ايران توان مقابله با آنها را ندارد. همين امر موجبات ارائه پيشنهادهايي تحقيرآميز را پديد آورده و غرور ملي ايرانيان را جريحهدار ميكند.
به همين جهت، اوليايي تاكيد ميكند كه اين عرصه را نميتوان ميداني دانست كه رئيسجمهور بهتنهايي و بدون درنظر گرفتن ملاحظات داخلي در آن تصميمگيري كند و هرگونه تصميمسازي در اين خصوص، اجماع مردم و مسئولين را طلب ميكند.
انتهاي پيام/ص
جمعه 29 شهريور 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد:مشاهده نصر الهي در دستآوردهاي سفر رئيس جمهور به نيويوركخبرگزاري موج -
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد مشاهده نصر الهي در دستآوردهاي سفر رئيس جمهور به نيويوركخبرگزاري موج - ۶ مهر ۱۳۹۲ ۱۵ ۴۵ب ظ رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد مشاهده نصر الهي در دستآوردهاي سفر رئيس جمهور به نيويورك خبرگزاري موج - آيت الله هاشمي رفسنجاني گفت امروز تحققتشریح برنامه اولین سفر استانی رئیسجمهور
تشریح برنامه اولین سفر استانی رئیسجمهورتاریخ انتشار شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۲ ساعت ۲۳ ۰۳ استاندار خوزستان برخی از برنامه های قطعی شده سفر سه روزه رئیس جمهور به استان خوزستان را تشریح کرد به گزارش مهر عبدالحسن مقتدایی در نشست با نمایندگان استان خوزستان اظهار کرد بر اساس برنامه ریزی هاديليتلگراف خبر دادتأكيد آمريكا بر لحاظ كردن منافع عربستان در توافق هستهاي با ايران
ديليتلگراف خبر دادتأكيد آمريكا بر لحاظ كردن منافع عربستان در توافق هستهاي با ايران يك مقام بلندپايه وزارت خارجه آمريكا در گفتوگو با روزنامه ديليتلگراف تأكيد كرده منافع عربستان سعودي در مذاكرات با ايران لحاظ شده است به گزارش خبرگزاري فارس يك مقام بلندپايه وزارت خارجه آمريكاآگهي نيويورك تايمز عليه ايران هستهاي + عكس
آگهي نيويورك تايمز عليه ايران هستهاي عكس من از رئيس جمهور اوباما و كنگره درخواست ميكنم كه تحريم عليه ايران را تشديد كنند تا جايي كه زيرساختهاي هستهاي ايران نابود شده و دست از انكار هولوكاست عليه اسرائيل بكشد به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران در يك آگهي تبليغاتي كه روزنبيانيه آيتالله صانعي در پي تهيه پيشنويس تحريم عليه ايران توسط نمايندگان كنگره: آيا منافع كوتاهمدت رژيم صهيو
بيانيه آيتالله صانعي در پي تهيه پيشنويس تحريم عليه ايران توسط نمايندگان كنگره آيا منافع كوتاهمدت رژيم صهيونيستي از منافع بلند مدت مردم آمريكا و ايجاد صلح در منطقه با اهميتتر است در پي تهيه پيشنويس براي تحريمهاي جديد عليه جمهوري اسلامي ايران توسط جمعي از نمايندگان كنگره ايدیلیتلگراف خبر داد: تأکید آمریکا بر لحاظ کردن منافع عربستان در توافق هستهای با ایران
دیلیتلگراف خبر داد تأکید آمریکا بر لحاظ کردن منافع عربستان در توافق هستهای با ایران یک مقام بلندپایه وزارت خارجه آمریکا در گفتوگو با روزنامه دیلیتلگراف تأکید کرده منافع عربستان سعودی در مذاکرات با ایران لحاظ شده است به گزارش نامهنیوز یک مقام بلندپایه وزارت خارجه آمریکا درآخرين خبر ها از سفر استاني رئيسجمهور
آخرين خبر ها از سفر استاني رئيسجمهور معاون پارلماني رئيسجمهور گفت اولين سفر استاني دكتر روحاني رئيسجمهور كشورمان تا پايان سال جاري انجام ميشود باشگاه خبرنگاران حجتالاسلام مجيد انصاري معاون پارلماني درباره آغاز سفرهاي استاني رئيسجمهور در دولت يازدهم اظهار داشت رويكرد دولگزارش دستغيب از سفر به نيويورك در جلسه فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت
گزارش دستغيب از سفر به نيويورك در جلسه فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت عضو شوراي مركزي فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت مجلس از بررسي دستاوردهاي سفر حجتالاسلام و المسلمين دكتر روحاني به نيويورك در جلسه فرداي اين فراكسيون و با حضور احمدرضا دستغيب نماينده همراه با هيئت دولت دسفر جان كري به مانيل / تلاش آمريكا براي گسترش حضور نظامي در فيليپين
سفر جان كري به مانيل تلاش آمريكا براي گسترش حضور نظامي در فيليپين براساس گزارش رسانه هاي فيليپين وزير امور خارجه آمريكا امروز سهشنبه براي يك سفر دو روزه به فيليپين سفر كرد به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران ايسنا به نقل از خبرگزاري فرانسه اين سفر جان كري وزير امور خارجآگهینیویورکتایمزعلیهایرانهستهای/عکس
آگهینیویورکتایمزعلیهایرانهستهای عکس من از رئیس جمهور اوباما و کنگره درخواست میکنم که تحریم علیه ایران را تشدید کنند تا جایی که زیرساختهای هستهای ایران نابود شده و دست از انکار هولوکاست علیه اسرائیل بکشد به گزارش نامه نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران در یک آگهی تبلیغاتی کرئیسجمهور به سوئیس سفر میکند/ شرکت روحانی در اجلاس داووس
رئیسجمهور به سوئیس سفر میکند شرکت روحانی در اجلاس داووس رئیس جمهوری اسلامی ایران اواخر ماه جاری میلادی طی سفری به سوئیس در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد داووس شرکت و سخنرانی میکند آفتاب به گزارش مهر حجت الاسلام حسن روحانی قرار است تا پایان ماه ژانویه اولین سفر اروپایی خود را اسراب نیلوفر | سفر و گردشگری در ایران
این سراب در چهارده کیلومتری شمال غربی شهر کرمانشاه در ابتدای منطقه سنجابی و در دامنه کوه کماجار قرار دارد این سراب به صورت استخر وسیعی مملو از گلهای نیلوفر است غنچهها و برگهای این گلها سر از آب برآورده و سطح وسیعی از سراب را پوشانده است این سراب ظرفیت بهرهدهی آب فراواواکنش نیویورک تایمز به تشکیل شورای نظارت بر تیم هستهای ایران
واکنش نیویورک تایمز به تشکیل شورای نظارت بر تیم هستهای ایران برخی از نمایندگان مجلس ایران طی ماههای اخیر نارضایتی خود را از عملکرد وزیر خارجه و نحوۀ اطلاع رسانی از جزئیات توافق اعلام کرده بودند آفتاب به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین روزنامۀ آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی به تشکی-