واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مجسمه برنزي شهيد مفتح رونمايي شد
مجسمه برنزي شهيد محمد مفتح، همزمان با سالروز شهادت او و روز وحدت حوزه و دانشگاه در دانشكده الهيات دانشگاه تهران رونمايي شد.
به گزارش خبرنگار بخش تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين مراسم كه به مناسبت بزرگداشت شهادت دكتر محمد مفتح، نماد وحدت و حوزه و دانشگاه برگزار شده بود، شخصيتهايي چون زهرا مصطفوي دختر امام خميني(ره) و عضو هيئت علمي گروه فلسفه و كلام دانشكده الهيات ، دكتر فرهاد رهبر رئيس دانشگاه تهران، دكتر هادي مفتح فرزند دكتر فتح ، حجت الاسلام و المسلمين محمدرضا امام رئيس دانشكده الهيات ،حجت الاسلام والمسلمين ميثم امرودي مشاور عالي شهردار تهران و دكتر هاشمي معاون فرهنگي وزير علوم حضور داشتند.
رضا قرهباغي مجسمهساز و سازنده سرديس دكتر محمد مفتح گفت: اين پيشنهاد يكسال پيش توسط سازمان زيباسازي شهرداري تهران به من داده شد و از همان يكسال پيش كار روي آن را شروع كردم. براي ساخت سرديس از مستندات تصويري و عكسهاي مختلف استفاده كردم. آنچه كه مدنظرم بود موقعيتها، تحليل شخصيت و ويژگيهاي زندگي دكتر مفتح بود.
او افزود: جنس اين مجسمه از برنز است و 150 كيلوگرم وزن دارد، براي كار روي مجسمه كاملا آزادي عمل داشتم و براساس آنچه كه نياز بود و در پروژه تعريف شده بود، كار آن را به پايان رساندم.
در ابتداي اين مراسم حجتالاسلام و المسلمين محمدرضا امام رئيس دانشكده الهيات درباره شخصيت دكتر محمد فتح گفت: شهيد مفتح با يك هدفي مسؤوليت و رياست دانشكده الهيات را برعهده گرفت. يكي از اهداف مهم ايشان اتحاد ميان حوزه و دانشگاه بود و ميخواست اين فرهنگ را بين افراد حوزه و دانشگاه تبليغ كند. خود او هم يك نمونه و الگو براي اين هدف بود. نظرات مختلفي درباره وحدت حوزه و دانشگاه وجود دارد و مقالات و صحبتهايي در اين زمينه هست كه اميدوارم همه دانشگاهيان و حوزيون ما آنها را مطالعه كنند.
او افزود: يكي از مهمترين اعوامل اتحاد حوزه ودانشگاه هدف دكتر مفتح بود. شايد تا قبل از انقلاب اين چنين تصور ميشد كه دانشگاه فقط دنبال علم است و كسي كه بخواهد مومن باشد نميتواند رابطه خوبي با دانشگاه داشته باشد آن زمان بسياري از اساتيد رشتههاي مختلف اطلاعات مذهبي و ديني بسيار پاييني داشتند، اما الان شاهد هستيم كه اساتيد دانشگاهي ما در خيلي از رشتههاي دانشگاهي كه حتي مرتبط با علوم انساني هم نيستند يك آيه و روايت براي سخن و نظريهشان ميآورند.
امام همچنين عنوان كرد: يك تحول بزرگ در زمينه اتحاد حوزه و دانشگاه ايجاد شده است كه ما آن را مديون بزرگاني چون شهيد مفتح هستيم كه با نيت خالص هدف خود را به ثمر نشاندند. بعضيها فكر ميكنند دانشگاه كفرستان است، در حالي كه دانشگاه بيشترين خدمت را به بعد انسانسازي كه امام و مقام معنظم رهبري هم بر آن تاكيد داشتند ميكند. اينها نتيجهي ثمره و نتيجهي كار علما و دانشمندان در دو موسسه حوزه و دانشگاه است اميدوارم اين نيت خير در آينده هم ادامه پيدا كند.
در بخش ديگري از اين مراسم حجت الاسلام والمسلمين ميثم امرودي قائم مقام معاونت فهرنگي و اجتماعي شهرداري تهران در رابطه با رونمايي از سرديس دكتر محمد فتح گفت: ما در رابطه با شهدا وظايفي داريم كه يكي از آنها حفظ ياد و خاطره آنها است. يكي از كارهايي كه شهرداري تهران به آن ارج و قرب زيادي مينهد ساخت مجسمهها و تنديسهايي از شهدا و نصب آنها در بوستانهاي مختلف است. اكنون تهران تبديل به نمايشگاه بزرگي از شهدا شده است و ما در هر كوچهاي تصوير شهيد را در كنار جملهاي از او نصب كردهايم.
او افزود: نكته دوم اين است كه وظيفه همه ما حفظ وحدت حوزه و دانشگاه است. متاسفانه امروز جوانان ارتباط با روحانيون محله را فراموش كردهاند، ترويج ايثار و شهادت مهمترين كاري است كه بايد انجام شود. دفاع مقدس موجب شد ما در جبههها حرفهاي دينيمان را محقق شده ببينيم. چون آنجا نه زياده خواهي بود و نه دنيا طلبي بود هرچه بود ايثار بود. اميدوارم حوزه و دانشگاه افرادي همچون شهدا تربيت كنند.
سازمان زيباسازي شهرداري تهران در نظر دارد با كاركناني كه گمنام و زلال زحمت ميكشند، شهر تهران را به جايي تبديل كند كه در آن اخلاق و علم و دين پيشرفت كند.
در ادامه دكتر هادي فتح فرزند دكتر مفتح درباره شخصيت پدرش گفت: دكتر فتح مصداق كساني بود كه فقط خدا را ميديدند و فقط آنچه را به عنوان وظيفه الهي احساس ميكنند اساس قرار ميدهند. پدرم در زندگي كوتاهي كه داشت بسياري از كارهايي را انجام داد كه خيلي از بزرگان ما نتوانستند كساني كه به فاصله يكي دو سال پس از مرگشان تنها نام و يادي از آنها در كتابخانه و خاطره دوستان باقي ماند اما پس از 34 سال كه از شهادت پدرم ميگذرد هنوز حرفهاي او كارهايي كه كرده زنده و الهام بخش هستند.
او افزود: اگر بخواهم چكيدهاي از زندگي پدرم را بگويم اين است كه او توانست با تشخيص صحيح وظيفه و پايمردي و استقامت، در راه انجام آن از همان زمان راه خود را در پيش بگيرد.
او در دوراني كه تحصيلات حوزوي، ارج و منزلتي نداشت راه خود را انتخاب كرد. ارتباط با قشر دانشگاهي باعث شد او يكي از كساني باشد كه وحدت بين حوزه و دانشگاه را آغاز كند و تداوم ببخشد. او هر روز مسير قم، تهران را ميپيمود هم به دانشگاه برسد و هم در قم به طلاب درس بدهد. چون وظيفه و هدف خود ميدانست كه هم در جبهه دانشگاه باشد و هم در جبهه حوزه.
دكتر مفتح همچنين عنوان كرد: زماني كه وحدت حوزه و دانشگاه در جامعه تعريف درستي نداشته باشد و كساني كه از حوزه به دانشگاه ميآيند، اعتبار خود را از دست ميدهند، شهيد مفتح به دليل شخصيت منحصر به فردش در هر دو جبهه حضور داشت. او و آيت الله جوادي آملي از معدود شاگردان علامه طباطبايي بودند كه علامه پاسخ به سوالات مراجعهانش را به آنها واگذار ميكرد. كساني كه امروز به مراجعي بزرگ تبديل شدهاند. زماني افتخار شاگردي پدرم را داشتند.
او ادامه داد: چون پدرم هر دو سنگر حوزه و دانشگاه را لمس كرده بود جامعيتي را در شخصيت خود به وجود آورده بود كه هم طلبه بود و هم دانشجو و هم استاد دانشگاه. در مدت كوتاه زندگياش چنان تاثيري از خود به جاي گذاشت كه از نزديكترين و محوريترين ياران امام در مبارزات انقلاب بود.
او پس از قضاياي ملي شدن صنعت نفت و كودتاي 28 مرداد استراتژيكترين منطقه ايران را كه آن زمان خوزستان بود براي مبارزات سياسي انتخاب كرد. در اسنادي كه از ساواك به جاي مانده است، ممنوع الورود شدن پدرم به خوزستان مشخص نيست. سه سال آخر حكومت پهلوي پدرم تنها فردي بود كه در ميانه ميدان بود و پرچم مبارزات را در دست داشت. تفكر وحدت حوزه و دانشگاه از همان دهه 30 در انديشه او بود و در كتابها و مقالاتش به چشم ميخورد.
او خاطر نشان كرد: اما پس از پيروزي انقلاب در هشت ماهي كه زنده بود حضور پررنگي از پدرم در عرصه اجتماعي شاهد نبوديم او ميگفت حالا وقت سازندگي است ما به آرامش و عقلانيت نياز داريم. حتي اصرار آقاي هاشمي رفسنجاني براي پذيرفتن مسؤوليت وزارتخانه هم مورد قبول پدرم واقع نشد چون او هيچ وقت دنبال سهم خواهي نبود، اگر سهم ميخواست خيلي بيشتر از كساني كه امروز سهم بردهاند ميتوانست داشته باشد و سرانجام پس از برگزاري اولين جلسه از سمينار وحدت حوزه و دانشگاه در 25 آذر سال 58 به شهادت رسيد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]