واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: گودبرداري هاي غيراصولي "تهران" به اوج خود رسيد/ گود برداي حادثه نيست
ميزان گودبرداريهاي غيراصولي در نيمه اول سال 92 نسبت به پنج سال گذشته كاهش 50 درصدي داشته است.
به گزارش خبرنگار اقنصادي باشگاه خبرنگاران، تهرانيزاده رئيس انجمن مهندسان راه و ساختمان در همايش گود برداري با بيان اينكه مسئله گودبرداري و تلفات ناشي از آن طي چند سال اخير به اوج خود رسيده است، گفت: همين امر باعث برگزاري سلسه همايشهاي گودبرداري و ايمني طي چند روز آينده شد.
وي با اشاره به اينكه در كشورهاي خارجي وقوع زلزله و يا گودبرداريهاي اشتباه موجب برگزاري همايشهاي علمي در جهت جلوگيري از وقوع چنين حادثههايي در آينده شود، افزود: در ايران نيز به دليل افزايش تلفات ناشي از گودبرداريهاي اشتباه سلسله همايشهايي با همكاري متخصصان و مسئولان برگزار ميشود.
تهراني زاده در ادامه اظهار داشت: گود برداري اشتباه و عدم شناسايي درست از گود برداري موجب ايجاد بي اعتمادي براي افراد متخصص شده است.
*گودبرداريهاي غيراصولي تهران به اوج خود رسيد
تهرانيزاده در ادامه تصريح كرد: آمارهاي حاكي از گودبرداريهاي اشتباه از سوي آتش نشاني نشان ميدهد كه در سال 87، 360 مورد به دليل گودبرداريهاي غيراصولي جان خود را از دست دادهاند و همچنين در سال 88، 242 مورد، در سال 89، 198 مورد و درسال 90 تعداد تلفات به 393 مورد رسيده است.
رئيس انجمن مهندسان راه وساختمان در ادامه اظهار داشت: در سال 91 تعداد گودبرداريهاي اصولي به بيش از 393 مورد رسيده است.
وي در ادامه تاكيد كرد: خوشبختانه با تمهيدات لازم ميزان گودبرداريهاي غيراصولي درنيمه اول سال 92 نسبت به سال 91 كاهش 50 درصدي داشته است.
تهرانيزاده با بيان اينكه عمده عملياتهاي گودبرداريهاي غيراصولي در طي سالهاي اخير به علت تراكم ساخت و سازها بوده است، افزود: ساخت وسازها به گونهاي است كه تماما داراي پاركينگهاي عميق است و همين امر ميزان تلفات ناشي از گودبرداريها را چند برابر كرده است.
رئيس انجمن مهندسان راه وساختمان در ادامه گفت: ساختمانها در حال حاضر داراي پنج طبقه روي زمين وسه الي چهار طبقه داخل زمين بوده كه همين امر زمينهساز گودبرداريهاي غيراصولي ميشود.
وي در ادامه افزود: گودبرداري نياز به طرح مهندسي دارد و در صورتي كه براساس اين طرح مهندسي ساخته نشود زمينهساز افزايش تلفات ساختماني ميشود.
رئيس انجمن مهندسان راه و ساختمان در خصوص ضعفهايي كه زمينهساز ريزش ساختمان ميشود، گفت: خاك زمين ساختمان و ضعيف بودن ساختمانهاي اطراف بنا و همچنين آبهاي سطحي كه در روي زمين قرار دارد از جمله مسائلي است كه باعث ايجاد گودبرداريهاي غيراصولي ميشود.
تهرانيزاده در ادامه اظهار داشت: تمامي مسائل مهندسي از قبل قابل پيشبيني است بنابراين، نميتوان گودبرداري غيراصولي را حادثه دانست بلكه اين امر به دليل اجرايي نكردن اصول مهندسي ايجاد ميشود.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر روشهاي نويني جهت جلوگيري از آسيبهاي گودبرداري ايجاد شده است، گفت: مبحث هفت مقررات ملي ساختمان در خصوص تمامي ضوابط ايمني ساختمان و روشهاي صحيح گودبرداي اشاره كرده است.
تهرانيزاده در ادامه در خصوص سلسله همايشهاي گودبرداري و ايمني گفت: در اين همايش تمامي جوانب مربوط به اصول گودبرداري اشاره شده و مسئوليتهاي سازنده مالك ساختمان ومهندس ناظر اشاره شده است.
وي در ادامه افزود: فرق اين همايش نسبت به همايشهاي ديگر ارائه مقالات سفارشي از سوي متخصصان بوده است.
تهرانيزاده در ادامه يادآور شد: در اين همايش چهار كارگاه آموزشي براي علاقه مندان و متقاضيان ايجاد ميشود.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]