واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارش مكتوب ...گسترش كشت گلخانه اي راه نجات منابع ابي
شيراز/ واحد مركزي خبر/ اقتصادي
گزارش مكتوب ...گسترش كشت گلخانه اي راه نجات منابع ابي
منابع محدود آبي دغدغه ي امروز بخش كشاورزي استان فارس است .
خشكساليهاي اخير و تاكيد بر كشت گندم در استان و رقابت بر سر كسب عنوان برتر در توليد اين محصول منابع آبي استان را با كاهش چشمگيري مواجه كرده است.
به باور كارشناسان به ناچار بايد كشت گلخانه اي را توسعه داد زيرا مصرف آب در اين روش ،نزديك به يك پنجم كشت روباز است و در استان كم آبي چون فارس نقش مهمي در تداوم كشاورزي و جبران خسارتهاي ناشي از خشكسالي دارد.
استان فارس با توليد سالانه بيش از 12 ميليون تن انواع محصولات باغي وزراعي ،قطب كشاورزي كشور است كه به گفته ي خرد رييس سازمان جهاد كشاورزي استان در صورت توسعه كشت گلخانه اي ،توليدات استان تا 4 برابر يعني نزديك به 30 ميليون تن در سال افزايش خواهد يافت.
در حال حاضر 210 گلخانه به مساحت 104 هكتار در استان فعال است كه از اين تعداد 170 گلخانه به كشت سبزي و صيفي و بقيه به توليد انواع گل اختصاص دارد.
دراين گلخانه ها بيش از700نفرمشغول كارند.
زماني معاون امور باغباني جهاد كشاورزي استان ،توليدات اين گلخانه ها را 12 هزار تن در سال عنوان كرده و مي گويد صرفه جويي در مصرف آب ،كنترل بيشتر محصول و امكان توليد چندين بار در سال از ويژگي هاي اين نوع كشت است.
رمزي يكي از گلخانه داران سپيداني مي گويد تا پارسال به روش سنتي كشاورزي مي كردم اما به علت سرمازدگي و كم ابي هرساله خسارتهاي زيادي به محصولم وارد مي شد حالا با ايجاد گلخانه علاوه بر كنترل محصول و جلوگيري از ضرر و زيان ناشي از عوامل طبيعي ،سود بيشتري هم با كشت سبزي و صيفي نصيبم شده است .
او مي گويد در كشت روباز،بازدهي محصول درهرمترمربع 2 كيلو گرم بود كه به روش كشت گلخانه اي علاوه بر افزايش 10 برابري ميزان برداشت،ارزش افزوده 9 برابري را به دنبال دارد.
صبوريان ديگر گلخانه دار شيرازي هم بازده آني محصول را از جمله مزاياي كشت گلخانه اي دانسته و مي افزايد گلخانه اش 5 هزار مترمربع وسعت دارد و توانسته براي 6 نفر اشتغالزايي كند.
او مي گويد 250 ميليون تومان براي راه اندازي گلخانه اش هزينه كرده است.
به گفته ي حسن پور كارشناس جهاد كشاورزي استان كشت گلخانه اي بهترازسايركشت ها واز نظر زماني حتي 30 برابر گندم زودترجواب مي دهد .
وجود تنوع اقليمي، نور كافي و ارتفاع مناسب از سطح دريا ، امكان توليد محصولات گلخانه اي را در همه فصل ها در اين استان فراهم كرده است.
زماني معاون امور باغباني جهاد كشاورزي استان مي گويد توليدات گلخانه اي استان علاوه بر مصرف داخل ،به كشورهاي ارمنستان و تاجيكستان هم صادر مي شود.
البته كشاورزان تسهيلات بانكي با سود بالا را از جمله مشكلات پيش روي گلخانه داران مي داند.
در اين بين رييس سازمان جهاد كشاورزي استان مي گويد متقاضيان ايجاد گلخانه به بانك ها معرفي شده اند كه در انتظار تسهيلات اند.
وي با بيان اينكه هم اينك 100 هكتار فضاي گلخانه اي آماده ي واگذاري به توليد كنندگان است مي افزايد پرداخت تسهيلات به بهره برداران و گلخانه داران به ميزان پيشرفت فيزيكي سايت آنها بستگي داردكه توسط كارشناس جهاد كشاورزي نظارت ميشود.
به گفته ي خرد علاوه بر گلخانه هاي موجود،در حال حاضر 13 سايت گلخانه اي با وسعت نزديك به 400 هكتار در استان فارس در حال ساخت است كه پيشرفت كاري اين مجموعه گلخانه اي از 20تا 80 درصد است.
به هر حال استفاده از روشهاي نوين كشاورزي كه در سالهاي اخير با اقبال كشاورزان استان روبه رو بوده و با توجه به ظرفيت هاي بسياربخش كشاورزي استان وهمچنين ارزش افزوده 9 برابري در كشت هاي گلخانه اي ضروريست الگوي اصلاح كشت وتوسعه روشهاي نوين و به روز،در اولويت سياستگذاريهاي اقتصادي استان قرار گيرد.
0002
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]