واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 10 ميليون جوان ايراني در مرز خطر/ تبعات شكاف بين خانواده وجوانان
رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان گفت: با توجه به آخرين آمارهاي به دست آمده در حال حاضر ۱۰ ميليون جوان آسيبپذير در جامعه وجود دارد كه نيازمند كار اورژانسي و بسيج عمومي هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدتقي حسنزاده روز چهارشنبه در نشست تخصصي بررسي چالشهاي حوزه جوانان گفت: هماكنون ما در عصر پيشرفت و دهه عدالت قرار داريم و عصر حاضر عصر تدبر و ايدهپردازي است.
وي ادامه داد: محور اصلي پيشرفت جوامع ما علم است و پيشرفت هر جامعهاي وابسته به پژوهشهاي علمي آن جامعه ميباشد كه ميتواند مسير را به صورت شفاف براي خدمتگذاري آماده كند.
رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان تصريح كرد: با توجه به هجمههاي اخير دشمنان براي مقابله با توانمندسازي و فعاليت علمي كشورها، بايد طبق فرمايشات مقام معظم رهبري، استفاده از علم را در دستور كار اصليمان قرار دهيم.
حسنزاده اظهارداشت: موضوع جواني يكي از مولفههاي اساسي از كارآمدي نظام جمهوري اسلامي است و اعتماد سازي در اين دوران بسيار سخت است و از طرف ديگر كار خطير و ارزشمندي است.
وي با بيان اينكه امروز روند ساماندهي امور جوانان روند قابل قبولي است ادامه داد: اگر برنامهريزان در عرصه جوانان به اين باور برسند كه خدمت در اين عرصه توفيق است و ظرفيتهايي كه وجود دارد بسيار راهگشا است، ميتوانند گامهاي اساسي را در حل مسائل و معضلات حوزه جوانان بردارند.
حسنزاده افزود: بحثهاي كلان و كليگويي تاكنون راهگشا نبوده است و بايد با نگاه دقيقتري به اين موضوعات بنگريم.
رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان با بيان اينكه خانواده عنصر تاثيرگذار و كارآمدي در حوزه جوانان است، افزود: متاسفانه برخي از حوزهها در خصوص اداره امور جوانان مورد غفلت قرار گرفته است و خانواده نيز از جمله مسائلي است كه مغفول مانده است و از زماني كه جوانان از خانواده جدا شدند شكافها گستردهتر شد.
وي ادامه داد: نكته راهبردي در حوزه جوانان، نگرش و تفكر مثبتانديشي است و اعتماد داشتن و باور داشتن جوانان يكي از مهمترين برنامههايي است كه براي عملياتي كردن پژوهشها بايد آنها را به كار گيريم.
حسنزاده با اشاره به روند جمعيتي كشور در دورههاي اخير گفت: در بحث جوانان در سالهاي 75 تا 80 رشد 45.6 درصدي وجود داشته است اما در سال 90 شاهد رشد منفي جمعيت جوان كشور بوديم كه دو سال گذشته به عنوان يك خطر از آن ياد كرديم.
حسنزاده ادامه داد: يكي از موانع در حوزه جوانان آموزش و اطلاعرساني است و ما نتوانستيم در حوزه اطلاعرساني و آموزش درست عمل كنيم.
وي تصريح كرد: اگر سن جواني را در رده سني 15 تا 29 سال تعريف كنيم خط قرمز ما ميانگين سني 25 تا 29 سال است كه بايد كارهاي اساسي در حوزه اشتغال و ازدواج جوانان در اين رده سني صورت بگيرد.
رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان تاكيد كرد: ما هماكنون 10 ميليون جوان داريم كه در مرز خطر قرار دارند و نيازمند كار ويژه اورژانسي هستند چراكه در معرض آسيبهاي مختلفي قرار دارند.
حسنزاده با اشاره به نقش مراكز همسريابي در انتخاب همسر همكف، گفت: نداشتن ديد مناسب در انتخاب همسر همكف مشكلي است كه مراكز همسريابي نميتوانند به دليل ساختارهاي اشتباهي كه دارند اين مشكل را حل كنند در صورتي كه اگر ما شناخت و آگاهي درستي از جوانان داشته باشيم ميتوانيم به آنها در اين حوزه كمكهاي موثري كنيم.
وي اظهارداشت: شناخت و آگاهي درست از جوانان باعث ميشود تا آنها قرباني مسائل سياسي نشوند.
حسنزاده افزود: پس از ازدواج اشتغال مهمترين چالش فرا روي جوانان است و بحث آموزش، اوقات فراغت و سبك زندگي چالشهاي ديگري هستند كه جوانان با آنها مواجه هستند و بايد تمام دستگاهها از جمله آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت مسكن و وزارت كار براي تحقق اهداف راهبردي و از بين بردن چالشهاي حوزه جوانان وارد عمل شوند.
كد خبر: 2198190
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۷ - ۱۱:۴۰
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]