واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: ثبت پرونده الكترونيك بيمار در مطب ها
معاون نظارت و برنامهريزي سازمان نظامپزشكي از اجرايي شدن پرونده الكترونيك سلامت در مطبها خبر داد و گفت: با اجراي طرح توسعه نسخ الكترونيك و اخذ اختيار از سازمان غذا و دارو نظام پزشكي از اين پس نظارت بيشتري بر تجويزها و نسخههاي پزشكان خواهد داشت.
فارس: محمد جهانگيري در مورد روند نظارت بر نسخههاي پزشكان اظهار داشت: بر اساس يك اصل كلي تمام داروخانهها، موسسات تصويربرداري و آزمايشگاهي بايد بر اساس دستور پزشك خدمت ارائه كنند در عين حال در همه مؤسسات، آزمايشگاه و راديولوژيها مسئول فني داريم كه سد اول نظارتي محسوب ميشوند كه اگر احساس كنند تجويز نابجايي صورت گرفته با پزشك تماس ميگيرند تا از صحت تجويز مطمئن شوند.
وي ادامه داد: در عين حال دانشگاههاي علوم پزشكي فرايند درمان را نظارت ميكنند و به صورت رندوم(تصادفي) نسخه و پرونده مكتوب بيمار را به ويژه در بيمارستانها كنترل ميكنند. سازمان نظام پزشكي نيز تاكنون به صورت تصادفي تا حدي در برخي موارد كه يك پزشك مجاز به تجويز و مداخله در كاري بوده يا نه دخالت داشتهاند. چرا كه فقط بحث دارو و نسخهنويسي نيست بلكه برخي مداخلات غيردارويي نيز ممكن است مشكلساز باشد.
ثبت پرونده الكترونيك بيمار در مطب به زودي ابلاغ ميشود
وي در پاسخ به اينكه نسخههاي آزاد تنها در دست بيمار بوده و در جايي ثبت نميشود و چگونه ميشود بر آن نظارت كرد، گفت: اولين سد نظارتي خود بيمار است كه مدعي است و اگر دچار مشكل شود ميتواند آن را در هر مرجعي ارائه كند.
جهانگيري ادامه داد: در عين حال طي تفاهمنامه اخير با وزارت بهداشت براي توسعه فرآيند الكترونيك سلامت، قرار است تا استانداردهاي پرونده بيمار در مطب با همكاري وزارت بهداشت، رفاه و سازمانهاي بيمه احصا شود چرا كه هر تجويزي كه صورت ميگيرد بايد در مطب ثبت شود. ميتواند در اختيار بيمار هم قرار بگيرد و ارگانهاي نظارتي متولي هر يك بنا به ضرورت دسترسي خاص خودشان را دارند.
سازمان نظام پزشكي از اين پس بر تجويز پزشكان نظارت ميكند
وي با اشاره به اينكه يكي از بندهاي تفاهمنامه اخير با سازمان غذا و دارو بر تجويز منطقي دارو تأكيد دارد افزود: طرح توسعه نسخ الكترونيك در تفاهمنامهاي كه با سازمان غذا و دارو داريم در دستور كار است و قرار است نظارت بر تجويز منطقي از طرف نظامپزشكي بيشتر شود. البته پيش از اين سازمان نظام پزشكي نظارت چنداني در اين زمينه نداشته است.
پيش از اين تمام تجويزهاي دارويي و تصويربرداري كه در دفترچههاي بيمه انجام ميگيرد توسط سازمان هاي بيمه نظارت ميشد به طوري كه تامين اجتماعي طي دو روز اخير اعلام كرد كه 32 ميليون نسخه بيماران را بازرسي كرده است.
اما تا كنون نظارت مستمري بر نسخههاي آزاد نبوده است.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]