واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: تازههاي نشر كتابسرا در بازار
«عروض هندسي» كه كتابي پژوهشي است از حميدرضا طهماسبي و «نتها به ريل» كه سرودههاي محمد آشور را در بر دارد، از تازههاي نشر كتابسرا در بازارهاي نشر است. تازههاي نشر كتابسرا در بازار
ايلنا؛ «عروض هندسي» كه كتابي پژوهشي است از حميدرضا طهماسبي و «نتها به ريل» كه سرودههاي محمد آشور را دربردارد، از تازههاي نشر كتابسرا در بازارهاي نشر است.
* عروض هندسي
«عروض هندسي» نام كتابي پژوهشي است از حميدرضا طهماسبي. اين كتاب همانطور كه از نامش پيداست، به بررسي گونهها و اشكال مختلف عروض در شعر كلاسيك ميپردازد.
در بخشيهايي از مقدمهي مولف اين كتاب آمده است:
«پهنه بيكران جهان هستي بر پايه نظم و تعادي انكار ناپذيري بنا شده است و اين تعادل و نظم، تمام وجوه مريي و نامريي عالم را از ماده تا انرژي در برگرفته است.... همانطور كه بسياري از متفكران و انديشمندان معتقدند همهي پديدههاي عالم از وزن خاصي برخوردارند و اين توازن بسته به نوع پديده از ضرباهنگ مخصوصي تبعيت ميكند... موسيقي يكي از جلوههاي بارز وزن و نظم است و در لابلاي قطعاتش به راحتي ميتوان آثار عدالت را مشاهده كرد... شعر نيز از مظاهر موسيقي به شمار ميرود و تفاوتي كه با موسيقي دارد در ادات اجراي آن است... اكثريت قريب به اتفاق ايدهةاي مكتوب در اين كتاب، حاصل تفكرات ذهني نگارنده بوده است.»
اين كتاب كه با پيشگفتاري از علياصغر حلبي همراه شده، در ۶۳ صفحه و شمارگان ۱۰۰۰ نسخه از سوي نشر كتابسرا در بازار كتاب منتشر شده است.
* نتها به ريل
«نتها به ريل» مجموعه شعرهاي سپيد محمد آشور را شامل ميشود. اين كتاب ۱۰۳ صفحه دارد ۴۴ سروده از سرودههاي اين شاعر را دربر دارد.
شعرهايگاه در ذهن هر حشره، شيشههاي فكر، ابعاد تبعيد، از چمدان و من چه ميداني؟، حالا كه چه؟، (...)، از من نخواه!، هفت قطره از باران، ساكت!، آبستراه، در سواد چشمهاي اول و سوم، نسخههاي ديگري از سيزيف، هي سنگ و سنگ و سنگ، چشمهاي آهو، پاشنههاي ضعف، پس از چه بگويم؟!، رؤياي مگو، رؤيا يا توهم؟، عيار اين ساعت از طلاي همين وقت است، قبل از بعد، اين روزهاي من، قصههاي بريده يك تيمار... يك بيمار، كه را كه ببينم تويي؟!، اَش!، پاييز ِ فصل، رفتن و ماندن، و همين، مردي كه مار ِ درد، وجود، من كجا و او؟، خصوصي بگويم، جزيرهاي، درويش زير خاكستر، دزد اين دريا اهل همين درياست، گردوي پيردختر ترسا، اين بو بگو چهقدر؟، انگار مقل مرد، كمي محمدِ محجوب!، با پرندههاي آشنا با من، فقط براي نمونه، هذيانهاي يك حلزون بيخانه، تفاوت از اسب تا گاوه و نتها به ريل، نام برخي از شعرهاي اين مجموعه را شامل ميشوند.
قطار
بر دستهي گيتار
راه
ميافتد
نتهاي از پي هم فر ميخورند
بر «fret»هاي گيتار ميدوند
شعر، حالا همين سكوت ميان صداهاست
از ريل بالا ميزند
حجمي شبيه ضجه
فرمي شبيه گريه ميگيرد
سوت كشان و بيمقصد
از گامي به گام ديگر مي...
اين رويا تمامي ندارد؟
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]