واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: ايرانيها در تمام شئون ديني و تمدني به تمدن هند غنا بخشيدند
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت: ايرانيها بايد نسبت به عمق و گستره فرهنگ خودشان خودآگاهي پيدا كنند.
به گزارش خبرگزاري خانه ملت، حدادعادل در نشست تاثير فرهنگ ايران در شبه قاره هند كه در دانشكده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد، توضيح داد: ما ملتي هستيم كه در طول چند هزار سال به ويژه در طول هزار سال گذشته در كشور باتمدن و تاريخي مانند شبه قاره (هند، پاكستان، بنگلادش) تاثير بسزايي گذاشتيم.
وي با بيان اين مطلب ادامه داد: فرهنگ ايران همواره فرهنگي زنده، نافذ و موثر بوده كه توانسته تاثير خود را در كشورهاي همسايه مانند شبه قاره بر جاي بگذارد.
وي افزود: شكي نيست كه فرهنگي كه داراي اقتدار است تاثير آن در ساير كشورها بيشتر است زيرا فرهنگها مانند چشمههاي جوشاني هستند كه در يك جا محدود نميشوند و فرهنگ ايران نيز چنين قدرت و قابليتي را داشته و يكي از سرزمينها و قلمروهايي كه از ديرباز ميدان قلمروي فرهنگ ما بوده، شبه قاره هند بوده است.
نماينده مردم در تهران، ري، اسلامشهر و شميرانات در مجلس با بيان اينكه بايد فرهنگ خود را در آيينه ديگران ببينيم و در واقع از راه ديگرشناسي، خودشناسي كنيم، يادآور شد: مراد ما از شبه قاره، كشورهاي هند كنوني، پاكستان و بنگلادش است و وقتي شبه قاره هند ميگوييم مراد مجموع اين سه سرزمين است اگرچه امروز بخش اعظم اين قلمرو مربوط به كشور هند ميشود.
حدادعادل به تاثير فرهنگ ايران در شبه قاره اشاره كرد وگفت: نبايد فراموش كرد كه اين تاثير متقابل بوده و فرهنگ شبه قاره نيز بر ما تاثير گذاشته است.
وي در بخش ديگري از سخنانش اظهار كرد: در طول تاريخ به ويژه دوران اسلامي هند براي ايرانيان ميدان وسيع سياحت، تجارت و دانشاندوزي و ارائه فضل، علم و هنر بوده است و اگر ميخواهيم جايگاه هند را براي دانشمندان و اهل فكر و ادب در ايران گذشته تصور كنيم بايد گفت كه از اين جهت هند در گذشته شبيه دنياي غرب براي امروز كشورهايي نظير ايران بوده است.
اين نماينده اصولگراي مجلس با اشاره به تفاوت زماني كه علما و دانشمندان از كشور ما به هند سفر ميكردند و يا برخي از آناني كه به دنياي غرب ميرفتند، گفت: فرهنگ ايران با هند يكي بوده و همسنگ و همطراز بودند، يكي بر ديگري تفوق نداشته، ادعاي غلبه نيز نداشته كه اوج اين رفت و آمدها را ما در دوران صفويان در ايران و گوركانيان در هند شاهد هستيم، در واقع اين دو قدرت متوازن بودهاند و يكي از بالا به ديگري نگاه نميكرده و فرهنگها همگون بوده است و از نظر معنوي نيز اينطور نيست كه ارزشهاي يك فرهنگ نزد ديگري خار انگاشته شود.
حدادعادل با تاكيد بر اينكه ريشه عميق هند و ايران در اعماق تاريخ يكي است، گفت: البته در دوراني مهاجرتها به سرزمين هند فزوني يافته بود به ويژه بعد از آمدن اسلام به ايران، مهاجرت زرتشتيان به اين كشور افزايش يافت البته عدهاي مسلمان شده و ماندند، عدهاي هم ترجيح دادند از ايران مهاجرت كرده و به كشورهايي مانند هند و چين سفر كنند.
نماينده مردم در تهران در مجلس خاطرنشان كرد: مهاجرتها در دوران صفويه بيشتر ناشي از اوضاع اجتماعي سياسي بوده است كه بعضيها هم اوضاع و احوال و فضاي حاكم بر صفويه را نميپذيرفتند.
وي با تاكيد بر اينكه مهاجرت ايرانيها به هند سازنده بوده است، گفت: ايرانيها برخلاف انگليسيها براي استعمار و غارت و نابودن كردن اين كشور به هند سفر نميكردند، ايرانيها با سفر خود به هند در تمام شئون ديني و تمدني به تمدن هند غنا بخشيدند.
حدادعادل با يادآوري تاثير زبان و ادبيات پارسي در هند گفت: منزلت زبان پارسي در شبه قاره چيزي است كه در مقام مقايسه شبيه با منزلتي است كه امروز زبان انگليسي در اين كشور دارد، هنديها در آن دوران دانستن زبان پارسي برايشان نشانه تجدد و فرهيختگي بوده است.
وي همچنين در مورد تاثير شعر و دين و موسيقي ايران در شبه قاره گفت: اسلام با زبان عربي وارد كشور ما شد و از ايران با زبان پارسي به شبه قاره راه يافت و مذاق و ذائقه هندي اسلام را با زبان پارسي بيشتر پسنديده است.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي، تصريح كرد: ما ايرانيها بايد نسبت به عمق و گستره فرهنگ خودمان خودآگاهي پيدا كنيم زيرا ملتي هستيم كه در طول چند هزار سال گذشته در كشور باتمدن و تاريخي هند تاثير گذاشتهايم، امروز نيز بايد كاري كنيم كه مانند نياكان خود با فرهنگهاي دنيا تعامل داشته باشيم و ضمن تاثيرگذاري مثبت، تاثير مثبت هم بپذيريم./
پايان پيام
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]