تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس خشمش را برطرف سازد، خداوند كيفرش را از او بردارد و هر كس زبانش را نگه دار...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803018149




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ايراني‌ها در تمام شئون ديني و تمدني به تمدن هند غنا بخشيدند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: ايراني‌ها در تمام شئون ديني و تمدني به تمدن هند غنا بخشيدند
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت: ايراني‌ها بايد نسبت به عمق و گستره فرهنگ خودشان خودآگاهي پيدا كنند.


به گزارش خبرگزاري خانه ملت، حدادعادل در نشست تاثير فرهنگ ايران در شبه قاره هند كه در دانشكده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد، توضيح داد: ما ملتي هستيم كه در طول چند هزار سال به ويژه در طول هزار سال گذشته در كشور باتمدن و تاريخي مانند شبه قاره (هند، پاكستان، بنگلادش) تاثير بسزايي گذاشتيم.

وي با بيان اين مطلب ادامه داد: فرهنگ ايران همواره فرهنگي زنده، نافذ و موثر بوده كه توانسته تاثير خود را در كشورهاي همسايه مانند شبه قاره بر جاي بگذارد.

وي افزود: شكي نيست كه فرهنگي كه داراي اقتدار است تاثير آن در ساير كشورها بيشتر است زيرا فرهنگ‌ها مانند چشمه‌هاي جوشاني هستند كه در يك جا محدود نمي‌شوند و فرهنگ ايران نيز چنين قدرت و قابليتي را داشته و يكي از سرزمين‌ها و قلمروهايي كه از ديرباز ميدان قلمروي فرهنگ ما بوده، شبه قاره هند بوده است.

نماينده مردم در تهران، ري، اسلامشهر و شميرانات در مجلس با بيان اينكه بايد فرهنگ خود را در آيينه ديگران ببينيم و در واقع از راه ديگرشناسي، خودشناسي كنيم، يادآور شد: مراد ما از شبه قاره، كشورهاي هند كنوني، پاكستان و بنگلادش است و وقتي شبه قاره هند مي‌گوييم مراد مجموع اين سه سرزمين است اگرچه امروز بخش اعظم اين قلمرو مربوط به كشور هند مي‌شود.

حدادعادل به تاثير فرهنگ ايران در شبه قاره اشاره كرد وگفت: نبايد فراموش كرد كه اين تاثير متقابل بوده و فرهنگ شبه قاره نيز بر ما تاثير گذاشته است.

وي در بخش ديگري از سخنانش اظهار كرد: در طول تاريخ به ويژه دوران اسلامي هند براي ايرانيان ميدان وسيع سياحت، تجارت و دانش‌اندوزي و ارائه فضل،‌ علم و هنر بوده است و اگر مي‌خواهيم جايگاه هند را براي دانشمندان و اهل فكر و ادب در ايران گذشته تصور كنيم بايد گفت كه از اين جهت هند در گذشته شبيه دنياي غرب براي امروز كشورهايي نظير ايران بوده است.

اين نماينده اصولگراي مجلس با اشاره به تفاوت زماني كه علما و دانشمندان از كشور ما به هند سفر مي‌كردند و يا برخي از آناني كه به دنياي غرب مي‌رفتند، گفت: فرهنگ ايران با هند يكي بوده و هم‌سنگ و هم‌طراز بودند،‌ يكي بر ديگري تفوق نداشته، ادعاي غلبه نيز نداشته كه اوج اين رفت و آمدها را ما در دوران صفويان در ايران و گوركانيان در هند شاهد هستيم، در واقع اين دو قدرت متوازن بوده‌اند و يكي از بالا به ديگري نگاه نمي‌كرده و فرهنگ‌ها همگون بوده است و از نظر معنوي نيز اينطور نيست كه ارزش‌هاي يك فرهنگ نزد ديگري خار انگاشته شود.

حدادعادل با تاكيد بر اينكه ريشه عميق هند و ايران در اعماق تاريخ يكي است، گفت: البته در دوراني مهاجرت‌ها به سرزمين هند فزوني يافته بود به ويژه بعد از آمدن اسلام به ايران، مهاجرت زرتشتيان به اين كشور افزايش يافت البته عده‌اي مسلمان شده و ماندند، عده‌اي هم ترجيح دادند از ايران مهاجرت كرده و به كشورهايي مانند هند و چين سفر كنند.

نماينده مردم در تهران در مجلس خاطرنشان كرد: مهاجرت‌ها در دوران صفويه بيشتر ناشي از اوضاع اجتماعي سياسي بوده است كه بعضي‌ها هم اوضاع و احوال و فضاي حاكم بر صفويه را نمي‌پذيرفتند.

وي با تاكيد بر اينكه مهاجرت ايراني‌ها به هند سازنده بوده است، گفت: ايراني‌ها برخلاف انگليسي‌ها براي استعمار و غارت و نابودن كردن اين كشور به هند سفر نمي‌كردند، ايراني‌ها با سفر خود به هند در تمام شئون ديني و تمدني به تمدن هند غنا بخشيدند.

حدادعادل با يادآوري تاثير زبان و ادبيات پارسي در هند گفت: منزلت زبان پارسي در شبه قاره چيزي است كه در مقام مقايسه شبيه با منزلتي است كه امروز زبان انگليسي در اين كشور دارد، هندي‌ها در آن دوران دانستن زبان پارسي برايشان نشانه تجدد و فرهيختگي بوده است.

وي همچنين در مورد تاثير شعر و دين و موسيقي ايران در شبه قاره گفت: اسلام با زبان عربي وارد كشور ما شد و از ايران با زبان پارسي به شبه قاره راه يافت و مذاق و ذائقه هندي اسلام را با زبان پارسي بيشتر پسنديده است.

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي، تصريح كرد: ما ايراني‌ها بايد نسبت به عمق و گستره فرهنگ خودمان خودآگاهي پيدا كنيم زيرا ملتي هستيم كه در طول چند هزار سال گذشته در كشور باتمدن و تاريخي هند تاثير گذاشته‌ايم، امروز نيز بايد كاري كنيم كه مانند نياكان خود با فرهنگ‌هاي دنيا تعامل داشته باشيم و ضمن تاثيرگذاري مثبت، تاثير مثبت هم بپذيريم./

پايان پيام

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[مشاهده در: www.icana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن