واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاندار گيلان:شركتهاي دانشبنيان گيلان منطقه آزاد تشكيل دهند
استاندار گيلان گفت: منطقه آزاد شركتهاي دانشبنيان در گيلان تشكيل شود.
به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، محمدعلي نجفي ظهر امروز در مراسم افتتاحيه نمايشگاه پژوهش و فناوري در مجتمع خاتمالانبيا(ص) رشت با قدرداني از تمام تلاشگران عرصه پژوهش و فناوري اظهار كرد: توجه به امر تحقيق و پژوهش يكي از دغدغههاي مقام معظم رهبري است.
وي با بيان اينكه رشد و توسعه كشور با گذر از راه علم و دانش محقق ميشود افزود: شعار دولت تدبير و اميد است كه بايد در راستاي حوزه علمي براي رشد اقتصادي كشور تدبير شود.
استاندار گيلان از دانشگاهيان خواست تا با ايجاد ارتباطي موثر و پيوندي محكم بين دانشگاه، صنعت و دولت راهكارهاي توسعه كشور را ارائه كنند.
وي با تأكيد بر شعار «ما ميتوانيم» ادامه داد: بخشي از بودجه دستگاههاي اجرايي به امر تحقيق و توسعه اختصاص دارد كه بايد با نظارت در اين راه صرف شود.
نجفي خاطرنشان كرد: صرف بودجههاي پژوهشي در دستگاههاي اجرايي نيازمند تدوين برنامه است و كارنامه دستاوردهاي پژوهشي دستگاههاي اجرايي گيلان نبايد خالي باشد.
وي با اشاره به اهميت موضوع تحقيق و پژوهش در كشور اذعان كرد: امر پژوهش ويژه زمان خاصي نيست و بايد با كميتههاي پژوهشي اين امر را حمايت كرد.
به گفته اين مسئول، زيبنده ما نيست كه در اداره امور بدون پژوهش تصميمي گرفته و اجرا شود.
وي با بيان اينكه گيلان ظرفيتهاي خوبي براي تحقيق و پژوهش دارد، يادآور شد: طبق فرموده مقام معظم رهبري مبني بر تشكيل شركتهاي دانشبنيان، منطقه آزاد شركتهاي دانش بنيان در گيلان تشكيل شود.
*فقدان مديريت واحد حلقه گمشده امر پژوهش در كشور است
دبير جشنواره پژوهش و فناوري گيلان نيز در اين مراسم با تبريك فرا رسيدن هفته پژوهش به پژوهشگران و فعالان اين عرضه اظهار كرد: امروزه نقش علم و فناوري در دنيا در توسعه اقتصادي به طور كامل مشهود است.
محمدرضا جلالي با بيان اينكه شاخصهها نشان ميدهد كه پيشرفتهترين كشورها بيشترين سرمايهگذاري را در امر پژوهش داشتهاند، افزود: بايد براي دستيابي كشور به افق 20 ساله به امر پژوهش توجه ويژه داشته باشيم.
وي آسيبشناسي در حوزه فناوري و پژوهش را عنصري در رشد اين امر دانست و گفت: فقدان مديريت واحد حلقه گمشده امر پژوهش در كشور است.
اين مسئول فقدان ارتباط موثر دانشگاه، صنعت و دولت را از ديگر آسيبهاي پروژه پژوهشي در كشور خواند و گفت: فقدان چرخه تبديل علم به ثروت نيز از ديگر مشكلات اين عرصه است.
وي با بيان اينكه نهادينه نشدن فرهنگ پژوهش در نظام آموزشي و آموزش عالي يكي ديگر از دلايل فقر پژوهش در كشور است ادامه داد: بايد به افراد جامعه آموخت تا براي حل مشكلات از راهكارهاي علمي بهره بگيرند.
جلالي از دستگاههاي اجرايي خواست تا با توجه به ماده 116 قانون بودجه از محل اعتبارات پژوهشي تخصيص يافته به نهادهاي خود در راستاي برطرف شدن مشكلات و توسعه كشور بهترين استفاده را داشته باشند.
انتهاي پيام/84002/ر40
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]