واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: آيت الله هاشمي رفسنجاني: انتظار ملتها از آمريكا پرهيز از پيمان شكني است
شتاب در اشغال كشورها و عدم توجه به اهداف انساني سقوط ديكتاتورها و بيبرنامگي براي دوران پس از اشغال، باعث تعميق وحشت مردم از تروريستها و ميدانداري گروههاي افراطي شده است. آيت الله هاشمي رفسنجاني: انتظار ملتها از آمريكا پرهيز از پيمان شكني است
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به سوابق ايران در پايبندي به تعهدات بينالمللي و ديپلماتيك، گفت: انتظار ملتهايي كه تفاهمات حاكمان خود را ميبينند، پرهيز از پيمانشكني و تضاد در رفتار و گفتار است كه از مسئولان آمريكايي بروز كرد.
به گزارش ايلنا، آيتالله هاشمي رفسنجاني صبح امروز(26 آذر) در ديدار نخست وزير و امورخارجه اسبق ايتاليا، افكار عمومي جهاني را در سايه انفجار اطلاعات، رو به رشد و هوشيارانه خواند و گفت: ملتها، بويژه در آفريقا و خاورميانه، وقتي آگاه شدند، تاريخساز ميشوند.
وي به موفقيتهاي علمي ايران در شرايط تحريم و نيز تدبير سياسي مردم براي انتخاب مسير اجرايي كشور اشاره كرد و گفت:در دانش، موجود زنده به فضا ميفرستند و در مسايل سياسي، مسؤولان را با انتخاب تفكر اعتدالي، به سوي تعامل سازنده با ملتها و دولتها سوق ميدهند.
اين عضو مجلس خبرگان رهبري با ارائه تحليلي از رقابتهاي اقتصادي قدرتهاي سياسي، به افزايش تدريجي حضور چين در عرصههاي مختلف اشاره كرد و افزود: سرمايهگذاري كشورها در قاره آفريقا، شرايط مناسبي را براي آينده آنها فراهم ميكند.
وي آينده سياسي چين، شوروي، آمريكا و مجموعه اروپا را در گروي نگاه احترامآميز به ديگر ملتها دانست و اظهار كرد: دوران شيوههاي استعماري گذشته است و ملتها و حتي بسياري از حكومتها، مثل جمهوري اسلامي بيدار شدند.
هاشميرفسنجاني همچنين با ارائه تحليلي از نتايج رفتار غرب و آمريكا در عراق، افغانستان، ليبي و سوريه، گفت: شتاب در اشغال كشورها و عدم توجه به اهداف انساني سقوط ديكتاتورها و بيبرنامگي براي دوران پس از اشغال، باعث تعميق وحشت مردم از تروريستها و ميدانداري گروههاي افراطي شده است.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، صداقت را شرط اول هر گفتار و رفتار سياسي دانست و با بيان نمونههايي از بيصداقتي غرب و آمريكا در منطقه خاورميانه و عدم توجه به افكار عمومي، تصريح كرد: تكنولوژي و سلاح قدرت نميآورد و حاكمان كشورهاي بزرگ بايد بپذيرند كه افكار عمومي ملتهاي منطقه پذيراي صهيونيستها نيست و ميبينيد كه لابي آنها چگونه شيطنت ميكند تا فضاي همكاري جهاني را دوباره آلوده كنند.
ماسيمو دالما - نخست وزير و امور خارجه اسبق ايتاليا - نيز در اين ديدار، سفرش را در راستاي سفر هيأتهاي اروپايي به ايران دانست و گفت: مذاكرات ديپلماتيك در هر سطحي منتج به تفاهمات اساسيتر ميشود.
وي با تشريح كارهاي فرهنگي خود در بنياد فرهنگي پيشروان اروپايي، گفت: مسئوليت ما بررسي آينده اروپاست و ميدانيم دورنماي خوب اروپا در گروي همكاري با ديگر كشورهاي جهان و بويژه ايران است.
نخست وزير و امورخارجه اسبق ايتاليا به دستاوردهاي سياسي جمهوري اسلامي در شرايط كنوني اشاره كرد و افزود: بسياري هستند كه نميخواهند تواناييهاي ايران به منصه ظهور برسد، اما عقلاي اروپا جزو اين گروه نيستند و خود را شريك اصلي ايران در مسير حركت به سوي دانش و شكوفايي اقتصاد ميدانند.
وي نقش ايتاليا براي مسايل ايران را در اروپا برجسته خواند و اظهار كرد: به خاطر اين نقش است كه ما در تحريمهاي عليه ايران، بيشتر از ديگران متضرر شديم.
ماسيمودالما به چرايي و چگونگي مذاكرات ژنو، دستاوردهاي سياسي آن براي كشور ۱+۵ و دورنماي آن در شش ماه آينده اشاره كرد و گفت: متأسفانه برخي دولتها تحت تأثير تندروها نقض پيمان كردهاند و تصميمات ديروز شوراي اروپا را مثبت ارزيابي ميكنيم تا اعتماد متقابل، پايه و اساس مذاكرات آينده باشد.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]