واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس انجمن طب فيزيكي و توانبخشي توضيح داداولين اقدام در مواجهه با پيچ خوردگي مچ پا
رئيس انجمن طب فيزيكي و توانبخشي گفت: اولين اقدام در مواجهه با پيچخوردگي مچ پا بانداز، گذاشتن يخ يا محلول آب سرد و استراحت دادن به موضع پيچ خورده است و بايد افراد از ماساژ دادن محل پيچ خوردگي بپرهيزند.
سيد منصور رايگاني در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: پيچ خوردگي مچ پا يكي از موضوعاتي است كه تعداد زيادي از افراد را در سنين مختلف از كودكي تا سالمندي درگير خود ميسازد.
رئيس انجمن طب فيزيكي و توانبخشي گفت: پيچخوردگي مچ پا دلايل متعددي دارد؛ اگر پيچ خوردگي مچ پا تكرارشونده باشد و هر دو مچ را درگير كند و همراه با خالي شدن زانو باشد، علائم مهمي دارد.
استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تصريح كرد: نارسايي سيستم عصبي، درگيري ستون فقرات، خونرساني كم به مغز و ... ميتواند از علل پيچخوردگي دو مچ باشد.
رايگاني در پاسخ به پرسش فارس، در مورد خالي شدن زانو، گفت: اگر فرد در هنگام راه رفتن احساس افتادن يا عدم تعادل داشته باشد، به آن خالي شدن زانو ميگويند.
رئيس انجمن طب فيزيكي و توانبخشي به پيچ خوردگي در يك مچ پا اشاره داشت و گفت: اگر فرد در محيط ناهموار و ناصاف حركت كند و مچ يك پايش پيچ بخورد و دچار لنگيدن و تورم شود، اولين كار اين است كه از راه رفتن متوقف شود و به پا استراحت دهد.
وي گفت: بانداژ موقت، نگه داشتن پا بالاتر از سطح بدن و گذاشتن يخ يا محلول آب سرد روي مچ پاي آسيبديده تا رسيدن به مركز درماني مجهز پيشنهاد ميشود.
استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ادامه داد: اگر درد و تورم ايجاد شد يا تغيير رنگ پا و خونمردگي مشاهده شد بايد ار اسرع وقت به درمانگاه تخصصي ارتوپد مراجعه كرد.
رئيس انجمن طب فيزيكي و توانبخشي تصريح كرد: افراد بايد همواره يك بدن آماده داشته باشند تا در هنگام راه رفتن بتوانند در مقابله با محيطهاي ناآرام و ناصاف عكسالعمل مناسب نشان دهند، بنابراين بايد روزانه نرمش و ورزش مناسب داشته باشند.
رايگاني ادامه داد: پوشيدن كفش مناسب نيز در جلوگيري از پيچ خوردگي مچ پا مهم و تأثيرگذار است؛ كفش بايد جلوي پا و مچ پا را بپوشاند و اگر محل فعاليت فرد ناصاف است، بايد از كفش ساقدار بندي كه تا قوزك پا را بپوشاند استفاده كند.
وي افزود: در شرايط و محيطهاي ناهموار، سطوح يخزده و محيطهايي كه داراي پستي و بلندي هستند، مثل كنار ساحل، كوه و تپهها افراد بايد در هنگام پيادهروي احتياط لازم را داشته باشند و از كفش مناسب استفاده كنند.
رئيس انجمن طب فيزيكي و توانبخشي در پاسخ به پرسش فارس مبني بر ماساژ دادن موضع پيچ خورده با آب و نمك، گفت: در مرحله حاد يعني همان زماني كه مچ پيچ خورده است، ماساژ دادن به هيچ عنوان مناسب نيست چرا كه اگر پارگي عروق حاصل شده باشد، ماساژ ميتواند وضعيت را بدتر كند و بهترين كار در اين مرحله تا 48 -72 ساعت استفاده از بانداژ، يخ و سرما است.
انتهاي پيام/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]