واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديرعامل كارخانه روغن نباتي اردبيل:توسعهنيافتگي اردبيل ناشي از تنگنظريها و بيتدبيريها است
مديرعامل كارخانه روغن نباتي اردبيل گفت: دليل توسعهنيافتگي استان اردبيل نداشتن وسعت نظر مسئولان و بيتدبيري است كه در سالهاي اخير در اين استان در حوزههاي اجرايي و مديريتي شاهد بوديم.
حسين افسانه در گفتو گو با خبرنگار فارس در اردبيل اظهار داشت: بنده اواخر سال 90 كه مسئوليت كارخانه روغن نباتي اردبيل را از طريق هيئت مديره بر عهده گرفتم تعيين تكليف معوقات بانكي را از اوليتهاي كاري خود قرار دادم و در همين راستا با مراجعه و پيگيري متاسفانه مسئول وقت به هيچ عنوان به اجراي ماده 28 قانون مصوب مجلس شوراي اسلامي در بانك صادرات تن نداده و بعد از تغيير مديريت طي مذاكرات متعدد به اين توافق رسيديم كه قانون ياد شده اجرا شود و كارخانه نيز در پرداخت اقساط متعهد شد.
وي با بيان اينكه مشكل دو سال است كه بانك صادرات مشكلات كارخانه روغن نباتي اردبيل را حل نميكند، افزود: هر چند كارخانه در پرداخت اقساط خود متعهد است اما بانك در اجراي قانون 28 قصور ميكند و كليه تسهيلات را استمهال كرده و براي هر قرارداد 12 درصد به سود بانكي خود اضافه كردهاند به طوري كه تسهيلات 12 درصد را به 24 درصد و تسهيلات 20 درصد را به 32 درصد تبديل كردند.
مديرعامل كارخانه روغن نباتي اردبيل يادآور شد: همين امر سبب شده وام 3 ميلياردي به 9 ميليارد تبديل شود و حدود دو سال است كه اين موضوع به صورت جدي پيگيري ميشود و پرونده آن در ديوان محاسبات، استانداري، اتاق بازرگاني و تعاون و بازرسي بانك صادرات وجود دارد.
افسانه تصريح كرد: به رغم اين تلاشها تاكنون در اين زمينه نتيجهاي خاص نشده و جلسات متعددي نيز در استانداري و ساير مراجع در اين مورد برگزار شده تا مشكلات كارخانه روغن نباتي اردبيل برطرف شود اما دريغ از يك اقدام جدي و برداشتن يك قدم موثر در اين زمينه كه بخواهند مشكلات اين كارخانه را برطرف كنند.
وي به اظهارنظرهاي استاندار جديد اردبيل به عنوان يك اولويت جدي در توجه به پويايي توليد و اقتصاد و بنگاههاي توليدي و اشتغالزا اشاره كرد و گفت: متاسفانه مديران و كارشناسان ما از اين فرصت طلايي استفاده نميكنند بلكه ضروري است اين موضوع و حمايت را قدر بدانيم و ديدگاههاي عالمانه اقتصادي استاندار به زيرمجموعهها به شكل مطلوب ارائه يابد كه به اين نظر ميرسد برخي از مديران ما يا تجريه اين كار را ندارند و يا اينكه علم مديريت آنها پاسخگوي مهيا كردن اين فضا نيست.
مديرعامل كارخانه روغن نباتي اردبيل اذعان داشت: در كجاي دنيا كتمان قوانين حمايتي افتخاري براي يك مجموعه است كه تا به حال نه ماده 28 نه ماده 29 و نه ماده 16 را به بنگاههاي توليدي ابلاغ نكردهاند و اخيراً با تاكيد استاندار اردبيل بعد از چهار ماه سپري شدن اين ابلاغيهها بانك صادرات نامهاي را به كارخانه روغن نباتي ارسال كرده كه ما ميتوانيم از اين قانون حمايتي ماده 16 استفاده كنيم.
اين فعال اقتصادي ادامه داد: زماني يك بنگاه توليدي خود را موظف ميداند معوقات بانكي را رعايت كند به جاي استقبال، كارشناسان بانكي سنگاندازي ميكنند كه مديريت فعلي بانك صادرات مصمم است كه موضوع را حل كند اما كارشناسان و مسئولان ذيربط به جاي ارائه راهكارهاي مديريتي مناسب مديريت جديد را به برخورد احتياطي تشويق ميكنند و توپ را به ميدان بانك صادرات ايران مياندازند.
افسانه خاطرنشان كرد: قانوني كه شفاف است چه لزومي دارد براي اجراي آن از تهران مجوزي اخذ شود در صورتي كه تهران در اين مورد استانها را محدود نكرده است.
وي گفت: بانك كتمان قوانين حمايتي را افتخاري براي خود احساس ميكند و علمكرد برخي از مديران و كارشناسان نشانگر هم وزن نبودن آنها با جايگاههايشان است.
مديرعامل كارخانه روغن نباتي اردبيل عنوان كرد: همه اذعان دارند كه استان اردبيل به دليل همين تنگنظريها و بيتدبيري مديران توسعه نيافته و روز به روز نيز عقبگرد ميكند كه بنده اظهار تاسف خود را اينگونه اعلام ميكنم كه آقاياني كه در حل مشكل مردم و بنگاههاي اقتصادي را وظيفه قانوني و شرعي خود نميدانند بلكه يك خاكريز بلند نيز در برابر آن احداث ميكنند تا بالا رفتن و نگاه به آينده غيرقابل دسترسي باشد امكان توسعه و پويايي در استان وجود ندارد.
اين توليدكننده در پايان سخنان خود به خبرنگار فارس در اردبيل بيان داشت: اميدوارم استاندار جديد اردبيل با استفاده بهينه از مديران و كارشناسان لايق چنين فضاي كسلكننده و مشكلآفرين را از بين برده و زمينهاي را فراهم كند تا در تاريخ اين استان پويايي و احياي توليد اتفاق بيفتد نه اينكه فقط استانهاي ديگر را در اخذ تسهيلات و استفاده از منابع بانكي مثال بزنيم و هميشه در حسرت آنها بمانيم.
انتهاي پيام/62001/ي40
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]