واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نهادينه كردن پژوهش در گرو حمايت هاي مالي/اجراي 20 برنامه طي هفته پژوهش در بهار
بهار- خبرگزاري مهر: نهادينه سازي فرهنگ تحقيق و پژوهش در جامعه نيازمند تقويت و زمينه سازي است چراكه تا زمانيكه به طور جدي به اين مقوله توجه نشود نمي توان انتظار شكوفايي استعدادها را داشت.
به گزارش خبرنگار مهر، ميل به پژوهش يك نوع ارضاي حس كنجكاوي و حقيقت جويي و امري فطري در انسانها است كه در نهاد تك تك افراد جامعه به وديعه گذاشته شده و مي توان اين حس را با فراهم آوردن شرايط مناسب به تدريج تقويت كرد.
از سوي ديگر پژوهش از محورهاي مهمي است كه ضامن پيشرفت و توسعه پايدار در هر كشور به شمار ميآيد و اين مهم واقعيت دارد كه نمي توان حرف از سربلندي ملتي زد كه اهل تحقيق نباشند چرا كه پژوهش عامل مهمي در توليد دانش، دانايي و پيشرفت جامعه انساني است.
ميزان پژوهشهاي انجام شده در هر جامعه شاخص توسعه يافتگي آن جامعه به حساب ميآيد اما فضاي آموزشي در مدارس بايد بتواند براي آموزش گيرندگان، تفكر ايجاد كند تا در حين تدريس دست هاي بيشتري بلند شود و بحث و گفتگو سر بگيرد و برنامه هاي درسي و روش هاي تدريس، به افكار دانش اموزان دامن بزند تا بوجود آورنده ايده هاي بديع و جديد باشد.
آنچه مسلم است اينكه با نهادينه كردن پژوهش در برنامه آموزش دانشآموزان از همان سالهاي اوليه تحصيل، زمينه براي رشد و شكوفايي، بروز خلاقيت و نوآوري در نوجواني و بزرگسالي فراهم ميشود.
آموزش و پرورش نقشي بي بديل در نهادينه سازي امر پژوهش در نسل جوان دارد
مدير آموزش و پرورش شهرستان بهار در اين خصوص در گفتگو با مهر اظهار داشت: در نهادينه سازي پژوهش و گرايش نسل جوان به كند و كاو و جستجو در مسائل گوناگون اطراف خود، آموزش و پرورش نقش بسزايي دارد تا جائيكه مي توان با سوق دادن دانش آموزان به پژوهش در هر مسئله اي، از همان دوران ابتدايي شوق پژوهش و تحقيق را در كودكان نهادينه كرد.
علي زارعي ادامه داد: روحيه محقق پروري بايد از دبستان و از خانه شروع شود تا جائي كه كلمات مقدس چه؟ چرا؟ چگونه و كه؟ كي؟ كجا؟ چند؟ كدام؟ و غيره همواره بر ورد زبان كودكان باشد.
وي با بيان اينكه براي ايجاد و تقويت روحيه پژوهشگري در محيط خانه و مدرسه بايد به كودكان اجازه سئوال كردن در هر زمان و مكاني داده شود، گفت: در پاسخ به سئوال آن ها معلمان و والدين نيز بايد دقت لازم را داشته باشند.
زارعي افزود: والدين بايد پا به پاي كودكان خود بر اطلاعات خود بيفزايند تا در پاسخگويي به آنها درنمانند، چرا كه پاسخ اشتباه منجر به يادگيري اشتباه خواهد شد.
فرهنگ تحقيق در خردسالان نياز به تقويت دارد
وي با اشاره به اينكه در تقويت فرهنگ تحقيق در خردسالان بايد كوشيد، اذعان داشت: توجه به اين اصل اساسي در نظام آموزشي و برنامه ريزي درسي، ما را به رويكرد مهم و نويني به نام رويكرد پژوهش - محور خواهد رساند كه ثمرات بسياري به همراه خواهد داشت.
زارعي با بيان اينكه توجه به پژوهش در دوران تحصيل منجر به تقويت روحيه كنجكاوي و خلاقيت در كودكان ميشود، عنوان داشت: پژوهش ميل به دانستن در دانش آموز را افزايش مي دهد تا جائي كه هميشه به دنبال كشف محيط اطراف خود مي رود.
وي با اشاره به اينكه بدون انجام پژوهش، امور آموزشي نيز از پويايي و نشاط لازم برخوردار نخواهد بود، افزود: پژوهش و تحقيق به نسل جوان و نوپا چگونه انديشيدن و چگونه فكر كردن را ميآموزد و روحيه همكاري و مشورت در آنها تقويت ميشود.
زارعي اذعان داشت: تحقيق را مي توان در كنار آموزش يكي از اهداف بسيار مهم آموزش و پرورش برشمرد كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
اجراي 20 برنامه در هفته پژوهش شهرستان بهار
وي با اشاره به برنامه هاي مجموعه آموزش و پرورش شهرستان بهار در هفته پژوهش، گفت: در هفته پژوهش 20 برنامه در سطح شهرستان اجرا مي شود.
زارعي به برنامه هاي هفته پژوهش اشاره كرد و اعلام داشت: همايش تجليل از معلمان پژوهشگر، برگزاري همايش دانش آموزي، برگزاري جلسه تخصصي دبيران پژوهشگر و نخبه علمي، برگزاري نمايشگاه آثار معلمان مؤلف و پژوهشگر و بازديد دانش آموزان از آزمايشگاه مركزي نانو دكتر حسابي و دانشگاه بوعلي سيناي همدان از مهمترين برنامه هاي هفته پژوهش در شهرستان است.
به نظر مي رسد كه مدارس و معلمان در اين ميان داراي وظيفه بسيار مهم و حساسي هستند كه مي توانند روحيه و انگيزه تحقيق و روش هاي درست پژوهش را در ميان دانش آموزان نهادينه كنند.
كد خبر: 2197172
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۱۰:۱۶
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]