محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827318288
مدير گروه منابع حديثي و آموزشهاي كارگاهي پژوهشكده علوم و معارف حديث خبر داداجراي پروژه تهيه فهرست منابع حديثي شيعي و سني
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير گروه منابع حديثي و آموزشهاي كارگاهي پژوهشكده علوم و معارف حديث خبر داداجراي پروژه تهيه فهرست منابع حديثي شيعي و سني
مدير گروه منابع حديثي و آموزشهاي كارگاهي پژوهشكده علوم و معارف حديث گفت: پروژه تهيه فهرست منابع حديثي شيعه و اهل سنت به عنوان يكي از بزرگترين پروژهها در دستور كار قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، احاديث پس از قرآن به عنوان مهمترين منبع شناخت دين اسلام محسوب ميشوند، به همين دليل مسلمانان به فراگيري، ثبت و تدوين احاديث با وجود مشكلات اهتمام دارند و مجموعههاي حديثي را شامل هزاران روايت در تمام موضوعات مورد نياز علاقهمندان به متون ديني ايجاد كردند.
در دوران كنوني كوشش جديد و گستردهاي براي بهرهگيري از منبع حديث به كار برده شده و دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي تاسيس شدهاند.
گروه منابع حديثي و آموزشهاي كارگاهي پژوهشكده علوم و معارف حديث از جمله بخشهايي است كه در زمينه حديث فعاليت ميكند، هدف اين گروه شناسايي و تربيت نيرو، مستندسازي احاديث و پايهريزي توليد دانش تخريج شيعي به عنوان يك علم بوده است.
براي آشنايي با فعاليتهاي اين گروه با حجتالاسلام محمدمهدي احسانيفر، مدير گروه منابع حديثي پژوهشكده علوم و معارف حديث به گفتوگو پرداختيم.
فارس: گروه منابع حديثي از چه زماني فعاليت خود را آغاز كرده است؟
اين گروه داراي پيشينهاي با عنوان گروه مصدريابي است كه وظيفه اصلي اين گروه مستندسازي روايات بود. سپس وظايف اين گروه افزايش پيدا كرد و ساختار آن به طور كلي تغيير كرد و همه كارهايي كه درباره منابع حديثي بود به اين گروه محول شد.
با توجه به اينكه دارالحديث براي آيندهاش نياز به تربيت نيرو دارد و در داخل مجموعه برخي از آموزشها به طور دائمي مورد نياز است. اين كار به اين گروه واگذار شد و دستور تشكيل گروه منابع حديثي و آموزشهاي كارگاهي بيستم ارديبهشت ماه سال 91 ارائه شد و خرداد ماه همان سال پذيرش صورت گرفت و از مرداد ماه با وظايف تعريف شده رسما شروع به كار كرد.
فارس: اين گروه در ابتدا با چند پژوهشگر شروع به كار كرد و سطح تحصيلات پژوهشگران چه ميزان است؟
جذب نيروها پس از آموزش انجام ميشود، بنابراين ممكن است برخي از دانشپژوهان پس از آموزش تمايلي به ادامه همكاري نداشته باشند يا مجموعه نتواند كار را با آنها ادامه دهد، بنابراين آمار ورودي دورههاي آموزشي با آمار جذب متفاوت است.
در نخستين دوره از 10 نفر ورودي در نهايت سه نفر پذيرفته شدند و با آنها قرارداد منعقد شد و اكنون اين افراد مشغول فعاليت هستند. در دوره دوم از 13 نفر در نهايت چهار نفر پذيرفته شدند و اكنون با مدير گروه در مجموع هشت پژوهشگر در گروه فعال هستند.
فارس: افراد چگونه ميتوانند از دورههاي آموزشي استفاده كنند؟ چه شرايطي براي ورود افراد به دوره آموزشي در نظر گرفته شده است؟
روند ورودي دورههاي آموزشي اينگونه است كه اساتيد و پژوهشگران، افرادي را كه به نظرشان داراي شرايط كار پژوهشي در مجموعه هستند، معرفي ميكنند و سپس با مصاحبه اوليه و آزمون ورودي، نيروهاي معرفي شده وارد دورههاي آموزشي كارگاهي ميشوند. حداقل مدرك براي ورود به اين دورهها پايان سطح دو حوزه است.
هر نيرو براي جذب مراحلي را در مدت شش ماه پشت سر ميگذارد كه از جمله آنها ميتوان به مصاحبه، آزمون ورودي، شش مرحله آزمون در مدت شش ماه شامل سه مرحله آزمون كارگاهي و سه مرحله آزمون تئوري اشاره كرد. پس از موفقيت در مجموعه اين مراحل، با فرد قرارداد منعقد ميشود.
فارس: اكنون گروه منابع حديثي چه وظايفي دارد و اين وظايف بر اساس چه نيازسنجيهايي تعريف شده است؟
تشخيص مسئولان بر اساس دو دهه تجربه دارالحديث در فعاليتهاي پژوهشي، مجموعه اين بود كه همه كارهاي مرتبط با منابع حديثي در يك گروه تجميع شود و با توجه به اينكه پايه آموزش نيروها، منابع حديثي و روش كار با آن است، وظيفه آموزش هم به اين گروه محول شد. اكنون وظايف دقيقي براي گروه تعريف شده كه تخريج احاديث يكي از اين وظايف است كه به دليل سابقه گروه در سالهاي قبل، اكنون نيز گروه منابع را بيشتر با اين وظيفه ميشناسند. همه كلاسورهاي مرتبط با موسوعهها كه در پژوهشكده كار ميشود، پس از اخذ و تنظيم احاديث به گروه منابع ميآيد تا هم رواياتش از بهترين منابع تخريج شود و هم متون براي روايات گزينششده فراهم آيد.
فهرستنويسي و كتابنامهنگاري كتابهاي حديثي چاپ شده در منابع شيعه و اهل سنت وظيفه ديگر اين گروه است. همچنين تهيه كتابنامه جامع آثار دارالحديث از محورهاي ديگر پژوهشي است. شناسايي نرمافزارهاي علوم اسلامي و زمينهسازي استفاده از آن در دارالحديث نيز به عهده گروه منابع گذاشته شده است.
اعتبارسنجي منابع حديثي جزو وظيفه سوم اين گروه است كه بر اساس آن بررسي منابع حديثي شيعه و اهل سنت و تعيين اعتبار آن در اين گروه انجام ميشود.
دانش توليد تخريج شيعي وظيفه ديگر اين گروه محسوب ميشود كه با توجه به اينكه عمليات تخريج و تنقيح متون احاديث در اين گروه انجام ميشود، اعضاي گروه بايد مطالعاتي درباره دانش تخريج داشته باشند.
تربيت نيرو از ديگر بخشهاي گروه منابع حديثي بوده كه در اين بخش نيروهايي متناسب با فعاليت گروههاي مختلف پژوهشكده علوم و معارف حديث تربيت شده و به گروهها فرستاده ميشود.
تاكنون در محور تخريج احاديث و توليد دانش تخريج احاديث 65 كلاسور تخريج شده و 71 كلاسور بازبيني شده و پروژهاي به نام بازبيني ميزانالحكمه در دستور كار است كه با بازبيني مجدد تجديد چاپ ميشود. همچنين تاكنون تخريج 3 هزار و 500 حديث از اين مجموعه 23 هزار حديثي صورت گرفته و بخشي از كار تنقيح متون آن انجام شده است.
علاوه بر اين دو نشست از سلسله نشستهاي علمي دانش تخريج برگزار شده و دو نشست ديگر تا پايان سال جاري برگزار ميشود.
پاياننامهاي هم درباره دانش تخريج با عنوان «دانش تخريج و جايگاه آن در اعتبار سنجي حديث» طراحي شده كه طرح اجمالي آن در مركز مديريت حوزه عليمه قم تصويب شد و در مرحله تصويب طرح تفصيلي است و براي نخستينبار در بين شيعه يك تاليف مستقل در موضوع دانش تخريج در حال كار است.
در محور فهرستنويسي ساماندهي كتابخانه موسوعهنگاري انجام شده است. در بخش موسوعهنگاري دارالحديث كتابخانه داخلي با حدود 900 عنوان كتاب وجود دارد كه همه اعضاي پژوهشكده از آن استفاده ميكنند.
در يك سال اخير 100 عنوان كتاب پركاربرد به اين مجموعه اضافه شده است. اكنون چينش جديدي نسبت به كتب صورت گرفت تا پيدا كردن كتاب را تسهيل كند و فهرست جديدي نيز مطابق با چينش جديد تهيه شده است.
پروژه فهرستنويسي منابع حديثي مطبوع شيعه و اهل سنت و تهيه كتابنامه جامع كتابهاي دارالحديث در دستور كار است.
دو دوره تخصصي «حديثپژوهي متن محور» برگزار شده و اكنون در حال برنامهريزي براي برگزاري دوره سوم هستيم.
فارس: اين گروه، در زمينه كتاب و نرمافزار و منشورات ديگر، چه آثاري توليد ميكند؟
گروه منابع حديثي منشورات مستقلي كه در بازار كتاب عرضه شود، ندارد، زيرا چنين كاري براي گروه منابع و ساير گروههاي بخش موسوعهنگاري تعريف نشده است.
در طول يك و نيم سال گذشته، گروه منابع در تدوين شناختنامه صلاة، شناختنامه حديث، حكمت نامه رضوي، كنز الدعا، سيره نبوي، نبوت عامه، حكمت نامه فاطمي و ... ايفاي نقش كرده است.
البته متناسب با نيازهاي دروني گروه و پژوهشكده، توليداتي مانند جزوههاي مهارتهاي استفاده از نرمافزار مكتبة اهل البيت(ع)، مهارتهاي استفاده از نرمافزار جامع الاحاديث، مهارتهاي استفاده از نرمافزار دراية النور، مهارتهاي استفاده از نرمافزار جامع التفاسير، مهارتهاي استفاده از نرمافزارهاي معجم موضوعي بحار الانوار و معجم موضوعي تبيان، مهارتهاي استفاده از نرمافزارهاي المكتبة الشاملة، المكتبة الكبري الاسلامية، الجامع الكبير، جوامع الكلم، الجامع للحديث النبوي، كشف الرجال و... داشته است.
فارس: مهمترين برنامههاي آينده گروه منايع حديثي چيست؟
چهار پروژه مهم در دست اجرا است كه يكي از اين پروژهها، طرح بازبيني ميزان الحكمه است. اين كتاب با تلاشهاي آيتالله ري شهري تاليف شده و يكي از پرمخاطبترين آثار دارالحديث است.
پروژه تهيه فهرست منابع حديثي چاپ شده در شيعه و اهل سنت هم از بزرگترين كارهاي گروه است. وظيفه ما در اين پروژه، شناسايي كتابهاي حديثي چاپ شده در شيعه و اهل سنت است. تاكنون توانستهايم به اطلاعات بيش از 4 هزار كتاب حديثي مربوط به قبل از قرن 10 كه چاپ شده دسترسي پيدا كنيم. اين كار هنوز در جايي انجام نشده و از كارهاي ممتاز دارالحديث خواهد بود.
توليد دانش تخريج شيعي از ديگر فعاليتهاي بزرگ است كه فايده آن به مجموعه دانشهاي حديثي شيعه ميرسد.
توليد دانش اعتبارسنجي منابع حديثي از ديگر فعاليتهاي آينده گروه است كه زير نظر رياست پژوهشكده در حال انجام است.
فارس: اين گروه قرار است با چه گروههاي پژوهشي يا آموزشي در داخل يا خارج مؤسسه همكاري علمي داشته باشد؟
با دانشگاه قرآن و حديث براي توليد دو واحد درسي با موضوع «اعتبارسنجي منابع حديثي» و دو واحد درسي با موضوع «دانش تخريج شيعي» و با راديو معارف براي تهيه برنامههايي در دو حوزه دانش تخريج شيعي و اعتبار سنجي منابع حديثي در حال رايزني هستيم و با مركز تخصصي حديث حوزه در محور دانش تخريج و دانش اعتبارسنجي منابع حديث همكاري خوبي صورت گرفته است.
-----------------------------------------
گفتوگو: ايمنالسادات موسوينژاد
-----------------------------------------
انتهاي پيام/78003/ب۴۰
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]
صفحات پیشنهادی
رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري گلپايگان خبر داداجراي پروژه مديريت چراي دام در مراتع شهرستان گلپايگان
رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري گلپايگان خبر داداجراي پروژه مديريت چراي دام در مراتع شهرستان گلپايگان رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري گلپايگان گفت پروژه مديريت چراي دام در مراتع شهرستان گلپايگان در حال اجرا است عليرضا حيدري در گفتوگو با خبرنگار فارس در گلپايگان بيان كردمديركل منابع طبيعي خراسان جنوبي خبر داداجراي پروژه ترسيب كربن در 37 روستاي خراسانجنوبي
مديركل منابع طبيعي خراسان جنوبي خبر داداجراي پروژه ترسيب كربن در 37 روستاي خراسانجنوبي مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان جنوبي گفت پروژه ترسيب كربن در 37 روستاي خراسان جنوبي اجرا ميشود به گزارش خبرگزاري فارس از بيرجند حبيباله شريفي بعد از ظهر امروز در نشست خبري اظهار دمديرعامل پارس جنوبي خبر داداجراي پروژه مركز سوانح و فوريتهاي پزشكي پارس جنوبي
مديرعامل پارس جنوبي خبر داداجراي پروژه مركز سوانح و فوريتهاي پزشكي پارس جنوبي مديرعامل پارس جنوبي از اجراي پروژه مركز سوانح و فوريتهاي پزشكي پارس جنوبي خبر داد مسعود نصوري امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در عسلويه اظهار داشت پارس جنوبي داراي موقعيت ويژهاي در صنعت نفت است ومدير پروژه زهكشي اراضي حاشيه شورهزار مركزي قزوين خبر داداجراي زهكشي شورهزار مركزي دشت قزوين با 55 ميليارد ري
مدير پروژه زهكشي اراضي حاشيه شورهزار مركزي قزوين خبر داداجراي زهكشي شورهزار مركزي دشت قزوين با 55 ميليارد ريال اعتبار مدير پروژه زهكشي اراضي حاشيه شورهزار مركزي قزوين گفت تاكنون بيش از 55 ميليارد ريال اعتبار براي اجراي طرح زهكشي شورهزار مركزي دشت قزوين هزينه شده است سيدمجيدمدير گروه بهداشت محيط دانشكده علوم پزشكي آبادان خبر داداتلاف سگهاي ولگرد در منطقه زير پوشش دانشكده علوم پزشكي
مدير گروه بهداشت محيط دانشكده علوم پزشكي آبادان خبر داداتلاف سگهاي ولگرد در منطقه زير پوشش دانشكده علوم پزشكي آبادان مدير گروه بهداشت محيط دانشكده علوم پزشكي از اتلاف سگهاي ولگرد در منطقه تحت پوشش دانشكده علوم پزشكي آبادان در نيمه ابتدايي سال 92 خبر داد جعفر ربيهاوي امروز در گمعاون پژوهشي پژوهشكده علوم و معارف حديث موسسه علمي فرهنگي دارالحديث:ساختار پژوهش در حوزه علوم اسلامي برخاسته ا
معاون پژوهشي پژوهشكده علوم و معارف حديث موسسه علمي فرهنگي دارالحديث ساختار پژوهش در حوزه علوم اسلامي برخاسته از واقعيتهاي جامعه باشد معاون پژوهشي پژوهشكده علوم و معارف حديث پژوهشگاه قرآن و حديث موسسه علمي فرهنگي دارالحديث گفت ساختار اساسي پژوهش در حوزه علوم اسلامي بايد ساختاريرئيس پژوهشكده علوم و صنايع غذايي خبر داداختصاص 10 هزار دلار توسط آيسسكو به پروژه تحقيقاتي پژوهشكده
رئيس پژوهشكده علوم و صنايع غذايي خبر داداختصاص 10 هزار دلار توسط آيسسكو به پروژه تحقيقاتي پژوهشكده رئيس پژوهشكده علوم و صنايع غذايي از اختصاص كمك هزينه 10 هزار دلاري سازمان بينالمللي ISESCO به اين پژوهشكده خبر داد به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد به نقل از روابط عمومي پژوهشكدهمديرعامل شركت شهركهاي صنعتي مازندران خبر داداجراي پروژههاي عمراني در نواحي صنعتي مازندران
مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي مازندران خبر داداجراي پروژههاي عمراني در نواحي صنعتي مازندران مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي مازندران از اجراي پنج پروژه عمراني خط انتقال و حفر چاه آب در شهركها و نواحي صنعتي استان خبر داد به گزارش خبرگزاري فارس از ساري به نقل از روابط عمومي شركت شهرمديركل اوقات و امور خيريه مازندران خبر داداجراي 211 پروژه عمراني در اوقاف مازندران
مديركل اوقات و امور خيريه مازندران خبر داداجراي 211 پروژه عمراني در اوقاف مازندران مديركل اوقاف و امور خيريه مازندران گفت 211 پروژه عمراني از سوي اوقاف استان در بخش بقاع متبركه و احداث اماكن با پيشرفت 60 درصدي در حال اجراست به گزارش خبرگزاري فارس از شهرستان ساري حجتالاسلام ستفرماندار كبودراهنگ خبر داداجراي 195 پروژه عمراني در كبودراهنگ
فرماندار كبودراهنگ خبر داداجراي 195 پروژه عمراني در كبودراهنگ فرماندار شهرستان كبودراهنگ گفت امسال براي 195 پروژه عمراني در حال اجرا 129 ميليارد و 800 ميليون ريال هزينه شده است به گزارش خبرگزاري فارس از كبودراهنگ مسلم غلامي بعد از ظهر امروز در كميته برنامهريزي شهرستان كبودراهمديرعامل شركت مديريت منابع آب كشور خبر دادوجود 120 هزار ميليارد تومان طرح نيمهتمام در وزارت نيرو/بهرهبرداري
مديرعامل شركت مديريت منابع آب كشور خبر دادوجود 120 هزار ميليارد تومان طرح نيمهتمام در وزارت نيرو بهرهبرداري از سد تالوار تا 3 ماه آينده مديرعامل شركت مديريت منابع آب كشور گفت 120 هزار ميليارد تومان طرح نيمهتمام روي دست وزارت نيرو مانده است در حالي كه سالانه تنها 4 هزار ميليارمعاون توسعه مديريت و منابع انساني استانداري لرستان:كارگروه پژوهش و فناوري يكي از مهمترين كارگروههاي لرستان اس
معاون توسعه مديريت و منابع انساني استانداري لرستان كارگروه پژوهش و فناوري يكي از مهمترين كارگروههاي لرستان است معاون توسعه مديريت و منابع انساني استانداري لرستان گفت كارگروه پژوهش و فناوري يكي از مهمترين كارگروههاي لرستان است به گزارش خبرگزاري فارس از خرمآباد صيدعلي كورانيمديركل منابع طبيعي كرمان خبر دادتشكيل 3600 پرونده تخلفات منابع طبيعي در دستگاه قضايي كرمان
مديركل منابع طبيعي كرمان خبر دادتشكيل 3600 پرونده تخلفات منابع طبيعي در دستگاه قضايي كرمان مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان كرمان گفت 3 هزار و 600 پرونده تخلفات منابع طبيعي در دستگاه قضايي استان كرمان تشكيل شده است به گزارش خبرگزاري فارس از كرمان محمدعلي اسدي امشب در نشست-
گوناگون
پربازدیدترینها