واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديرعامل شركت مديريت منابع آب كشور خبر دادوجود 120 هزار ميليارد تومان طرح نيمهتمام در وزارت نيرو/بهرهبرداري از سد تالوار تا 3 ماه آينده
مديرعامل شركت مديريت منابع آب كشور گفت: 120 هزار ميليارد تومان طرح نيمهتمام روي دست وزارت نيرو مانده است در حالي كه سالانه تنها 4 هزار ميليارد تومان اعتبار داريم.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1392/09/18/13920918000559_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، محمد حاجرسوليها ظهر امروز در آيين توديع و معارفه مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان همدان و مديرعامل آب منطقهاي همدان اظهار كرد: در آغازين ماههاي آبي سال ميانگين 71 ميليمتر بارش در كشور را داشتهايم كه 30 درصد افزايش داشته است.
وي به چهار چالش حوزه آب كشور اشاره كرد و افزود: نخستين چالش آب كشور حكمراني آب است به طوري كه با توجه به تصميماتي كه در دهههاي اخير گرفته شد به نوعي ساختار آب كشور را خدشهدار كرديم كه در دولت يازدهم نخستين موضوع آب كشور است.
مديرعامل شركت مديريت منابع آب كشور دومين چالش را در اين حوزه اقتصاد آب دانست و گفت: در كشور ما اقتصاد آب از خيلي از كشورهاي جهان سوم نيز عقبتر است و اين به منزله اين است كه به دنبال منبع درآمد هستيم در حالي كه بايد مديريت شود.
وي مصرف آب كشاورزي در كشور را 92 درصد منابع آبي عنوان كرد و افزود: ميانگين مصرف آب كشاورزي در سطح جهان 75 درصد و در استان همدان بيش از ميانگين كشور و 95 درصد است كه بايد اين تركيب مصرف لحاظ شود.
حاجرسوليها با بيان اينكه ارزش اقتصادي براي آب قائل نيستيم و بهرهوري ما 35 درصد است، بيان داشت: اميدواريم با طرحهاي وزارت نيرو و حمايت نمايندگان بتوانيم اين چالشها را حل كنيم.
وي سومين چالش حوزه آب را كاهش شديد منابع زيرزميني دانست و گفت: در استان همدان كاهش منابع زيرزميني بسيار بحراني است به طوري كه همدان با 232 كسري مخزن در دشت بهار مواجه است.
مديرعامل شركت مديريت منابع آب كشور يادآور شد: از 10 محدوده آبي استان همدان 9 محدوده آن محدوده ممنوعه بحراني است كه اين يعني زنگ خطر به صدا درآمده است.
وي چهارمين چالش حوزه آب را بارگذاري بيش از حد روي اجراي طرحهاي عمراني در كشور عنوان كرد و گفت: اينكه سدي ساخته ميشود كه درياچه آن در استان ديگري است و آب آن براي استان ديگري صرف شود مقولهاي است كه با دعاي مردم و عنايت خداوند حل ميشود.
حاجرسوليها به سد تالوار و آبرساني از آن به همدان اشاره كرد و افزود: با وجود همه تنگناها در ماه قبل دريچههاي سد را انداختيم و استان مجاور را اجبار كرديم كه 45 ميليارد تومان اوراق مشاركت را خود شركت بفروشد تا بتوانيم تا پايان سال، شاهد بهرهبرداري از اين سد باشيم.
وي در ادامه سخنانش اذعان كرد: در حال حاضر 120 هزار ميليارد تومان طرح نيمهتمام روي دست وزارت نيرو مانده است در حالي كه سالانه تنها 4 هزار ميليارد تومان اعتبار داريم.
مديرعامل شركت مديريت منابع آب كشور به اقدام بخش آب كشور در سال 90 اشاره كرد و بيان داشت: در آن مقطع 120 سد براي احداث مطرح بود كه 60 مورد آن قرار شد اجرا شود كه سد تالوار، سد كلان ملاير، سد تويسركان و سد سرابي نيز در اين ليست قرار گرفت.
وي خاطرنشان كرد: در برنامه پنجم توسعه 30 مورد از اين سدها مورد بهرهبرداري قرار گرفت و سه سد تالوار، سرابي و سد استان سيستان و بلوچستان در سه ماه آينده به بهرهبرداري ميرسد.
رسوليها در پايان سخنانش خود با تأكيد بر اينكه 40 درصد منابع آب كشور كاهش يافته است، افزود: در رويكرد بودجه 93 از محل طرحهاي سد به طرحهاي آبرساني 10 درصد اضافه شده است.
انتهاي پيام/89003/غ40
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]