واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير پروژه زهكشي اراضي حاشيه شورهزار مركزي قزوين خبر داداجراي زهكشي شورهزار مركزي دشت قزوين با 55 ميليارد ريال اعتبار
مدير پروژه زهكشي اراضي حاشيه شورهزار مركزي قزوين گفت: تاكنون بيش از 55 ميليارد ريال اعتبار براي اجراي طرح زهكشي شورهزار مركزي دشت قزوين هزينه شده است.
سيدمجيد توسليان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوين دشت قزوين را از جمله دشتهاي تابع حوزه شور ذكر كرد و اظهار داشت: از مجموع 440 هزار هكتار وسعت كل اين دشت حدود 56 هزار هكتار آن به اراضي شورهزار مركزي و حاشيه آن اختصاص دارد كه از لحاظ مختصات جغرافيايي در جنوب شرقي دشت قرار گرفته است.
وي افزود: طرح زهكشي شورهزار مركزي قزوين به طول 45 كيلومتر و با ايجاد جادههاي دسترسي با تعداد چندين سازه تقاطعي ساخته شده و 99 حلقه چاهك مشاهدهاي در 9 راستا در مسير طرح حفر شده و در حال پايش قرار دارد، كه روان شدن و خروج شورابه از زهكش احداثي موفقيت طرح را به همراه داشته است.
مدير پروژه زهكشي اراضي حاشيه شورهزار مركزي قزوين با بيان اينكه شورهزار مركزي دشت قزوين داراي اكو سيستم منحصر به فرد خود بوده و تحت تأثير جريانهاي ناشي از آبراههها و رودخانههاي فصلي و دايم منتهي به دشت قزوين است، بيان كرد: تجمع املاح و بالا بودن سطح ايستابي در شورهزار مركزي به مرور زمان آن را به باتلاق شور تبديل كرده است.
توسليان تغييرات هيدرولوژيكي و ساير عوامل را عامل مهم رفتارهاي متفاوت در منطقه شورهزار مركزي دشت قزوين ذكر كرد كه در ساليان اخير نيز موجب توسعه سطحي شورهزار، تهديد مزارع و اراضي كشاورزي از لحاظ منابع آب و خاك شده است.
رئيس اداره امور فني و مهندسي مديريت آب و خاك سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين تصريح كرد: از دهه 70 مطالعات اوليه از سوي مشاوران ذيربط و تحت كارفرمايي اين سازمان آغاز شده كه نهايتاً از سال 87 با بازنگري و تكميل مطالعات، احداث زهكشي سطحي حائل طي سه فاز و جمعاً حدود 45 كيلومتر در اراضي استانهاي قزوين و البرز انجام شده است.
توسليان مسائل فني، زيستمحيطي، حفظ ظرفيت آبخوان دشت، خروج صرف شورابه غليظ و ورود آن به رود شور را از عوامل مهم در پروژه زهكشي برشمرد.
اين مسئول؛ اعمال و لحاظ موارد فني همچون ايجاد سازههاي مختلف به ويژه آبگذر سطحي به منظور هدايت آبهاي با كيفيت جرياني سطحي به عمق شورهزار، ارتقاي كمي و كيفي آبخوان، شستشوي لايههاي نمكي خاك اراضي و همچنين جادههاي دسترسي را از جمله عمليات مهم اين طرح دانست.
مدير پروژه زهكشي شورهزار مركزي قزوين خاطرنشان كرد: به منظور مستندسازي كارايي كاركرد زهكشي دو پروژه تحقيقاتي زهكشي شامل بررسي تغييرات عوامل فيزيكي و شيميايي منابع آب و خاك محدوده پروژه و نيز تغييرات و پايش پوشش گياهي منطقه كه تحت تأثير احداث زهكشي حائل بوده از اقدامات انجام شده است.
توسليان نتايج حاصله تاكنون از پروژه را گوياي روند مثبت اثربخشي پروژه دانست و اظهار اميدواري كرد: با تكميل فازهاي ديگر بتوان گامهاي مؤثر و اساسيتري در توسعه بخش كشاورزي استان برداريم.
گفتني است؛ پروژه زهكشي شورهزار مركزي دشت قزوين به منظور پايلوت بودن پروژه در نوع خود، منحصر به فرد بوده و در سطح كشور مورد توجه بازديدكنندگان فراواني قرار گرفته است.
انتهاي پيام/2667/خ30
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]