واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مصرف گاز در كشور به اندازه كل مصرف صنعت نفت اروپا/ واقعي نبودن قيمت حامل هاي انرژي
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت ايران را جزء كشورهاي پرمصرف انرژي در دنيا توصيف كرد و گفت: عدم استفاده از فناوريهاي نوين موجب شده است كه اگر به روند فعلي ادامه دهيم ايران تا سال 1404 روزانه 2.5 ميليارد متر مكعب گاز مصرف مي كند.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر حميدرضا كاتوزيان در سمينار بررسي به كارگيري تكنولوژي هاي نوين در تجهيزات فرآيندهاي عملياتي پالايشگاه ها و تاسيسات تقويت فشار با اشاره به وضعيت كشور به لحاظ مصرف افزود: ايران به لحاظ مصرف انرژي جزو كشورهاي پرمصرف است و شدت انرژي در كشور ما موجب شده است تا ايران در رده هاي بالاي مصرف انرژي و همچنين در رده هاي پايين به لحاظ كيفيت مصرف انرژي نيز قرار گيرد.
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اينكه مصرف گاز در كشور به اندازه كل مصرف صنعت نفت در اروپا است، اظهار داشت: با مطالعاتي كه با همكاري مركز پژوهش هاي مجلس و انجمن نفت انجام داديم مشخص شد كه اگر ايران با اين نرخ به جلو برود تا سال 1404 ما روزانه 2.5 ميليارد متر مكعب گاز مصرف مي كنيم.
وي با اشاره به اعمال تحريم ها عليه كشور يادآور شد: اين امر موجب ركود بخش صنعت و در نتيجه كاهش مصرف انرژي شده است ولي اگر اين تحريم ها نبود ميزان مصرف انرژي در كشور بسيار زياد بود.
كاتوزيان با اشاره به تصويب قانوني در مجلس شوراي اسلامي توضيح داد: قانون بهينه سازي مصرف انرژي در مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيد كه مشتمل بر بند واو موادي بود كه در صورت اجرايي شدن آن تحولات زيادي در كاهش مصرف انرژي و همچنين صرفه جويي در انرژي مي شد.
وي با اشاره به برخي مواد اين قانون يادآور شد: بر اساس اين قانون مكلف كرديم كه واحدهاي مديريت انرژي در كليه صنايع كشور ايجاد شود. همچنين استانداردهايي براي ساخت تجهيزات صنعتي و خانگي تعيين كردم و همچنين به فرهنگسازي و آموزش نيز توجه شد.
كاتوزيان ادامه داد: عليرغم ابلاغ آن از سوي مجلس شوراي اسلامي ولي آيين نامه هاي مربوط به آن از سوي دولت تدوين نشد و اميدواريم كه دولت يازدهم آيين نامه هاي مربوط به اين قانون را تدوين و ابلاغ كند.
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت واقعي نبودن قيمت حامل هاي انرژي را از ديگر عوامل عدم مصرف بهينه انرژي در كشور ذكر كرد و ادامه داد: از سوي ديگر به دليل تغييرات ايجاد شده در نرخ ارز ما به شرايط گذشته برگشتيم و موفق به بهينه سازي مصرف انرژي نشديم.
وي عدم بهره برداري از فناوري هاي جديد در مصرف انرژي را از ديگر عوامل عدم مصرف بهينه انرژي در كشور نام برد و خاطرنشان كرد: استفاده از ماكرو سي اچ پي، بازيافت انرژي حرارتي در بخش هاي صنعت نفت و گاز و همچنين توربين ها از جمله فناوري هايي هستند كه ما را به مصرف بهينه انرژي رهنمون مي كند كه در اين حوزه نياز به مطالعات بيشتري داريم.
كاتوزيان فناوري هاي مربوط به بازيافت حرارت را يكي از فناوري هاي در دسترس دانست و يادآور شد: استفاده از اين فناوري مي تواند ما را در بهبود مصرف انرژي ياري كند كه در حال حاضر در اين زمينه وضعيت خوبي داريم و همچنين در زمينه استفاده از سيكل تركيبي نيز فعاليت هاي خوبي صورت گرفته است.
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به فعاليت هاي اين پژوهشگاه يادآور شد: اگر فعاليت هاي مشتركي از سوي پژوهشگاه صنعت نفت با پژوهشگاه نيرو صورت گيرد مي توانيم اقدامات مهمي در اين زمينه اجرايي كنيم.
وي ابراز اميدواري كرد كه با برگزاري اين سمينار زمينه هايي براي صدور و فروش انرژي به كشورهاي همسايه ايجاد شود.
كد خبر: 2197209
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۰۹:۴۷
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]