واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهداينجا قروه؛ مرغ يك پا دارد
قيمت مرغ در قروه معضلي است كه هراز گاهي با مسكني كوتاهمدت، رو به كاهش ميرود اما پس از اينكه آبها از آسياب ميافتد باز روز از نو روزي از نو.
به گزارش خبرگزاري فارس از قروه، از همان روزي كه ملا، مرغ بريان يك پا را براي نشان دادن ارادت خودش به حضور حاكم شهر برد، دردسرهاي آدميزاد با اين پرنده شروع شد، تا يك پاي ديگرش براي ما ساكنان قرن بيستم زياد هم مسئلهساز نباشد، چون ما هم مانند حاكم آن وقتهاي شهر ملا، به همان يك پاي مرغ قانعيم.
مرغ ما اين روزها يك پا ندارد اما براي آنهايي كه عامل توزيع مرغ در شهر قروه هستند، يك پا دارد و قيمتي كه براي اين پرنده تعيين ميكنند، ما را وادار ميكند تا يك پا بودن به كنار سه پا بودن آن را هم باور كنيم.
قيمت مرغ در قروه يك پا دارد و توزيع آن سه پا
شايد اصطلاح مرغ سه پا از سريال كرهايها نشأت گرفت كه امروز سه پاي اين جانور در دستان سه عامل توزيع كننده در قروه در هوا مانده است و هر وقت دلشان بخواهد برايش نرخ تعيين ميكنند و مافياي سه نفره آنان را هيچ عامل ديگري نميتواند بشكند.
شايد هم وامدار بودن خردهفروشان و عرضهكنندگان مرغ در قروه به اين سه نفر موجب شده تا خردهفروشان هم مجبور به تهيه مرغ از آنان باشند، شايد هم اين وسط بعضيها كوتاه آمدهاند تا بحران مرغ گريبانگير شهر نشود، شايد هم آن كشتارگاهي كه چند سالي از عمر آن ميگذرد و به دليل مشكلات بهداشتي همچنان غيرفعال است، شايد هم نظارت ضعيف و شايد هم ...
همه اين شايدها دست به دست هم داده است تا اين مرغ در قروه همچنان يك پا داشته باشد و مصرفكنندگان همچنان بهاي آن پاي نداشته را هم بپردازند.
چندي پيش مسئولان اداره صنعت، معدن و تجارت قروه اعلام كردند كه تحقيقاتي انجام دادهاند كه طي آن مشخص شده كه قيمت مرغ در اين شهرستان در مقايسه با شهرستانهاي همجوار اختلاف فاحشي دارد و از اين رو دست به كار شدند و با دنبال كردن در اين گرانفروشي، سرنخ آن را در نزد سه عامل اصلي و عمده توزيع مرغ يافتند كه ظاهرا جريمه ناشي از تخلفهاي انجام شده نيز نتوانست موجب كاهش قيمت مرغ شود و به همين دليل اين اداره ماه گذشته با وارد كردن مقاديري گوشت مرغ و توزيع آن در بين خردهفروشان به مقابله با عاملين توزيع برخاست اما آنها هم بيكار ننشستند و در اقدامي تلافيجويانه يك روز بازار مرغ قروه را تحريم كردند كه همين كار آنها موجب شد تا كمبود مرغ در بازار محسوس شود.
فرماندار قروه همان روز نسبت به اين اقدام عاملين توزيع واكنش نشان داده و خواستار فراخوان جذب عاملين جديد شد، اما نتيجهاي كه شب گذشته در جلسه ستاد تنظيم بازار قروه ارائه شد، كاملا نااميدكننده بود: «هيچ كس حاضر به ورود در عرصه توزيع عمده مرغ در قروه نيست»...
از طرفي كاهش قيمتي كه اداره صنعت، معدن و تجارت هم از آن خبر داده بود، بازهم روندي افزايشي يافته است، طوريكه اين شهرستان در مقايسه با كامياران 600 تومان و در مقايسه با شهرهاي ديگر نيز مقداري كمتر از اين، تفاوت قيمت را شاهد هستيم.
فرماندار قروه با ابراز نارضايتي از وضعيت بازار و انتقاد از نظارت ضعيف، اظهار كرد: معرفي اخلالگران در اقتصاد و بازار مصرف كالاهاي اساسي به مراجع قضايي امري الزامي بود كه انجام نگرفته است و همين موجب شده است تا آنان نهايت سوءاستفاده را داشته باشند.
محمدرسول شيخيزاده با اشاره به اعلام آمادگي يكي از مرغداران بزرگ منطقه براي تامين مرغ بازار مصرف شهرستان، از عدم پيگيري اين فرصت و ارائه امكانات مورد نياز به وي انتقاد كرد.
وي با تاكيد بر اينكه 140 هزار نفر جمعيت شهرستان نبايد قرباني 3 متخلف باشند، برخورد قانوني با اين افراد را متذكر شد و نسبت به كوتاهي تعزيرات حكومتي در اين راستا، ابراز نارضايتي كرد.
و حالا چشم اميد شهروندان قروهاي به 19 درصد رشد جوجهريزي طي آبان ماه است تا شايد اين جوجهها روزي مرغ شوند اما از نوع دوپاي آن.
9 مرغداري در قروه آبان ماه امسال 237 هزار و 800 قطعه جوجهريزي داشتهاند كه دلايل افزايش جوجهريزي در مرغداريها توزيع كافي نهادههاي دامي و انگيزه لازم براي افزايش تقاضا در ايام پاياني سال است.
انتهاي پيام/79009/صا40
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]