واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يادداشت/«انكار آمار» نسخه بيخاصيت مقابله با هيولاي اعتياد
«انكار آمار» نسخه بيخاصيتي از مقابله با هيولاي اعتياد در جامعه است.
به گزارش خبرگزاري فارس از ياسوج، اعتياد يكي از بزرگترين آسيبهاي اجتماعي است كه در زمره چهار بحران حاد جهاني محسوب ميشود.
متأسفانه با تلاشهاي بيوقفه دلسوزان و مبارزان با اين بحران حاد اجتماعي، تاكنون نه تنها از آمار استفاده كنندگان از اين مواد مخرب كاسته نشده است بلكه هر روز به آمار معتادين جهان افزوده ميشود.
بيشك موادمخدر از معضلات اصلى و جدي جامعه بشرى در جهان متمدن امروز بوده كه ميتواند از فردي به فرد ديگر و از نسلي به نسلي ديگر سرايت كند و ابعاد وسيع عوارض ناشي از مصرف آن زندگي جسمي و رواني فرد و همچنين خانواده، فرهنگ، اقتصاد و اجتماع را به شدت متاثر و متضرر ميكند.
اين ماده خانمانسوز شامل همه تركيبات و مشتقاتي است كه كاركرد و فعاليت مغز را به صورت هيجان، افسردگي، رفتار نامناسب، عصبانيت يا اختلال در قضاوت و شعور تغيير ميدهد كه هم از نظر تعداد افراد معتاد، پيچيدگي و خلاصى از اعتياد از مهمترين آسيبهاي اجتماعي دنياى امروزي محسوب ميشود.
ميزان خطر و تهديد مواد مواد مخدر براي زندگي انسان كمتر از ترور و سلاحهاي ميكروبي در جهان نيست بلكه در مواردي به عنوان يك تهديد بر حال و فعال اما آرام و پنهان حيات بشر را به نابودي كشانده و بيشتر از هر سلاح كشنده و غيرفعال عمل ميكند كه علاوه بر زيانهاى جسمى آثار روحى و رواني خطرناك زيادي به همراه دارد.
بيشك مصرف مواد مخدر عوارض فردي، خانوادگي، اقتصادي، اجتماعي براي مصرف كنندگان مواد مخدر دارد كه در برخي مواقع امكان جبران آنها بسيار سخت بوده مثلا در سطح اجتماع افراد معتاد را با ديدگاهي خاص به نگاه ميكنند و يا در محيط خانوداه دچار مشكلاتي از جمله تزلزل، از هم پاشيدگي و در نهايت نابودي يك خانه و خانواده را به همراه دارد.
اعتياد به مواد مخدر نه تنها افراد معتاد بلكه هر فرد از افراد جامعه را تهديد ميكند و هيچ فاصله و فرقي بين فقير و غني و باسواد و بيسواد و مسئول و غيرمسئول، نميگذارد و به هر كس كه با آن در تماس باشد نيز آسيب ميرساند كه افزايش غير قابل كنترل افراد معتاد در اجتماع خسارات و هزينههاي فردي، خانوادگي، شغلي، اجتماعي و اقتصادي متحمل ميشود.
افراد معتاد در جامعه باعث تزلزل در خانوده، از همگسستگي و ناپايداري در خانودهها ميشود كه عوارض جبران ناپذيري را به همراه دارد.
بيشك ديدگاه جامعه نسبت به افراد معتاد به نسبت ديگر افراد عادي جامعه متفاوت بوده و در نوع رفتار آنها تاثيرگذار است.
به گزارش فارس همواره در جلسات شوراي مبارزه با مواد مخدر كهگيلويه و بويراحمد آمار و ارقامي به منظور گزارش عملكرد دستگاهها و متوليان مبارزه با اين ماده خانمانسوز ارائه ميشود كه اصحاب رسانه و خبرنگاران را از انعكاس آمار باور نكردني اما واقعي منع ميكنند.
آنچه براي ما سؤال است اين بوده كه چرا اصحاب رسانه را از انعكاس آمار و ارقام معتادان و يا كشفيات انواع مواد مخدر تا كشت آن در مناطق مختلف منع ميكنند.
آيا عدم اطلاعرساني و برخورد با هرگونه انعكاس آمار و ارقام مواد مخدر دردي از درد اعتياد جامعه دوا ميكند؟
آيا واقعا آماري كه مسئولان در جلسات ارائه ميكنند واقعيت دارد يا نه؟ آيا ميتوانند خود را جاي خانوادهاي بگذارند كه جوان آنها ناخودآگاه و از طريق دوست ناباب يا هر علت ديگري معتاد شده است؟ و هزار آيا و چراي ديگر.
در جلسه اين هفته نشست مواد مخدر استاندار كهگيلويه و بويراحمد تأكيد كرد: در كهگيلويه و بويراحمد منابع طبيعي و خدادادي زيادي وجود دارد كه براي كسب كار و امرار معاش ميتوان از اين نعمتهاي الهي بهرهمند شد.
سيد موسي خادمي در ادامه با تاكيد بر اينكه در سطح استان جنگل فراوان، آب، كوه و زمين وجود دارد و ميتوان از ظرفيتهاي اين نعمتهاي خدادادي استفاده كرد، گفت: بايد برنامه و فرآيندي براي اجرايي كردن استفاده از ظرفيتهاي موجود در استان صورت گيرد و نبايد همه چيز را به اعتبارات وصل كنيم.
در اين نشست محمدلطيف حسنپور سوق در جلسه شوراي مبارزه با مواد مخدر كهگيلويه و بويراحمد به ميزان كشفيات نيروي انتظامي استان اشاره كرد و گفت: در 9 ماه امسال قريب به دو هزار و 272 كيلوگرم مواد مخدر كشف و ضبط شد.
وي با تاكيد بر اينكه عمده كشفيات مواد مخدر ترياك، هروئين، حشيش و شيشه بود، گفت: ميزان كشفيات مواد مخدر نسبت به مشابه سال قبل 11 درصد رشد داشته است.
در اين بين فتاح محمدي نيز در اين شورا تاكيد كرد: دستگاهها بايد برنامههاي كاري در راستاي مبارزه با مواد مخدر را در سه سيكل زماني بلندمدت، ميانمدت و كوتاهمدت طراحي كنند و راههاي پيشگيري از اين پديده را شناسايي و اقدامات لازم در راستاي عملياتي كردن آن را انجام دهند.
معاون سياسي استاندار كهگيلويه و بويراحمد با تاكيد بر اينكه پيشگيري از اعتياد بايد در سطحهاي پايين جامعه از جمله درون خانوادهها صورت گيرد تا به جامعه ورود پيدا نكند، گفت: كليه اعضاي جلسه بايد برنامههاي خاص در حوزه كاري خود را به نحوي مطلوب و شايسته در راستاي مقابله با مواد مخدر انجام دهند.
بيشك هر دستگاهي در حد وظايف محوله خود اقداماتي را در راستاي مقابله با ورود مواد مخدر و راههاي مقابله با آن را به صورت ذاتي انجام ميدهند اما آنچه براي ما جاي سؤال است اين بوده كه مسئول محترم آيا آماري كه در جلسات ارائه ميكنيد تاكنون دردي از معضل و پديده شوم و خانمانسوز اعتياد دوا كرده است.
بيشك اقدامات نيروي انتظامي و ديگر عوامل و متوليان تاثيرگذار ستودني و جاي خسته نباشيد دارد اما مسئولان محترم چرا خبرنگاران را از انعكاس آمار اسفناك كشت و ورود مواد مخدر منع ميكنند و آيا اين موضوع تاثيري در كاهش و يا رفع مشكل داشته است؟
----------------------------
يادداشت از: اسماء وفابين
----------------------------
انتهاي پيام/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]