واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: از معتادان و قاچاقچيان عقب هستيم / افزايش دو برابري آمار اعتياد زنان بايد همه زنگهاي خطر را به صدا در آوريم
علي رغم تمام تلاشهاي كه در حوزه مبارزه با مواد مخدر انجام شده نمي توانيم ادعا كنيم كه از قاچاقچيان جلوتر عمل مي كنيم وبا افزايش دو برابري آمار اعتياد زنان بايد همه زنگهاي خطر به صدا در آيد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران، رحماني فضلي وزير كشور در مراسم اختتاميه دهمين جشنواره آثار برتر مكتوب در زمينه مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: تا زماني كه با مواد مخدر درگير نشديم به ابعاد مختلف آن پي نخواهيم برد و يكي از ضعف هاي عمومي و جامعه اين است كه نتوانسته ايم مردم را در اين خصوص دخالت دهيم و آگاهي آنان را افزايش دهيم كه خسارت هاي بسياري را ناشي شده است.
وزير كشور در ادامه تصريح كرد: تمام تلاش ما اين است كه همه ابعاد اين موضوع با روشهاي قابل فهم و به همراه آثار و پيامدهاي آن در جامعه تفهيم شود.
وي ادامه داد: اگر اين موضوع را مانند همه موضوعات ديگر مساله اصلي مردم نكنيم با روشهاي جاري و سابق قطعا نمي توانيم موفق شويم چرا كه توفيق نهايي علي رغم تمامي زحماتي كه كشيده شده به درگير شدن مردم در اين موضوع وابسته است.
وي در ادامه بيان داشت : متاسفانه امروز نمي توانيم ادعا كنيم كه جلوتر از قاچاقچيان و معتادان عمل مي كنيم وبايد به صراحت گفت كه از قاچاقچيان و معتادان عقب هستيم و اين موضوع را روند رشد معتادين و ميزان كشف بيشتر مواد مخدر نشان مي دهد.
رحماني فضلي در ادامه با اشاره به ضرورت آگاه سازي مردم اظهار داشت: حتما بايد آگاهي و اطلاعات مردم بالا برود و مي بايست متناسب با مخاطبين مختلف و براي عموم مردم مطلب داشته باشيم؛ اما متاسفانه ظرفيت رسانه ها و فعاليت هاي دانشگاهي در اين خصوص كافي نيست.
وي ادامه در تمامي نظر سنجي ها بحث اشتغال و اعتياد جز موارد بالاي درخواست مردم است و اين نشان مي دهد كه اين موضوع دغدغه عموم و نگراني و مطالبه مردم است و اگر ما ادعا مي كنيم كه مي خواهيم به مطالبات مردم پاسخ دهيم بايد به آن توجه كنيم.
وي افزود: مساله ديگري كه بايد به آن توجه كرد تعداد معتادين است كه بر اساس نظر سنجي ها حدود يك ميليون و 300 هزار معتاد را امروز در كشور داريم كه همين افراد نيز براي تامين مواد خود به اجبار پخش كننده مواد نيز مي شوند.
وزير كشور در ادامه اذعان داشت: اگر ما اين تعداد يك ميليون و 300 هزار نفر را در تعداد 5 خانوار ضرب كنيم نزديك به 6 ميليون نفر به صورت مستقيم با اين موضوع درگير هستند كه اين آمار بالايي است و ارزش دارد كه ما براي 6 ميليون نفر اين موضوع را اجتماعي كنيم.
وي ادامه داد: از سوي ديگر تبليغاتي كه در اين حوزه انجام مي شود متاسفانه اثر گذاري بالايي دارد و براي مثال براي تمامي معضلات مردم راه حل واحدي ارائه مي شود كه استفاده از مواد مخدر است و به بهانه هر كدام از مشكلات امروز احتمالي نظير افسردگي ، اضافه وزن وعدم توانايي برقراري ارتباط استفاده از مواد مخدر پيشنهاد مي شود كه فرد را به فلاكت و نابودي مي كشاند.
وزير كشور در ادامه با اشاره به جنبه هاي اقتصادي وسوسه انگيز قاچاق مواد مخدر اظهار داشت: از لحاظ اقتصادي بيش از هزار ميليارد دلار قاچاق مواد مخدر وسوسه انگيز خواهد بود كه قدرت ريسك را افزايش مي دهد و اين عوامل خود مي تواند توجيه كننده اين موضوع باشد كه اين مساله بايد اجتماعي شود.
وي ادامه داد: به مواد مخدر بايد از جنبه هاي مختلف نگاه كرد و نه تنها از منظر روانشناسي، پزشكي و حتي اجتماعي چرا كه اين موضوع ابعاد مختلفي دارد و همه اين مباحث بايد در پژوهش ها درحوزه مواد مخدر در نظرگرفته شود و تلاش همه اين باشد كه معضل مواد مخدر را حل كنيم.
وي افزود: بايد 90 درصد مطالعاتي كه در اين حوزه انجام مي شود براي حل مشكل باشد و براي اين كار ابتدا بايد مساله را تعريف كنيم وسپس مشخص كنيم كه اين مساله را چگونه حل كنيم.
رحماني فضلي در ادامه تصريح كرد: افزايش آمار اعتياد خانم ها از 5.2 به 9.8 كه نشان دهنده افزايش 10 درصدي است يك فاجعه است چرا كه هسته اوليه جامعه را خانواده تشكيل مي دهد محور خانواده نيز زن است.
وي افزود: وقتي در مدت كوتاهي تعداد معتادين خانمها دو برابر مي شود همه زنگهاي خطر بايد به صدا در آيد.
وزير كشور در ادامه تصريح كرد: بايد مشخص كنيم كه چگونه از خانواده هاي معتادين بايد صيانت كنيم و آيا نهاد مدافعي براي خانواده هاي معتادين وجود دارد چرا كه بسياري از معضلات جامعه نظير بچه فروشي ومسائل خلاف عفت درجامعه امروز به خاطر اعتياد رواج پيدا مي كند.
وي افزود: مساله ديگر محصولات توليد ماست و اگرچه مقاله نوشتن عمل خوبي است اما تنها نبايد به اين موضوع بسنده كرد و بايد تلاش كنيم دامنه كار را افزايش دهيم.
وي ادامه داد: نوشتن كتاب، داستان، رمان، فيلم نامه ، نمايش نامه، شعرو ادبيات همه مواردي هستند كه بايد در حوزه پژوهش در حوزه مواد مخدر به آن توجه شود چرا كه جنبه هاي فريبندگي و جذابيت اين مواد در بين نسل جوان بسيار گسترش يافته و با استفاده از اين موارد بايد آنها را كاهش داد.
رحماني فضلي خاطر نشان كرد: ما بايد يك دبير خانه دائمي در حوزه پژوهش داشته باشيم و اين جلسات ابتدا در استانهاي برگزار شود و سپس در فينال نهايي به تهران بيايد تا راه حل ها منطقي تر و عملي تر باشند.
انتهاي پيام/
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]