واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس دانشكده روانشناسي و علوم تربيتي دانشگاه آزاد سنندج:افزايش آمار معتادين نگرانكننده است
رئيس دانشكده روانشناسي دانشگاه آزاد اسلامي سنندج گفت: در حوزه پيشگيري، درمان و مبارزه با اعتياد كارهاي زيادي شده است اما با اين وجود، آمار معتادان به شيوه نگرانكنندهاي در حال افزايش است.
به گزارش خبرگزاري فارس از سنندج، يحيي ياراحمدي بعد از ظهر امروز در ميزگرد بررسي اقدامات كاهش تقاضاي مواد مخدر و روانگردانها در تالار فردوسي دانشگاه كردستان اظهار كرد: هر چند برنامههاي مختلفي در زمينه مبارزه با اعتياد برگزار ميشود اما شواهد نشان ميدهد در زمينه كنترل روند روبه رشد اعتياد ضعيف عمل كردهايم.
رئيس دانشكده روانشناسي و علوم تربيتي دانشگاه آزاد اسلامي سنندج افزود: براساس آمارها، بيش از 10 هزار دانشآموز و 150 هزار دانشجو در سال 84 در سطح كشور معتاد بودهاند.
ياراحمدي تصريح كرد: در حوزه پيشگيري، درمان و مبارزه با اعتياد كارهاي زيادي طي اين سالها در كشور انجام شده است اما با اين وجود باز هم آمار معتادان روز به روز در حال افزايش است و اين نگرانكننده است.
به گفته وي، اين افزايش آمار به اين معني است كه گوشهاي از كار ميلنگد.
وي با بيان اينكه بحث مبارزه با اعتياد به ويژه پيشگيري از افزايش اين آسيب اجتماعي امروز با حساسيت بيشتري در كشور دنبال ميشود، گفت: رويكرد مقابله با اعتياد علميتر شده و آمارها به صورت شفافتري اعلام ميشود.
شفافگويي در زمينه ميزان معتادين
رئيس دانشكده روانشناسي و علوم تربيتي دانشگاه آزاد اسلامي سنندج تصريح كرد: شفافگويي در زمينه ميزان مبتلايان به اعتياد گام مثبتي در راستاي مبارزه با افزايش معتادين در جامعه است.
ياراحمدي داشتن برنامهاي جامع و تعامل و هماهنگي نهادها و دستگاهها متولي در بحث مبارزه با اعتياد را ضروري خواند و خاطرنشان كرد: بررسي موانع و مشكلات مقابله با پديده اعتياد بايد در اولويت قرار بگيرد.
به گفته وي، آموزش و پرورش، بهزيستي، دانشگاهها، رسانهها و شوراي مبارزه با مواد مخدر از مجموعههاي دخيل در كاهش نرخ اعتياد در جامعه هستند كه هر كدام بايد با انجام درست وظايف خود زمينه ريشهكني اين آسيب را فراهم نمايند.
وي با بيان اينكه كمكاري هر كدام از اين نهادها ميتواند به نحوي مانع از تحقق اهداف شود، گفت: بررسي نقاط ضعف و تلاش براي رفع آنها بايد به عنوان يكي از اولويتهاي مهم در بحث مبارزه با اعتياد مورد توجه قرار گيرد.
رئيس دانشكده روانشناسي و علوم تربيتي دانشگاه آزاد اسلامي سنندج صحبت در مورد كمكاري و ضعفها در اين حوزه را ضروري دانست و افزود: متاسفانه بايد بگويم ما به عنوان متوليان اين حوزه در برخي جاها راه را بيراهه و اشتباه رفتهايم.
وي پرداختن به بحث مهارتهاي زندگي و مقابله با اعتياد در بدنه دانشگاهها را ضروري دانست و گفت: متاسفانه در اين خصوص در دانشگاهها هيچ رشتهاي وجود ندارد.
رئيس دانشكده روانشناسي و علوم تربيتي دانشگاه آزاد اسلامي سنندج گفت: ارائه آموزشهاي مهارتهاي زندگي از اهميت بالايي برخوردار است، اما كيفيت و ميزان ارائه آن از اهميت بيشتري برخوردار است.
ياراحمدي تصريح كرد: در بحث مقابله با اعتياد در كشور و استان خيزشهاي خوبي صورت گرفته است اما در زمينه آموزشهاي پيشگيرانه خيلي كم كار شده است.
ناديدهگرفتن نقش زنان در بحث آموزشهاي پيشگيرانه
وي ناديده گرفتن زنان در بحث آموزشهاي پيشگيرانه را يكي از مشكلات و چالشهاي اين حوزه برشمرد و بيان داشت: تاثير و نقش زنان در پيشگيري و كاهش تقاضاي مواد مخدر متاسفانه بسيار كم رنگ ديده شده است.
رئيس دانشكده روانشناسي و علوم تربيتي دانشگاه آزاد اسلامي سنندج توجه به نقش روانشناسان در مراكز ترك اعتياد را متذكر شد و بيان داشت: ارائه آموزشهاي لازم به روانشناسان به ويژه افرادي كه در مراكز ترك اعتياد فعاليت ميكنند، يك ضرورت انكارناپذير بشمار ميرود.
ياراحمدي افزود: موفقيت مراكز ترك اعتياد بدون وجود روانشناسان آموزش ديده و متخصص امكانپذير نخواهد بود.
برگزاري دورههاي تخصصي براي روانشناسان
رئيس دانشكده روانشناسي و علوم تربيتي دانشگاه آزاد اسلامي سنندج در پايان خواستار برگزاري دورههاي تخصصي آموزش براي مشاورين فعال مراكز ترك اعتياد در استان شد و اظهار كرد: اين دورههاي آموزشي نقش مهمي در انجام درست وظايف آنان در قبال خدمات به معتادان معرفي شده به آنان دارد.
انتهاي پيام/79002/.ش40
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]