واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: به علت كمبود منابع اعتباري طرحهاي سدسازي در سال 93 دچار ركود فاحش خواهند شد
مديرعامل شركت مديريت منابع آب ايران گفت: در لايحه بودجه سال آتي، اعتبارات عمومي دولت در منابع آب 3100 ميليارد تومان لحاظ شده كه بدون احتساب منابع حاصل از فروش اوراق مشاركت است و نسب به اعتبارت عمومي اين بخش سال 92 تغيير چنداني نداريم. به گزارش تسنيم، محمد حاج رسوليها اظهار داشت: در بودجه سال 92 اعتبارات بخش منابع آب 4850 ميليارد تومان بود كه از اين ميزان، 1900 ميليارد تومان انتشار و فروش اوراق مشاركت در نظر گرفته شده بود. وي افزود: از ابتداي سال جاري تاكنون 1000 ميليارد تومان اوراق مشاركت منتشر شد كه استقبال چنداني از آن نشد و براي باقي مانده سال نيز برنامه مشخصي براي انتشار اوراق مشاركت اعلام نشده است.
مديرعامل شركت مديريت منابع آب ايران در مقايسه اعتبارات سال 92 و اعتبارات لايحه بودجه 93 گفت: در لايحه بودجه سال آتي، اعتبارات تملك دارايي دولت در بخش منابع آب 3100 ميليارد تومان لحاظ شده كه بدون احتساب منابع حاصل از فروش اوراق مشاركت است، از اينرو در اعتبارات بخش منابع آب در سال 93 نسبت به سال 92 تغيير چنداني نداريم.
وي ادامه داد: اما در پروژههاي عمراني تهميداتي به منظور اولويت بندي در پروژهها براي تخصيص منابع مالي لحاظ شده كه براي پروژههاي عمراني با پيشرفت بيش از 80 درصد، اعتبارات خوبي تخصيص يابد و براي بقيه پروژهها، اعتبارات كمتري تخصيص شود كه اين مسئله بخشي از پروژههاي سدسازي را با ركود فاحشي مواجه خواهد كرد. حاج رسوليها با بيان اينكه هم اكنون 120 سد در دست اجرا در كشور وجود دارد، اذعان داشت: از اين تعداد، 33 سد با پيشرفت اجرايي 75 تا 100 درصدي، 15 سد با پيشرفت اجرايي 50 تا 75 درصدي، 46 سد با پيشرفت اجرايي صفر تا 25 درصدي در دست اجرا هستند و بقيه سدها پيشرفتي 25 تا 50 درصدي دارند.
وي افزود: سه فعاليت سدسازي، احداث شبكههاي آبياري و زهكشي و فعاليت آبرساني در فصل منابع آب قرار دارد و با وجود اين كه اعتبارات مربوط به اين فصل در سال 93 فرق چنداني با بودجه سال 92 ندارد اما طرحهاي سدهايي كه تامينكننده آب شرب هستند 30 درصد افزايش پيدا كرده است. اين مقام مسئول در خصوص وضعيت ذخاير سدهاي كشور اظهار داشت: با بارندگيهاي اخير بسياري از سدهاي كشور از وضعيت بحراني در ميزان ذخاير، عبور كرده و به وضعيت نرمال نزديك شدهاند اما باز هم در مورد شش سد دوستي، كمال صالح، زاينده رود، ساوه، اكباتان و بانه نگراني وجود دارد.
وي ادامه داد: در حال حاضر براي تامين آب شرب دغدغهاي نداريم و بارندگيها به مقداري بوده كه بتوانيم براي تابستان سال آينده نيز تأمين آب را بدون دغدغه پيشبيني كنيم اما لزوم صرفه جويي در مصرف آب از سوي مردم با توجه به رشد جمعيت هميشه وجود دارد. حاج رسوليها با بيان اينكه در سال 90 قول داديم كه از ابتداي آغاز برنامه پنجم تا پايان آن ماهي يك سد به بهرهبرداري برسد، گفت: تا اين تاريخ كه 33 ماه از آغاز برنامه پنجم ميگذرد، 30 سد وارد مدار بهرهبرداري شده و سه سد نيز در حال افتتاح است و تا پايان سال جاري نيز سه سد ديگر نيز افتتاح ميشود و 36 سدي كه وعده كرديم كه در 36 ماه افتتاح شوند با وجود تمام تنگناهاي مالي، به بهرهبرداري ميرسند.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]