تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه مؤمن به برادر [دينى] خود تهمت بزند، ايمان در قلب او از ميان مى‏رود، همچنان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826451558




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راز موفقيت او اخلاق زيبا و معنويت زلال بود پاي سخنان محمدرضا زارع درباره طلبه نوجوان و مفقودالاثر شهيد علي دروديان


واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: راز موفقيت او اخلاق زيبا و معنويت زلال بود پاي سخنان محمدرضا زارع درباره طلبه نوجوان و مفقودالاثر شهيد علي دروديان
* گفتگو از: زهرا استادي فتح آبادي
حس كنجكاوي را بايد از نعمت‌ها و داده‌هاي بزرگ خداوند دانست و آن را شناخت و ارج گذاشت. زيرا وجود همين حس است كه باعث مي‌شود نادانسته‌ها تبديل به دانسته‌ها گردد و انسان نسبت به آنچه نمي‌داند آگاهي به دست آورد و بينش پيدا كند. اين آگاهي‌ها وقتي از مراحل اوليه عبور كند، در سطوح بالا و در مراتبي وسيع به صورت تحقيق‌ها و پژوهش‌هاي بزرگتر و حجيم‌تر به شكافته شدن علوم و دانش‌ها مي‌انجامد. در اين مرحله بزرگ است كه ابتكارات و نوآوري‌ها در همه زمينه‌ها در شاخه‌هاي علوم و معارف مختلف به وجود مي‌آيد و رشد و پيشرفت در جامعه و كشور فراگير مي‌شود.
من با اين نقش محوري و مهمي كه حس كنجكاوي دارد، هميشه اين نعمت را دوست داشته‌ام و از آن بهره برده‌ام.
وقتي با مادر طلبه شهيد و مفقودالاثر علي دروديان گفتگو كردم و آن را در صفحه جبهه و جنگ به مطالعه خوانندگان گذاشتم، آرام نگرفتم و كارم را تمام شده نديدم. زيرا از آن روز به بعد مرتب در آنچه مادر اين شهيد نوجوان گفت به فكر فرو رفتم و از خود پرسيدم چه تفكر و رفتار و عملي باعث ساخته و پرورده شدن او شد و چرا اين نوجوان اين گونه مقيد و مراقب و عامل به تعاليم و ارزشهاي اخلاقي اسلام شده بود؟
حس كنجكاوي من آرام و قرار برايم نمي‌گذاشت و دلم مي‌خواست كه درباره اين شهيد سعيد بيشتر بدانم.
از مادر و برادر شهيد دروديان سراغ كسي را گرفتم كه بيشتر برايم بگويد و بهتر دريچه‌هاي شناخت و آگاهي‌ام را به فضاي روشنايي بگشايد.
مادر و برادر شهيد، مرا به گفتگو با يكي از دوستان و همراهان شهيد به نام آقاي محمدرضا زارع ترغيب كردند تا بيشتر و بهتر بدانم كه اين طلبه نوجوان و مفقودالاثر كيست و چه خصوصيات او را به اينجا رسانده است.
جستجو كردم و آدرس را يافتم و آشنايي اوليه صورت گرفت و سپس گفتگوي ما در فضايي كه عطر معنويت در آن موج مي‌زد آغاز شد.
* * *ٍٍ
* شما كه يكي از معاشران صميمي شهيد دروديان بوديد، مي‌خواهم بدانم او چگونه با دوستان خويش روبرو مي‌شد؟
- اولين خصوصيت بارز او پيش قدم شدن در سلام دادن بود، يعني قبل از اينكه كسي بتواند او را غافل‌گير كند و سلام بدهد او چنين كاري را انجام مي‌داد و نسبت به اين عمل مشتاق بود و سعي مي‌كرد از خود مراقبت كند و اين گام در ايجاد ارتباط صميمانه را با دقت طي كند.
دومين خصوصيت او چهره باز و هميشه خندانش در برخوردها بود. ما هميشه او را شاد و با طراوت مي‌ديديم. احساس مي‌كرديم اگر هم غمي دارد پنهان مي‌كند و نمي‌گذارد آثار تلخ آن در چهره‌اش نمايانده شود و ديگران آزرده شوند.
* يعني آن شهيد مصداق اين روايت بود كه درباره صفات مومنين نقل شده كه آنها محبت و طراوتشان در چهره است و غم و اندوهشان پنهان است.
- بله، همين‌طور است. او مصداق كامل اين روايت بود و به همين خاطر ما در هرشرايطي او را مسرور و مهربان مي‌ديديم. يعني با اينكه زندگي روزمره با سختي‌ها و غم و ناراحتي‌ها به هم آميخته است و بسياري از افراد در اولين ملاقات‌ها هر چقدر هم تلاش كنند نمي‌توانند حزن و اندوهشان را پنهان سازند و نگذارند ديگران بفهمند،‌ ولي شهيد دروديان را ما هر وقت كه ديديم، همان حالت انبساط و گشاده‌رويي‌اش را مشاهده مي‌كرديم، گويي او از اينكه به روي دوستان و برادران ديني‌اش لبخند بزند و با محبت به چهره آنان نگاه كند لذت خاصي مي‌برد و اتفاقا در اين باره نيز توصيه‌هاي امامان معصوم اين است كه نگاه محبت‌آميز و همراه با نشاط به دوستان مومن، عبادت خداست.
* غير از پيشقدم در سلام دادن به عنوان اولين خصوصيت اخلاقي اين طلبه نوجوان، و پس از خوشرويي و محبت و خنده‌رويي به عنوان دومين خصوصيت، چه ويژگي اخلاقي ديگري را در اين شهيد مي‌يافتيد كه شما را در پيوند و ارتباط با او جذب مي‌كرد.
- خضوع و فروتني، سومين خصوصيت اين شهيد بود. او خيلي متواضع بود و همين ويژگي در ديگران ايجاد جاذبه‌اي خاص مي‌كرد و معاشرت و ارتباط با اين شهيد آگاه و فهميده را لذت‌بخش مي‌ساخت.
* چرا فكر مي‌كنيد كه تواضع و فروتني او براي ديگران جاذب بود و آنان را به سوي خود راغب و مشتاق مي‌ساخت؟
- تواضع و خاكساري، نقش بسيار اساسي در پيوندها و معاشرتها و ارتباطهاي اجتماعي دارد. بشر اصولا، از تكبر و خود بزرگ‌بيني، نفرت دارد و مي‌دانيم كه تكبر در نقطه مقابل تواضع و ضد آن است. به تعبيري ديگر، هيچ كس آدمهاي متكبر را دوست ندارد و دلش نمي‌خواهد با آنها رابطه دوستي و رفت و آمد ايجاد كند.
آدم متكبر هر چقدر هم كه تلاش كند تا خودش را به انسان نزديك كند و دوستي و رفاقت نمايد، با حالت كراهت و بي‌ميلي و غيرمشتاقانه است. ولي انسان متواضع چون تكبر ندارد و احساس بزرگي نمي‌كند و مغرور و بلندپرواز نيست، قطعاً خاكسار است و دوستي و رابطه‌اش مصنوعي نيست، بلكه طبيعي است، يعني بدرستي و حقيقت ما را دوست مي‌دارد و رابطه برقرار ميكند و مهر مي‌ورزد و به رويمان لبخند محبت آميز مي‌زند. راستي اين صفت زيباي تواضع كجا و آن صفت نازيباي تكبر كجا؟!
ما علي را به دليل اينكه از اعماق وجودش، مهر برمي‌خاست و مودت مي‌كرد و ذره‌اي احساس غرور و تكبر نداشت، دوست داشتيم و مشتاق تعامل و آمد و شد بااو بوديم.

* با اين وصف، فروتني و تواضع علي، خيلي برجسته و شاخص بوده؟
- همين‌طور است.
* مشتاقم كه باز هم از خصوصيت اين شهيد بزرگوار بگوئيد كه با اين سن و سال كم اينگونه در عمل به ارزشهاي اخلاقي اسلام، دقيق بوده است.
- يكي ديگر از خصوصيات بسيار زيباي شهيد، "صداقت" بود. صداقت از آن خصوصيات زيربنايي در اخلاق و رفتار اسلامي است. صداقت و راستي به اين دليل مهم و بزرگ است كه در مقابل دروغگويي قراردارد يعني هر انسان با صداقتي، دروغ نمي‌گويد، همانطور كه ‌هر آدم دروغگويي اهل صداقت و راستي نيست.
اگر بخواهيم اهميت صداقت را درك كنيم بايد بدانيم كه انسان فاقد صداقت كه اهل دروغ است چه ضرر و زيانهاي بزرگي در جامعه به وجود مي‌آورد و همة اينها به خاطر اين است كه از صدق و راستي، فاصله‌گرفته است و روحش را به اين زيور نياراسته است. بسياري از درگيريها، اختلافها و كدورتها در اثر دروغ و نبودن صداقت بوجود مي‌آيد. بنابراين اگر كسي با مراقبتهاي اخلاقي و خودسازي‌ها و آنچيزي كه در اسلام به آن جهاداكبر مي‌گويند، با دروغ مبارزه كند تا در نهايت آن را ترك نمايد، به صداقت مي‌رسد و اينجاست كه اين صداقت، رابطه‌ها را از كينه‌ها و دشمني‌ها و اختلافات و درگيريها پاك مي‌كند.
* * *
* مي‌دانيم كه در مراقبت‌هاي اخلاقي, هم بايد تلاش كرد كه فضايل اخلاقي را در وجودمان بارور كنيم, و هم بايد از رذايل اخلاقي بپرهيزيم تا در مجموع، شخصيت خودمان را به طور كامل پرورش دهيم. تا به حال بيشتر درباره فضايل اخلاقي و صفات برجسته شهيد دروديان سخن گفته‌ايد. مايل هستم كه با پرهيزها و دوري‌هاي او از رذايل اخلاقي آشنا شوم.
- به نكته خوبي اشاره كرديد. زيرا ما همچنان كه به كسب فضايل اخلاقي اهتمام داريم، از رذايل اخلاقي هم دوري وپرهيز كنيم.
* مي‌توان گفت مراقبت درباره اين دو، جدايي‌ناپذير مي‌باشند. يعني اگر مي‌خواهيم فضايل را بشناسيم، بايد رذايل را هم شناسايي كنيم تا همان‌طور كه مي‌فهميم چه بايد بكنيم، بفهميم كه چه بايد نكنيم.
- به تعبير ديگر، اگر رذايل اخلاقي را نشناسيم و از آنها اجتناب و دوري نكنيم، چگونه قادر خواهيم بود كه به فضايل اخلاقي برسيم و خود را موظف به رعايت آنها بدانيم.
* اكنون كه مشخص شد پرسش من چيست و چه هدفي را دنبال مي‌كند، درباره پرهيزهاي شهيد دروديان توضيح دهيد.
- شهيد دروديان اهل تجسس نبود و هرگز به حريم زندگي ديگران وارد نمي‌شد و به جستجوي معايب و كاستي‌هاي آن‌ها نمي‌پرداخت. معمولا تجسس در زندگي فردي و خانوادگي و اجتماعي افراد با انگيزه ناسالم و به قصد يافتن عيوب آنها و آشكاركردن صفات و رفتار و عيب و نقص‌هايشان صورت مي‌گيرد. شهيد دروديان از تجسس در كار و رفتار ديگران به شدت متنفر بود و از اين كار پرهيز مي‌كرد.
يكي ديگر از رذايل اخلاقي كه شهيد دروديان نسبت به‌ آن حساس بود و در اوج بيزاري نسبت به آن قرار داشت و از انجام آن خودداري مي‌كرد، مكر و حيله بود. در ذات اين شهيد اثري از نيرنگ و حيله‌گري وجود نداشت. با همه يكرنگ بود. با مكر و فريبكاري بيگانه بود. همه دوستان اين خلوص و صفا را دوست داشتند.
دورويي و دوزباني يكي ديگر از رذايلي بود كه شهيد دروديان از آن بيزار بود. هرگز نمي‌شد لحظه‌اي احساس كرد كه درون و بيرون او با هم در تضاد هستند. هرچه بود و هر چه ديده مي‌شد يكرويي بود واين خيلي دوست داشتني بود.
همين طور، ساير رذايل از او دور بودند. يعني به شدت مراقبت مي‌كرد كه به غيبت ديگران و بدگويي درباره اين و آن نپردازد و با خير و نيكي از همه ياد مي‌‌كرد.
* فكر مي‌‌كنيد راز موفقيت‌هاي او در اين اخلاق زيبا و معنويت زلال چه بود؟ يعني چه چيزي در وجودش او را مي‌ساخت و مي‌پرورد و سرچشمه خوبي‌ها مي‌شد؟
- به نظر من عبادت خالصانه وزلال با خداوند متعال، سرچشمه همه صفات و رفتار زيباي او بود.
شهيد به نماز اول وقت بسيار توجه مي‌نمود و به آن عمل مي‌كرد و سعي مي‌نمود كه اين فريضه را در مسجد انجام دهد. در نماز بسيار با خشوع و با توجه بود و از تظاهر به انجام اعمال و عبادات جدا خودداري مي‌نمود.
درباره نمونه بارز اين عدم تظاهر در عبادت مي‌توان گفت زماني كه در بسيج مسجد فعاليت مي‌كرد در مسجد امام حسن ‌مجتبي(ع) يك عكس بزرگ از رهبر انقلاب امام خميني بود كه او به پشت قاب اين عكس مي‌رفت و نماز شب مي‌خواند و به راز و نياز و دلدادگي با حضرت معبود مي‌پرداخت.
با توجه به اين دوري از شهرت، تظاهر نكردن به اعمال خوب و پسنديده، و با توجه به عشق و اخلاصش سرانجام خداوند مزد اين اعمال را با "شهادت" بي‌جواب نگذاشت و او را در جوار قرب و رحمت خويش قرار داد.
* اگرچه دلم مي‌خواهد درباره شهيد علي دروديان كه پرنده سبكبال آسمان عشق بود بيشتر بشنوم، ولي دامن سخن را برمي‌چينم و از شما كه پرسش‌هاي به جا مانده درباره اين شهيد را پاسخ داديد تشكر مي‌كنم.
- من هم از شما تشكر مي‌كنم كه براي معرفي شهيدان و افكار و اعمال و رفتارهاي الهي و درس آموز آنان تلاش مي‌كنيد.
* شهيد علي دروديان هميشه در سلام دادن پيشقدم بود. اهل تواضع و فروتني بود و در پيوندها و معاشرت‌ها و ارتباط‌هاي اجتماعي بسيار خاكسار و افتاده بود و از هرگونه تكبر و احساس خود بزرگ‌بيني نفرت داشت
* شهيد علي دروديان در همه برخوردها و تعاملات خوشرو و با نشاط بود و كسي او را درهم و محزون نمي‌ديد. با آنكه در زندگي روزمره اجتماعي غم و شادي و خوشي و ناراحتي به هم آميخته‌اند،‌ اما او مصداق اين روايت درباره انسان مؤمن بود كه شادي‌اش را در چهره ظاهر مي‌كند و اندوهش را در درون پنهان مي‌دارد
* شهيد دروديان اهل تجسس در زندگي ديگران نبود، عيب جويي نمي‌كرد، از مكر و نيرنگ به دور بود و فريبكاري نمي‌كرد همچنين اهل غيبت و بدگويي عليه ديگران نبود. اوهمان‌طور كه خود را با فضايل اخلاقي پرورش مي‌داد، از رذايل اخلاقي پرهيز و اجتناب مي‌كرد. همين مراقبت‌هاي اخلاقي باعث شده بود كه همه از معاشرت و دوستي با او خشنود باشند

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن