واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: واكنش جنتي به طرح دادگاه كتاب
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه نميدانم دادگاه كتاب چيست، گفت: قانون نشر براي ما يك چارچوبهايي را تعريف كرده است، اصل، آزادي بيان و آزادي نقش كتاب است و ما بر اين اصل پافشاري داريم.
فارس: علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در حاشيه نخستين همايش بينالمللي اسناد ايراني در جمع خبرنگاران درباره كتابخانه ملي ايران، بيان داشت: تلاشهايي كه در سازمان اسناد و كتابخانه ايران در طول اين سالهاي اخير صورت گرفته است، بويژه نگاه راهبردي كه نسبت به آينده، ديجيتالي كردن اسناد كتابخانه و همكاري با ساير كتابخانههاي جهان دارد، بسيار خدمات ارزندهاي است كه اميدواريم اين همكاريها و تلاشها در جهت بازيابي هرچه بيشتر ميراث فرهنگي ما مؤثر واقع شود.
وي اضافه كرد: همانطور كه مطلع هستيد ما در آسياي مركزي و در هند و پاكستان و در همه كشورهايي كه در حوزه فرهنگي و تمدني ايران قرار داشتهاند، نه تنها صدها بلكه صدها هزار نسخه كتاب فارسي داريم كه در آنجا نهفته است و ما بايد بتوانيم آن را احيا و نكته برداري كنيم و با نگهداري در كتابخانه ملي ايران اين ميراث بزرگ را به آيندگان منتقل كنيم.
جنتي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه شنيده شده در وزارت ارشاد دادگاه كتاب راهاندازي ميشود، بيان كرد: نميدانم دادگاه كتاب چيست؟
وي درباره تبادل فرهنگي ميان ايران و كشورهاي عربي بيان داشت: اكنون همكاريهايي به صورت مرتب بويژه در زمينه كتب خطي، ارتباطات و تبادل ارتباطي وجود دارد كه نكتهبرداريهايي هم صورت ميگيرد. يعني ما از نسخ خطي و ساير كشورها نيز از نسخي كه درباره كشورهايشان در ايران وجود دارد، استفاده ميكنند بخصوص كشورهايي كه داراي سابقه تمدني همانند مصر هستند كه همكاري بسيار خوبي با آنها داريم به نوعي ديگر با كتابخانههاي مصر، اسكندريه، قاهره و سوريه، ايران همكاريهاي بسيار نزديكي دارد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه دادگاه كتاب در زمان آقاي خاتمي هم مطرح شده بود و توضيحاتي در اين باره و مميزي كتاب ارائه دهيد، گفت: بحث آن را كردهايم و نميتوان اسم آن را دادگاه گذاشت. در واقع قانون نشر براي ما يك چارچوبهايي را تعريف كرده است، آنچه كه اصلح، آزادي بيان و آزادي نقش كتاب است و ما بر اين اصل پافشاري داريم. اما موارد خاصي است كه قانون نشر آن را ممنوع كرده است و ما فقط مراقبت كنيم كه موارد خلاف قانون صورت نگيرد آن هم بدون اعمال سليقه شخصي و صرفا تلاش ميكنيم قانون را اجرايي كنيم.
اين مقام مسئول در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره صحبت شخص وزير ارشاد با آقاي سلگي براي مديريت اداره كتاب عنوان كرد: اين سئوال چه ربطي دارد به يك مصاحبه رسمي عمومي؟
جنتي درباره واگذاري نهاد كتابخانههاي عمومي كشور به شهرداري بيان كرد: ما به دنبال واگذاري نيستيم و نبوديم. طرحي در مجلس شوراي اسلامي توسط برخي از نمايندگان مطرح شده است و آنها طالب آن هستند كه كتابخانه به شهرداريها واگذار شود و دولت هم از اين سو خودش به دنبال واگذاري است تا جايي كه ميتواند بخشهايي را به بخش خصوصي و بخش عمومي غير دولتي واگذار كند و عليالاصول با اين طرح هم موافق است. حال اين طرح چه اندازه به نفع كتابخانههاي عمومي كشور باشد، جاي تأمل است بخاطر اينكه در حال حاضر مجموعه كتابخانههاي علمي كشور از يك محل در حال هدايت و تطبيق كتاب است و با برنامهريزي واحد كار را انجام ميدهد، اما وقتي شما اين كار را واگذار ميكنيد، 500 شهرداري در كشور وجود دارد كه هر شهرداري سليقه خاص خودش را دارد و بعضيها شايد توان اداري آن را در شهرهاي كوچك نيز نداشته باشند و معلوم نيست آينده آن چه خواهد شد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: درباره واگذاري نهاد كتابخانههاي عمومي كشور به شهرداري بايد گفت كه دولت به دنبال واگذاري است كه اگر در مجلس اين مهم نيز تصويب شود، قطعا ما نيز اين قانون را اجرا و كتابخانههاي عمومي كشور را به شهرداري واگذار ميكنيم.
وي در پايان در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس كه اعضاي هيئت خريد كتاب در وزارت ارشاد مشخص شدهاند، اما هيچ نامي از كارشناسان كتاب كودك در اين هيأت آورده نشده است، عنوان كرد: بايد از آقاي صالحي معاون امور فرهنگي ارشاد اين سئوال شود.
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا براي حجم كارشناسان كودك در هيئت خريد كتاب وزارت ارشاد برنامه خاصي از قبل انديشيده شده است، گفت:به هيچ عنوان هيچ برنامهاي براي اين مهم از قبل برنامهريزي براي حذف اعضاي كارشناسان كتاب كودك در اين هيئت هيچ برنامهاي نداده است و بايد از آقاي صالحي درباره اين موضوع سؤال كرد.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]