واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آينده طرح واگذري كتابخانههاي عمومي به شهرداريها مبهم است
وزير ارشاد با بيان اينكه «آينده طرح تعدادي از نمايندگان مجلس براي واگذاري نهاد كتابخانههاي عمومي كشور به شهرداريها، خيلي معلوم نيست» در عين حال گفت: از آنجا كه دولت دنبال واگذاري امور است، اگر اين طرح در مجلس تصويب شود، قطعاً ما اجرا ميكنيم.
به گزارش خبرنگار مهر، علي جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ظهر امروز دوشنبه 25 آذر در حاشيه نخستين همايش اسناد ايراني، در جمع خبرنگاران درباره اين همايش كه همزمان با هفته پژوهش در كتابخانه ملي ايران برگزار شد، گفت: همايش بسيار خوبي بود و كشورهاي آمريكايي هم همكاري خوبي در آن داشتند. تلاشهايي كه سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران در طول سالهاي اخير داشته به خصوص نگاه راهبردي كه نسبت به آينده دارد و اهتمامي كه به بحث ديجيتالي كردن اسناد موجود در كتابخانه ملي دارد و همكاري خوبي كه با كتابخانههايي كه در نقاط مختلف دنيا هستند، دارد، حركت ارزندهاي بوده و اميدوارم اين تلاشها در جهت بازيابي هرچه بيشتر ميراث فرهنگي ما موثر باشد.
وي ادامه داد: ما در كشورهاي آسياي مركزي و كشورهايي مانند پاكستان و هند و همه كشورهايي كه در حوزه فرهنگ و تمدني ايران قرار داشتهاند، نه تنها صدها بلكه صدها هزار نسخه كتاب فارسي داريم كه در اين كشورها نهفته است و بايستي بتوانيم آنها را احيا و از آنها نسخهبرداري كنيم و در سازمان اسناد و كتابخانه ملي خودمان، آنها را نگهداري كنيم.
وزير ارشاد در خصوص تبادلات فرهنگي بين ايران و كشورهاي عربي گفت: در خصوص كتب خطي، كار تبادل اطلاعات بين ما و اين كشورها در حال انجام است؛ به خصوص در كشورهايي كه سابقه تمدني دارند، مثل مصر و سوريه ما همكاري خوبي داريم.
جنتي در مورد بحثهايي كه پيرامون مميزي كتاب مطرح ميشود، هم گفت: قانون نشر براي ما چارچوبهايي را تعيين كرده و آنچه اصل است، آزادي بيان و نشر است و ما بر اين اصل پافشاري داريم. مواردي هست كه قانون نشر آنها را ممنوع كرده و ما فقط مراقبت ميكنيم كه موارد خلاف قانوني صورت نگيرد و بدون اعمال سليقه شخصي، فقط سعي ميكنيم قانون را اجرا كنيم.
وي در خصوص بحث واگذاري نهاد كتابخانههاي عمومي كشور به شهرداريها هم يادآور شد: ما دنبال واگذاري نبودهايم، بلكه طرحي توسط برخي نمايندگان در مجلس شوراي اسلامي تهيه شده و آنها طالب اين هستند كه كتابخانههاي عمومي به شهرداريها واگذار شود. دولت هم از اين جهت كه خودش به دنبال واسپاري است و هر چه را كه بتواند به بخشهاي ديگر از جمله بخش خصوصي و بخش عمومي غيردولتي واگذار ميكند، عليالاصول با اين طرح موافق است، اما اينكه اين طرح چقدر به نفع كتابخانههاي عمومي كشور باشد، محل تامل است؛ به اين خاطر كه در حال حاضر مجموعه كتابخانههاي عمومي كشو از يك جا برايش برنامهريزي ميشود، از يك جا كتاب به آن تزريق ميشود، وقتي شما اين كار را واگذار ميكنيد به 500 شهرداري در كشور كه هر كدام سليقه خاص خودشان را دارند و شايد بعضيها در يك شهر كوچك توان اداره آنها را نداشته باشند. آينده اين بحث خيلي معلوم نيست اما از آنجا كه دولت دنبال واگذاري امور است، اگر اين طرح در مجلس تصويب شود، قطعاً ما اجرا و آن را واگذار ميكنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به اين سئوال كه «آيا از بودجه پيشنهادي اين وزارتخانه در سال 93 راضي هستيد؟» گفت: اگر بخواهيم فقط به بودجه وزارت ارشاد نگاه كنيم، قطعاً هيچ دستگاهي از بودجهاش راضي نيست، ولي از جهت امكاناتي كه در كشور هست، لايحه بودجهاي كه دولت تدوين كرده است، بر اساس پيشبيني درآمد كشور است و تا اندازهاي هم خوشبينانه است و در واقع بالاترين سقف درآمدي در نظر گرفته شده است. طبيعتاً امكانات كشور در همين حد است، ولي همه ما به عنوان دولت بايد در چارچوب درآمدي كه فكر ميكنيم دولت در سال آينده دارد، هزينه كنيم. وقتي درآمد كمتري داشته باشيم، بايد كمتر هزينه كنيم.
جنتي در خصوص احتمال ارائه تسهيلات وعده داده شده از صندوق توسعه ملي به چاپخانهها هم، ضمن اشاره به افتتاح نمايشگاه چاپ و بستهبندي طي چند روز آينده تاكيد كرد: دولت هر كمكي كه بتواند به نوسازي سيستمهاي چاپ و نشر كشور بكند، حتماً دريغ نخواهد كرد.
كد خبر: 2196703
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۱۴:۲۶
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]