واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: رئيسجمهور در چهاردهمين همايش تجليل از پژوهشگران/3/ ملت ايران سلاح كشتار جمعي را جزو منافع ملي خود نميداند
ما پروژهها را نيز زخمي كرديم كه تعداد اين پروژهها بيشمار است. در واقع در تحقيقها نيز پروژهها را زخمي و سپس رها ميكنيم در حالي كه در اين زمينه بايد اولويتبندي كرده و نيازهاي فوري را در دستور كار قرار دهيم. رئيسجمهور در چهاردهمين همايش تجليل از پژوهشگران/3/ ملت ايران سلاح كشتار جمعي را جزو منافع ملي خود نميداند
رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: اگر پژوهش خداي ناكرده منجر به دسترسي آسان مردم به مواد مخدر شود، قابل احترام است؟ اگر در كشور ما كه طبق فتواي مقام معظم رهبري استفاده و توليد سلاح هستهاي و بهرهبرداري از آن حرام است، پژوهشي منتهي به استفاده از اين سلاح شود، قابل احترام است؟ نه تنها ما از نظر عقلاني و منافع ملي به دنبال سلاح كشتار جمعي نيستيم،بلكه در ديدگاهها و باورهاي ديني ملت ما نيز سلاح كشتار جمعي جايي ندارد و اين مسئله را جز منافع ملي و دكترين دفاعي خود نميدانيم.
به گزارش خبرنگار ايلنا، حسن روحاني در چهاردهمين همايش تجليل از پژوهشگران كشور با مردود دانستن پژوهشها و تحقيقاتي كه منجر به اقداماتي مانند سلاحهاي كشتار جمعي ميشود، گفت: ملت ايران هيچگاه سلاح كشتار جمعي را جزو منافع ملي خود نميداند و اين موضوع در دكترين دفاعي ما جايي ندارد.
رئيس جمهور پژوهشي را ارزشمند دانست كه به نيازهاي كشور، مطالبات مردم و بهبود كيفيت زندگي جامعه منتهي شود و در همين زمينه گفت: در هر جامعهاي پژوهش در سلسله مراتب ارزشها و در چارچوب آنها بايد ديده شود.
رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي اضافه كرد: اگر پژوهش خداي ناكرده منجر به دسترسي آسان مردم به مواد مخدر شود، قابل احترام است؟ اگر در كشور ما كه طبق فتواي مقام معظم رهبري استفاده و توليد سلاح هستهاي و بهرهبرداري از آن حرام است، پژوهشي منتهي به استفاده از اين سلاح شود، قابل احترام است؟ نه تنها ما از نظر عقلاني و منافع ملي به دنبال سلاح كشتار جمعي نيستيم بلكه در ديدگاهها و باورهاي ديني ملت ما نيز سلاح كشتار جمعي جايي ندارد و اين مسئله را جز منافع ملي و دكترين دفاعي خود نميدانيم.
وي با بيان اينكه ارزشها، راهنماي ما در مسير پژوهش هستند، خاطرنشان كرد: بايد به اين نكته هم توجه كنيم كه منابع ما در پژوهش كمياب است و ما داراي منابع فراوان و ارزان نيستيم.
روحاني با بيان اينكه ما هم از لحاظ نيروي انساني، هم از لحاظ توان اقتصادي و هم محيط پژوهشي بيانتها نيستيم، تاكيد كرد: حتي كشورهايي كه در رشد اقتصادي هم هستند، توانشان در اين زمينه محدود است. به همين دليل بايد به سمت استفاده بهينه از منابع محدود براي دستيابي به اهداف مطلوب حركت كنيم.
رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به لزوم اولويتبندي در پژوهشها يادآور شد: در اوايل كار دولت از يكي از وزرا پرسيدم چقدر پروژه پژوهشي در دست داريم كه وي آماري در حدود ۲ هزار پروژه را اعلام كرد. آنگاه گفتم مگر شما چقدر پول و نيروي انساني داريد كه به اين ميزان پژوهش انجام ميدهيد.
وي در ادامه افزود: البته ما پروژهها را نيز زخمي كرديم كه تعداد اين پروژهها بيشمار است. در واقع در تحقيقها نيز پروژهها را زخمي و سپس رها ميكنيم در حالي كه در اين زمينه بايد اولويتبندي كرده و نيازهاي فوري را در دستور كار قرار دهيم.
رئيسجمهور با بيان اينكه من ميفهمم پژوهشگر به دنبال پژوهشهايي است كه در مرز دانش باشد، اظهار داشت: من هم ميفهمم كدام تحقيق و پژوهش كف و سود دارد. اما در برخي مواقع پژوهش خبرساز نيست، اما سرنوشتساز است.
در ادامه، روحاني با اشاره به كمبود منابع آبي در كشور خاطرنشان كرد: تراز آبي كشور به شدت منفي است به همين دليل ما نياز به تحقيقات و پژوهشهايي داريم كه به فناوري و مصرف كم آب به ويژه در بخش كشاورزي منجر شود.
رئيسجمهور در همين زمينه تاكيد كرد: ما امروز به تحقيقاتي نياز داريم كه بهرهوري در زمينه آب را بالا ببرد؛ البته ما امروز در شرايطي هستيم كه از لحاظ زيستمحيطي نيز مشكلاتي داريم. به همين دليل بايد پژوهشهايي انجام دهيم كه منجر به كاهش آلودگيها شود.
رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه ما نياز به محيط، هوا و سرزمين سالم براي زيست و ادامه حيات داريم، تصريح كرد: ريزگردها امروز مشكل ما است و از اين مثالها صدها مثال ديگر وجود دارد كه نيازمند فناوري است.
وي تأكيد كرد: ما نياز به طرحهاي كاربردي داريم كه ما را منتهي به اهداف ملي كند. ما همچنين در زمينه مسائل اقتصادي، فرهنگي، سياست خارجي، امنيتي نيز به پژوهش و تحقيق نياز داريم.
روحاني با اشاره به اينكه دولت تدبير و اميد يكي از برنامههايش در بخش پژوهش آن است كه تقاضا را زياد كند، افزود: پژوهش يك عرضه است و اين عرضه زماني ارزشمند ميشود كه براي او تقاضا باشد. اين تقاضا بايد از طرف بخش خصوصي هم شروع شود وقتي كه بخش خصوصي ميبيند در سايه پژوهش به فناوري دست يافت و فناوري تجاري شده ميتواند كيفيت جنسش بالا برود و قيمتش را پايين، آن وقت بخش خصوصي به دنبال مركز پژوهش و محقق ميدود و اينجاست كه پژوهش اول به فناوري و بعد به جامعه اتصال مييابد.
رئيس دولت يازدهم با بيان اينكه دولت مصمم است تقاضاي براي انجام پژوهش را بالا ببرد، اظهار داشت: يك پژوهش نيز بايد انجام دهيم كه چگونه تقاضا را در بخش پژوهش بالا ببريم و دولت مصمم است اين تقاضا را بالا ببرد و مردم بايد دولت را در اين راستا مجبور كنند.
وي افزود: دولت پاسخگو ناچار است براي عدم ناكارآمدياش به مردم پاسخ دهد و براي كارآمد كردن خود راهي جز پژوهش نميشناسيم و اين پژوهش است كه بايد مديريت ما را كارآمد كند.
رئيسجمهور بخش اقتصادي را داراي صدها مسئله پيشرو دانست و گفت: معمولا دولت به كارشناسان خود متكي است و گاهي هم برخي محققين از گوشه و كنار بر او نقد ميگيرند، اما اين كافي نيست. ما در بخش اقتصاد، فرهنگ و مسائل اجتماعي نيازمند پژوهشگر آزاد و پژوهش دانشگاهها و دانشكدهها هستيم. ما نيازمنديم تا از تحقيق و پژوهش ديگران بهره ببريم.
رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به گران بودن برخي از تحقيقات ابراز داشت: برخي از تحقيقات هم گرانقيمت است و هم با مجموعه امكانات كشور و زيربناهاي علمي دستيابي به آنها بسيار بسيار دشوار است.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]