واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: روي ديگر سكه فصل سرما در مدارس
رييس كارگروه پيشگيري از مرگهاي خاموش جامعه ايمن كشور با اشاره به كاهش دماي هوا در اغلب نقاط كشور و استفاده از لوازم گرمايشي، توصيهها و هشدارهايي را به شهروندان و بويژه دانشآموزان و مسئولان آموزش و پرورش ارائه كرد.
جواد نوفرستي در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه به دليل وجود لوازم گرمايشي در روزهاي سرد كمتر بابت مواردي نظير سرماخوردگي و ... نگراني وجود دارد، گفت: متاسفانه در كنار اين آسودگي خاطر نسبي كه ايجاد شد، تهديد ديگري وجود دارد كه بسياري از مردم در معرضش قرار دارند و آن حادثههاي «آتشسوزي» و «گازگرفتگي» است.
وي با اشاره به حريقهايي كه درپي استفاده نادرست از لوازم گرمايشي ايجاد ميشود، گفت: آتشسوزي همان چيزي بود كه در شينآباد و يا چند سال قبل در سفيلان و درودزن اتفاق افتاد و باعث شد مسئولان به فكر چاره بيافتند اما در همين حال كه به فكر چاره اساسي براي حادثه آتشسوزي هستند، نبايد فراموش و غفلت شود كه حادثه ديگري به نام «گازگرفتگي» هنوز در كشور ما جولان ميدهد و سالانه جان صدها تن از شهروندان را ميگيرد كه گاه دانشآموزان نيز در معرض آن قرار ميگيرند.
رييس كارگروه پيشگيري از مرگهاي خاموش جامعه ايمن كشور با اشاره به مسموميت 36 دانشآموز توسط منوكسيدكربن در شهر «مريوان» كه مصادف مصادف با سالگرد حادثه شينآباد بود گفت: همچنين نجات 27 دانشآموز تهراني از خطر گازگرفتگي حادثه مشابه ديگري است كه تنها در ماه جاري رخ داده كه اين موضوع چراغ خطر ديگري است كه مديران ارشد آموزش و پرورش بايد به آن توجه داشته باشند تا مبادا دانشآموزان دچار حادثهاي از نوع ديگري شوند و اين بار، "گازگرفتگي" فاجعهاي نظير شين آباد و درودزن بيافريند.
نوفرستي با بيان اينكه برابر متن منتشرشده در خبرها، وزارت آموزش و پرورش درصدد تغيير سيستم گرمايشي مدارس است گفت: اما اگر اين تغيير صرفا به منزله از بين بردن حادثه آتشسوزي باشد و در پي از بين بردن خطر گازگرفتگي توسط سيستمهاي گرمايشي غيرايمن نباشد يقينا پاسخ كاملي از اين اقدام نخواهد گرفت و همچنان قاتل خاموش در كمين فرزندانمان خواهد بود.
وي با بيان اينكه اگر ميخواهيم هزينهها را درست و بجا صرف كنيم بايد چاره اساسي بينديشيم و همزمان با آن خطرات آتشسوزي و گازگرفتگي را ازبين ببريم، اظهاركرد: خوشبختانه اكنون در كشور ما وسايل گرمايشي ايمن وجود دارد كه اگر از آنها استفاده شود يقينا ميتوان به سلامت فرزندانمان در مدارس و محيط هاي آموزشي اطمينان داشت همانطور كه وجود وسايل گرمايشي ايمن در مدارس يكي از خواستههاي اصلي مردم و چشمان نگران پدران و مادران از مديران ارشد وزارت آموزش و پرورش است.
به گفته رييس كارگروه پيشگيري از مرگهاي خاموش جامعه ايمن كشور نكته ديگري كه در ايمني دانشآموزان بايد مدنظر قرار گرفته و اصلاح شود اين است كه گويا طبق بخشنامه آموزش و پرورش، مدارس موظفند از 15 آذرماه، سيستم گرمايشي خود را را روشن كنند؛ در حالي كه ممكن است سرما پيش از اين تاريخ از راه برسد و مديران مدرسه به دليل عدم آمادگي و عدم سرويس وسايل گرمايشي مدارس، ناچار شوند از لوازم گرمايشي غيراستاندارد يا از همين وسايل اما بدون سرويس كاري و رعايت موارد ايمني استفاده كنند كه اين امر به دليل عدم توجه به نكات ايمني و عدم سرويس به موقع و عدم چك كردن دودكش و...، خطرات مضاعفي را ايجاد ميكند.
نوفرستي اضافه كرد: بنابراين مناسب است اولا در ابتداي آبانماه، سيستمهاي گرمايشي مدارس بازبيني شوند و براي استفاده آماده شوند و ثانيا بجاي صدور بخشنامه براساس روز و ماه ، ميزان درجه هوا مورد توجه مسئولان آموزش و پرورش قرار گيرد باشد و بر اساس درجه هوا، سيستمهاي گرمايشي مدارس مورد استفاده قرار بگيرند تا چنين مشكلاتي رخ ندهد.
انتهاي پيام
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]