واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: رئيس سازمان انتقال خون: اقتصاد انتقال خون به نفع بيمههاست
پورفتح الله گفت:اقتصاد انتقال خون در مجموع به نفع كشور و به نفع بيمههاست.بايدبابيمهها تعامل كنيم و به سمتي پيش برويم كه سرويسهاي انتقال خون در بيمارستانها مستقر شوند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي برنا، علياكبر پورفتحالله رئيس سازمان انتقال خون امروز در مراسم گراميداشت روز پژوهش با محور مصرف منطقي خون در كشور اظهار كرد: طب انتقال خون در كشور ما يك تصوير كاريكاتوري دارد و چرخه انتقال خون از توليد تا مصرف را دربر ميگيرد. در بخش اول كه شامل توليد فرآوردههاي خوني ميشود، شاهد شاخصهاي برتري هستيم.
وي با اشاره به اين مطلب كه در حال حاضر ايران داراي شاخص 27 اهداكننده در هر هزار نفر است، گفت: اما متاسفانه در زمينه شاخصهاي مصرف خون در بيمارستان، وضعيتمان فاجعهبار است.
به گفته پورفتح الله، 10 درصد از خون مورد نياز در برخي كشورهاي پيشرفته از طريق انتقال خون خودي تامين ميشود، اما اين شاخص در كشور ما صفر است و در حقيقت در اين زمينه هيچ كاري در ايران انجام نشده است و هيچ شاخص بيمارستاني درباره مصرف خون نداريم.
رئيس سازمان انتقال خون در ادامه افزود: گايدلاينهاي ملي در زمينه مصرف خون و فرآوردههاي وجود ندارد كه اين نقشه راه به ساختار مراكز درماني بازميگردد. اكنون بانكهاي خون بيمارستاني بخش كوچكي از نياز بيمارستاني ما به خون را در حد آزمايشگاه تامين ميكند، در حالي كه مراكز درماني بايد مجهز به سيستمهاي انتقال خون باشند.
وي با اشاره به اين مطلب كه اين سيستم براي ما امكان انتقال خون خودي را فراهم كرده، گفت: امنيت خون و فرآوردههاي آن را افزايش داده و ذخيره خون را در حد مناسبي نگاه ميدارد و ميتواند دستاوردهاي بزرگي را براي مراكز درمانيمان به همراه داشته باشد.
رئيس سازمان انتقال خون تصريح كرد: امروز بحث مديريت خون در بيمارستان مطرح است و اگر پزشكان ما بياموزند كه كمخوني بيمار را قبل از انجام عمل جراحي براي وي اصلاح كند، به مراتب نياز بيمار به خون كاهش يافته و شاهد بهبود فرآيندهاي فيزيولوژيكي بدن از جمله تسريع ترميم زخمها خواهيم بود.
به گفته وي، امروز ادبيات طب بدون انتقال خون مطرح است و هنر جراح اين است كه بتواند با حداقل مصرف خون، بيمار را عمل كند. در حقيقت اقتصاد انتقال خون بزرگترين چالش پيشروي اين نهاد است و وقتي خون به صورت رايگان در اختيار مراكز درماني قرار ميگيرد، هيچ بيمارستاني انگيزه ورود به سرويس انتقال خون را ندارد.
پورفتح الله تصريح كرد: همچنين هيچ بيمارستاني براي گسترش انتقال خون خودي تمايلي نشان نميدهند، در حالي كه اين سيستم ميتواند هزينههاي مراكز درماني را به نحو قابل توجهي كاهش دهد. تا روي اقتصاد انتقال خون كار نكنيم، نميتوانيم در زمينه سرويس انتقال خون بيمارستاني فعال شويم. جاي تعجب است كه ما در همه موارد به خودگرداني رسيدهايم.
رئيس سازمان انتقال خون با بيان اين مطلب كه تمامي خدمات تعرفهدار شدهاند، افزود: هنوز خدمات انتقال خون تعرفهاي ندارند و در حالي كه تزريق خون در بيمارستانها داراي تعرفه است، اما دريافت خون و آمادهسازي آن داراي تعرفهاي نيست. متاسفانه وقتي بحث تعرفهدار شدن خدمات انتقال خون مطرح ميشود، دچار چالش ميشويم؛ چرا كه آن را حرام و خونفروشي مينامند.
به گفته وي، اقتصاد انتقال خون در مجموع به نفع كشور و به نفع بيمههاست. بايد با بيمهها تعامل كنيم و به سمتي پيش برويم كه سرويسهاي انتقال خون در بيمارستانها مستقر شوند.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]