تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روز قيامت محبوب‏ترين آدميان نزد خداوند فرمان‏برترينِ آنها از او است
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799243342




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش مي‌دهدداستان «فرار از پادگان» و روزهاي خدمتي كه بر باد رفت/ حبس و اضافه خدمت در انتظار فراري‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش مي‌دهدداستان «فرار از پادگان» و روزهاي خدمتي كه بر باد رفت/ حبس و اضافه خدمت در انتظار فراري‌ها
مي‌گفت كه چند سال پيش از خدمت فرار كرده، رفته تا مشكلات خانوادگي‌اش را حل كند و حالا برگشته بود تا ادامه خدمتش را بگذراند. گفت كه در اين مدت هيچ كس سراغ او نرفته، نه دژبان و نه هيچ مامور ديگري. ناراحت بود، پرونده‌اش در محل ...


به گزارش خبرنگار انتظامي خبرگزاري فارس، مي‌گفت كه چند سال پيش از خدمت فرار كرده، رفته تا مشكلات خانوادگي‌اش را حل كند و حالا برگشته بود تا ادامه خدمتش را بگذراند. گفت كه در اين مدت هيچ كس سراغ او نرفته، نه دژبان و نه هيچ مامور ديگري. ناراحت بود، پرونده‌اش در محل خدمت قبلي نبوده و حالا بلاتكليف است. گويي اصلا خدمت نرفته كه فراري باشد.

موضوع فرار از سربازي اصلا موضوع جديدي نيست و سابقه اولين فرار به همان زماني برمي‌گردد كه پهلوي اول سربازي را براي پسران اجباري كرد. اصلا به همين دليل بود كه تا مدت‌هاي مديد به دوره خدمت ضرورت، اجباري گفته مي‌شد.

از همان زمان پهلوي اول بود كه گاه سربازي، محل خدمت خود را ترك مي‌كرد و ديگر به آن محل باز نمي‌گشت. فرارها كم كم زياد شد تا اينكه مسئولان مجبور شدند براي جلوگيري از اين امر قوانين سفت و سختي را تصويب كنند. قوانيني كه آنقدر سخت باشد كه بازدارنده شود و مانع از فرار سربازان.

با اين وجود اما فرار از سربازي همچنان ادامه داشت. مشكلات خانوادگي، دلتنگي براي اعضاي خانواده و زماني هم سختي خدمت، محل خدمت و نگهباني‌هاي پياپي از علت‌هاي فرار سربازان محسوب مي‌شد. سربازاني كه با توجه به قوانين سفت و سخت، روزگار بعد از فرار را در خوف و هراس مي‌گذراندند. اما آنقدر مشكلاتشان جدي بوده كه حاضر مي‌شدند تا آخر عمر در خوف و هراس زندگي كنند ولي به خدمت نروند.

رفاه طلبي و سختگيري هاي دوره سربازي نازپرورده‌ها را آزار مي‌دهد تاجايي كه يك روز به مرخصي مي‌روند و ديگر باز نمي‌گردند. در كنار اين افراد راحت طلب جواناني هم هستند كه به علت مشكلات خانواده و اينكه تنها نان آور خانواده محسوب مي‌شوند، از خدمت فراري شده‌اند.

سميه مادر يكي از همين جوانان به خبرنگار فارس مي‌گويد: چند ماهي از خدمت رفتن پسرم نمي‌گذشت كه شوهرم به زندان افتاد؛ علي كه در نبود پدر تنها مرد خانواده محسوب مي‌شد نتوانست من و خواهرش رو تنها بگذارد و شد سرباز فراري! فرار كرد تا از خانواده‌اش محافظت كند.

قوانين سفت و سخت براي جلوگيري از فرار از سربازي همچنان وجود دارد اما كماكان فرارها ادامه دارد. گرچه بعد از انقلاب اسلامي و در پي اقدامات انجام شده مانند دادن معافيت‌هاي كفالت به جواناني كه مشكلات خانوادگي دارند، اين آمار كاهش يافته اما همچنان داستان فرار از سربازي ادامه دارد.

طبق قانون سرباز فراري از سوي دژبان‌هاي نيروي‌هاي مسلح و نيروي انتظامي تحت تعقيب قرار مي‌گيرد و بعد از دستگيري تحويل سازمان قضايي نيروهاي مسلح مي‌شود و آماده محاكمه.

مطابق قانون مجازات جرائم نيروهاي مسلح كاركنان وظيفه نيروهاي مسلح هرگاه در زمان صلح بيش از 15 روز متوالي مرتكب غيبت شده و عذر موجهي نداشته باشند فراري محسوب و چنانچه دستگير شده باشند به حبس از سه ماه تا يك سال يا سه ماه تا يك سال اضافه خدمت محكوم مي‌شوند.

همچنين كاركنان وظيفه فراري در زمان صلح هرگاه شخصا خود را معرفي و مشغول خدمت شوند به ترتيب زير با آنان رفتار مي شود:

الف - چنانچه براي اولين بار مرتكب فرار از خدمت شده و ظرف مدت شصت روز از شروع غيبت مراجعت نمايند بدون ارجاع پرونده به مرجع قضائي، در مقابل هر روز غيبت و فرار، دو روز به خدمت دوره ضرورت آنان افزوده مي‌شود. اين اضافه خدمت بيش از سه ماه نخواهد بود. اين افراد در صورتي كه عذر موجه داشته باشند، ادعاي آنان در هياتي كه با شركت فرماندهان و مسوولان عقيدتي سياسي و مسئولان حفاظت يا معاونان آنان در سطح لشگرها، تيپ‌هاي مستقل، نواحي انتظامي و رده‌هاي هم‌طراز و بالاتر تشكيل مي‌گردد، بررسي شده و نظر اكثريت قطعي است. در صورت عذر موجه به تشخيص هيات مذكور، به تناسب روزهاي موجه از اضافه خدمت وي كسر مي‌گردد.

در صورتي كه انجام بقيه خدمت اين افراد مورد رضايت فرماندهان باشد ممكن است با تصويب هيات يادشده، تمام يا قسمتي از اضافه خدمت مذكور بخشيده شود.

ب - چنانچه شخص فراري پس از مدت 60 روز از فرار، خود را معرفي كند و يا سابقه فرار از خدمت داشته باشد به حكم دادگاه به حبس از 2 تا 6 ماه محكوم مي‌شود.

ج - چنانچه در زمان جنگ يا بسيج و فراخوان عمومي يا هنگامي كه يگان مربوط در آماده باش رزمي باشد و ظرف حداكثر 2 ماه از تاريخ شروع جنگ يا بسيج و فراخوان عمومي يا اعلام آماده باش رزمي خود را معرفي كنند از تعقيب و كيفر معاف خواهند بود. درصورتي كه معرفي پس از مدت مذكور باشد يا در اين مدت و يا پس از آن دستگير شوند حكم فراري در زمان جنگ را خواهند داشت.

اما در زمان جنگ قضيه كمي متفاوت‌تر مي‌شود و شدت جريمه بسيار سنگين‌تر، سرباز فراري از جبهه جنگ ابتدا در دادگاه نظامي محاكمه و احتمال اينكه براي وي حكم محارب صادر شود، نيز وجود دارد.

باز هم مطابقت قانون مجازات جرائم نيروهاي مسلح كاركنان وظيفه نيروهاي مسلح هرگاه در زمان جنگ بيش از 5 روز متوالي غيبت كنند و عذر موجهي نداشته باشند فراري محسوب و پس از دستگيري به حبس از يك تا 3 سال محكوم مي‌شوند.

فراريان مذكور، هرگاه شخصا خود را معرفي و مشغول خدمت شوند در صورتي كه فرار آنان فرار از خدمت در زمان جنگ باشد به حبس از 3 ماه تا يك سال و اگر فرار از جبهه باشد به حبس از 6 ماه تا 2 سال محكوم مي‌شوند.

چنانچه فرار افراد مذكور، موجب شكست جبهه اسلام يا وارد شدن تلفات جاني به نيروهاي خودي شود به مجازات محارب محكوم مي‌شوند.

افراد وظيفه دوره احتياط و ذخيره كه در زمان جنگ احضار شده و به فاصله 5 روز از تاريخ احضار يا فراخوان بدون عذر موجه خود را معرفي نكنند فراري محسوب و به حبس از 6 ماه تا 2 سال محكوم مي‌شوند. در صورتي كه افراد يادشده قبل از خاتمه جنگ شخصا خود را معرفي كنند، دادگاه مجازات آنان را تخفيف مي‌دهد.

در تحقيقات انجام شده از سوي نهادهاي مسئول مشخص شده است كه دلتنگي براي خانواده يكي از عواملي بود كه موجب مي‌شود سربازان متاهل براي ديدن فرزند و همسر خود حتي شده براي مدت كوتاهي محل خدمت خود را ترك كند. وابستگي‌هاي خانوادگي و رفع نيازهاي اعضاي خانواده و فاصله بسيار محل خدمت از محل سكونت خانواده، گاهي سرباز را ترغيب به ترك خدمت براي هميشه مي‌كرد.

شايد به همين منظور بود كه چند سالي است كه طرح آمايش سرزميني به صورت جدي در مورد سربازان اجرا مي‌شود و سربازان متاهل 100 درصد در محل سكونت خانواده خود به خدمت مشغول مي‌شوند. اين عمل از جمله اقدامات موثري بود كه براي كاهش آمار فراري‌ها انجام شد. اما فرارها كماكان به دلايل ديگر ادامه دارد.

سردار موسي كمالي، جانشين اداره منابع انساني ستادكل نيروهاي مسلح درباره آخرين امتيازاتي كه از سوي ستادكل به سربازان فراري تعلق گرفت، گفت: در 2 مرحله براي اين افراد فراخوان صادر شد. در مرحله اول اعلام كرديم سربازاني كه تا پايان سال 86 فرار كرده اند در صورت معرفي خود، مورد عفو قرار مي‌گيرند.

وي ادامه داد: انتظار بود اين افراد مراجعه كند اما برخي از افراد اعلام حضور نكردند. مجوز دوباره‌اي گرفتيم و اعلام كرديم كه تا سوم خرداد ماه سال 92 هر كسي كه مراجعه كند مشمول عفو خواهد شد و اگر كسي بعد از اين تاريخ مراجعه كند ابتدا بايد به وضعيت او رسيدگي شود و درباره به كارگيري او تصميم گيري شود كه اين مهلت نيز به پايان رسيده است.

سميه حرف‌هاي سردار را شنيده بود، اما زمان گذشته و علي، پسرش مشمول عفو نمي‌شود. مادر كه بلاتكليفي فرزند خود را مي‌بيند، مداركي را تهيه مي‌كند تا آنها را در اختيار مسئولان ستادكل قرار دهد اما سميه كسي را نمي‌شناسد و كسي هم در ستادكل پاسخگوي او نيست.

سميه كه از طريق انجمن حمايت از زندانيان با من آشنا شده بود، مدارك را در اختيارم گذاشت تا آنها را هرطور شده به دست سردار كمالي برسانم، هنگامي كه مدارك علي را از دستان سميه گرفتم تمام ذهنم معطوف آن جواني شد كه هم مسيرم بود تا پادگان، زماني كه من مي‌رفتم تا كارت پايان خدمتم را بگيرم و او از بلاتكليفي‌اش و پرونده گم شده‌اش مي‌گفت. به اينكه هيچ سندي از ميزان خدمت او و يا اينكه سرباز كدام يگان بوده در دست نيست. به علي‌ها فكر كردم كه اكنون فراري هستند و تصميم به بازگشت دارند اما از مجازات سفت و سخت مي‌ترسند.

نكته: تلاش خبرنگار فارس در جريان تهيه اين گزارش، براي شنيدن نظرات مسئولان سازمان قضايي نيروهاي مسلح كه مسئول رسيدگي به پرونده سربازان فراري است، منتج به نتيجه نشد و اين گزارش بدون داشتن اظهارات ايشان منتشر شد.

گزارش: امير عابد

انتهاي پيام/

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن