واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: گزارشدرخواست كميته فيلترينگ از 3 وزيربراي رفع مشكل فيلتر سايت هاي علمي وتخصصي
دبير كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه با تاكيد براين كه دركميته فيلترينگ بخشي تحت عنوان فيلتر سايت هاي علمي و تخصصي وجود ندارد، از درخواست دبيرخانه اين كارگروه از وزراي علوم و بهداشت براي اعلام فهرست سايت هاي علمي مورد نياز و نيز از وزير ارتباطات براي ارائه امكانات فني تفكيك محتواي مجرمانه از غيرمجرمانه خبر داد.دكتر خرم آبادي در گفت وگو با مهر با اشاره به سخنان اخيروزير ارتباطات در ارتباط با فيلتر سايت هاي علمي و تخصصي اظهار داشت: دركميته فيلترينگ بخشي تحت عنوان فيلتر سايت هاي علمي و تخصصي وجود ندارد.
هيچ يك از اعضاي كارگروه تعيين مصاديق و ديگر مسئولان كشور با فيلتر سايت هاي علمي و تخصصي موافق نيستند
وي با تاكيد براين كه هيچ يك از اعضاي كارگروه تعيين مصاديق و ديگر مسئولان كشور با فيلتر سايت هاي علمي و تخصصي موافق نيستند، ادامه داد: در اين راستا دبيرخانه كارگروه فهرست جامعي از سايت هاي علمي و پژوهشي در زمينه هاي مختلف تهيه و ترتيبي اتخاذ كرده است كه به محض پيشنهاد چنين سايت هايي براي فيلتر، به صورت نرم افزاري از فيلتر دامنه اصلي آن ها جلوگيري شود. وي گفت: دبيرخانه كارگروه از وزراي علوم و بهداشت پيشتر طي نامه هاي جداگانه اي درخواست كرده كه فهرست سايت هاي علمي و تخصصي مورد نياز استادان، دانشجويان و پژوهشگران را تهيه و به اين كميته اعلام كنند تا فهرست مدنظر دبيرخانه تكميل شود؛ درحال حاضر نيز اگر وزارت خانه هاي مذكور فهرست سايت هاي موردنظر خود را به اين دبيرخانه ارسال كنند، از فيلتر دامنه اصلي آن ها خودداري خواهد شد.
خرم آبادي تصريح كرد: البته گاهي اوقات ممكن است يك سايت داراي محتواي علمي و تخصصي نيز فيلتر شود و اين موضوع به اين دليل است كه آن سايت علاوه بر محتواي علمي و تخصصي داراي موارد متعدد محتواي مجرمانه غيراخلاقي نيز باشد كه به دليل كثرت محتواي غيراخلاقي و فقدان امكانات فني لازم، تفكيك محتواي مجرمانه از غيرمجرمانه آن امكان پذير نباشد.مشاور قضايي دادستان كل كشور افزود: بارها از وزارت ارتباطات خواسته شده است امكانات فني لازم را تهيه و در اختيار كميته فيلترينگ قرار دهد تا به جاي فيلتر تمام محتواي سايت هاي بزرگي كه تفكيك محتواي آن ها به صورت دستي و با كمك نيروي انساني امكان پذير نيست، به وسيله نرم افزارهاي هوشمند، مصاديق محتواي مجرمانه آن را شناسايي و فيلتر كند كه تاكنون اين خواسته اجابت نشده است.دبير كميته تعيين مصاديق اظهار اميدواري كرد وزير ارتباطات كه عضو كميته فيلترينگ است و وظايف مهمي را در اين كميته برعهده دارد، هرچه سريع تر امكانات فني لازم را در اختيار كارگروه تعيين مصاديق قرار دهد تا مشكلات موجود رفع شود.
واعظي:فيلترينگ نبايد به كندي اينترنت و همچنين فيلتر شدن سايت هاي علمي بينجامد
شايان ذكر است كه وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات به تازگي در حاشيه نشست مشترك با معاون علمي رياست جمهوري در پارك علم و فناوري پرديس اعلام كرد: فيلترينگ نبايد به كندي اينترنت و همچنين فيلتر شدن سايت هاي علمي بينجامد. به گزارش ايسنا، دكتر واعظي درباره رفع فيلتر برخي سايت ها نيزگفت: اين موضوع مرتب از بنده سوال مي شود، اما فيلتر كردن سايت ها ربطي به وزارت ارتباطات ندارد. اين موضوع مربوط به يك كميته در قوه قضاييه است كه داراي 13 عضو است و وزارت ارتباطات هم يك عضو و نماينده در اين كميته دارد. وي با تقسيم بحث فيلتر به 2 بخش گفت: يك بخش فيلترينگ مربوط به سايت هاي علمي، تخصصي، آموزشي و تمام سايت هاي مربوط به اين حوزه هاست كه دولت و وزارت ارتباطات اعتقادي به فيلتر سايت هاي علمي ندارند.واعظي موضوع ديگر فيلتر را مربوط به سايت هاي غيراخلاقي و نامناسب دانست و تصريح كرد: اين موضوع تنها خواسته ما نيست، بلكه خواسته بسياري از خانواده هاست كه در اين خصوص مرتب با مراجعه به بخش هاي مختلف خواستار اين هستند كه سايت هاي غيراخلاقي در دسترس فرزندانشان نباشد. به عنوان نمونه در حال حاضر بسياري از نوجوانان 14 و 15 سال به مراتب بيشتر از پدر و مادر هايشان از اينترنت استفاده مي كنند. واعظي تاكيد كرد: با تمام اين موارد موضوع فيلترينگ نبايد به كندي اينترنت بينجامد و باعث فيلتر شدن سايت هاي علمي شود.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]