واضح آرشیو وب فارسی:مهر: استعدادهاي تازه ادبيات كودك و نوجوان معرفي شدند/ تقدير از حسين عابد مرد بيتوقع تئاتر
در مراسم اختتاميه نخستين مسابقه نمايشنامهنويسي "استعدادهاي تازه" برگزيدگان اين مسابقه و افرادي كه قرار است در آينده نزديك تحت آموزش قرار بگيرند معرفي و از حسين عابد مدرس و پيشكسوت تئاتر تجليل شد.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتاميه نخستين مسابقه نمايشنامهنويسي كودك و نوجوان با نام "استعدادهاي تازه" و مراسم تجليل از حسين عابد هنرمند پيشكسوت تئاتر صبح امروز يكشنبه 24 آذرماه در حوزه هنري برگزار شد. در اين مراسم محسن مومني شريف رئيس حوزه هنري، رحمت اميني مدير مركز هنرهاي نمايشي حوزه هنري، كريم اكبري مباركه داور جشنواره، حسن دولت آبادي دبير جشنواره و... حضور داشتند.
در ابتداي اين برنامه مراسم نكوداشت از هنرمند پيشكسوت تئاتر حسين عابد برگزار شد. مومنيشريف در اين جلسه درباره عابد گفت: مراسم امروز علاوه بر اختتاميه بخش استعدادهاي تازه به نام مرد شريفي كه عمرش را صرف آموزش به افراد جوان و با استعداد كرده است، برگزار مي شود. حسين عابد شخصيت ارجمندي است كه امروز به يادش اينجا هستيم. آثار و كلام اين هنرمند پاك و زلال است و عملش نيز پشتيبان كلامش بوده است. عابد شخصيتي است كه ما او را با متانت و تفكر ميشناسيم.
وي ادامه داد: از علاقمندي هاي اين هنرمند دستگيري از جوانان گمنامي بود كه امروزه هركدامشان تبديل به شخصيتهاي شناخته شدهاي شدهاند. اين از ويژگي هاي حوزه هنري است كه افرادي پاك مثل حسين عابد در آن زياد ديده مي شود. مسير هنر لغزنده است و اگر توام با فضائل اخلاقي نباشد خطرناك است پس جوانان ما بايد افرادي مثل عابد را سرلوحه كار خود قرار دهند.
در ادامه رحمت اميني مدير مركز هنرهاي نمايشي حوزه هنري درباره ويژگي هاي عابد عنوان كرد: من اسم اين هنرمند را با افتخار هرجا كه صحبت از معلمي و كار شايسته در حوزه هنري ميشود بر زبان مي آورم و افتخار مي كنم اگر بتوانم مثل وي معلمي كنم. امروز در جمع ما بخش كوچكي از استعدادهاي تازه حضور دارند اما تفاوت اين مسابقه اين است كه در اختتاميه به پايان نمي رسد و مدرساني آموزش اين استعدادهاي جوان را برعهده خواهند گرفت تا نگارش آثاري با كيفيت در حوزه كودك و نوجوان آغاز شود.
نصرالله قادري نيز كه در مراسم حضور داشت با گلايه از حضور پيدا نكردن همكاران سابق حسين عابد در اين مراسم عنوان كرد: عابد مردي است كه تنها به دنيا آمد، تنها زندگي كرد و تنها هم ميرود. متاسفانه امروز معيار بسياري براي حضور در يك مراسم، پول شده است اما اين روزها خواهد گذشت ولي حسين عابد در تاريخ تئاتر مملكت خواهد ماند چون حسين عابد است.
حسين پارسايي نيز كه از شاگردان حسين عابد بوده است در سخناني كوتاه از خاطراتي كه با اين هنرمند داشته است گفت و عنوان كرد: مهمترين ويژگي عابد پايبندي اش به اصول انقلاب است. او هيچگاه از تئاتر توقعي نداشت و براي خودش نيز چيزي نمي خواست. عابد تنها هدفش آموزش به استعدادهاي تازه بوده است.
در ادامه با حضور محسن مومني شريف، رحمت اميني، حسن دولت آبادي، نصرالله قادري، صادق مصلح، كريم اكبري مباركه و صدرايي مدير روابط عمومي خانه هنرمندان كه به نمايندگي از مجيد سرسنگي در مراسم حضور داشت از حسين عابد تجليل شد. همچنين از طرف كانون بازنشستگان حوزه هنري، خانه هنرمندان و حوزه هنري و انتشارات نمايش نيز لوح تقدير و هدايايي به اين هنرمند اهدا شد.
عابد نيز در سخناني كوتاه خاطراتي از دوران حضورش در حوزه هنري در اوايل انقلاب تعريف كرد. در بخش ديگر اين مراسم حسن دولت آبادي دبير مسابقه استعدادهاي تازه درباره اين رويداد هنري گفت: نگارش نمايشنامه مخصوصا در حوزه تئاتر كودك بسيار مهم است بنابراين تصميم به برگزاري مسابقه اي گرفتيم كه به صورت بنيادين به معرفي و آموزش استعدادهاي تازه بپردازد. اصرار من نيز اين بود كه افرادي در اين مسابقه حضور يابند كه قبلا اثري از آنها چاپ نشده باشد.
وي ادامه داد: قرار بود ابتدا به برگزيدگان اول تا سوم جايزه نقدي و چاپ اثرشان تعلق گيرد اما با اصرار هيات داوران به دليل كيفيت بالاي برخي آثار قرار شد 21 نمايشنامه نيز معرفي و مورد اصلاح قرار گيرند و براي چاپ معرفي شوند. يك اثر هم از بخش بزرگسال براي چاپ انتخاب شده است.
در بخش پاياني اين مراسم برگزيدگان در چهار بخش به اين شرح معرفي شدند:
آثار برگزيده نخستين مسابقه نمايشنامه نويسي استعدادهيا تازه، براي دريافت جايزه نقدي و عقد قرارداد چاپ به ترتيب اولويت:
1- "حبه انگور" نويسنده مهرداد قرآن كيش
2- " اول اسم بابا" نوشته بهار كريم زاده (مشروط به انجام اصلاحات)
3 - " زمستان همان سال" شهرام بزرگي (مشروط به انجام اصلاحات)
افراد مستعد براي شركت در آموزش يك ساله نمايشنامه نويسي:
1- ميترا توكلي
2- محسن وظيفه پشتكوه
3- سيدحسن حسيني نژاد
4- فروع مقصودي
5- مصطفي اژدرپور
6- بهنام رضايي
7- رضا بيات
8- عليرضا سعيدي
9- علي اكبر پوررسول
10- رضوان شمشادي
11- مهراد قرآن كيش
12- شهرام بزرگي
13- احمد مريدي زاده
14- جواد روحاني
15- محمد قاسم پور
16- سيدمهدي طيار
17- نوشا عبدالله زاده
18- فريد طاهري
19- نينا ضرابي
20- اميد بي نيا
آثاري كه با بازنويسي، مناسب چاپ خواهند شد
هيات داوران به دليل وجود برخي قابليت ها بازنويسي اين آثار را توصيه مي كنند:
1- كرم و پروانه- عليرضا شكورپور
2- روياي نيمه شب- فروغ مقصودي
3- فصل ها- فريد طاهري
4- روزهاي كودكي يك پيامبر- احمد مريدي زاده
5- گرگي كه گله را مي برد- سعيد موحدي
6- راه خونه فرشته ها- حميده ناجي
7- رنگ- حميده ناجي
8- خورشيد باز مي گردد- حميده ناجي
9- بچه خرس پايين نمي آيد- حسين قربانزاده
10- بازي- سيد مهدي طيار
11- كبوتران حرم مصطفي اژدرپور
12- آرزوي كودك- رضوان شمشادي
13- آخر آسمونا كجاست- محمد قاسمپور
14- تاج مهربوني- بهنام رضايي
15- شير ترسو- عليرضا دهقاني
16- درايت آباد- ماندانا عبقري
17- آقا گرگه و دادگاه جنگلي- نوشا عبدالله زاده
18- نمكي- نينا ضرابي
19- زنگ تفريح- بهار كريم زاده
20- زمستان همان سال- شهرام بزرگي
21- ديوي كه مي ره و مي ره و مي آد- رضا بيات
اثر بزر گسال
هيات داوران نمايشنامه ديوار سوار، نوشته حسين قربانزاده را مشروط به انجام اصلاحات محدود، به عنوان اثر بزرگسال براي چاپ پيشنهاد مي كند.
كد خبر: 2195853
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۴ - ۱۳:۱۱
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]