تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند به شكل شما و اموال شما نگاه نمى كند بلكه به دلها و اعمال شما توجه مى نمايد....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830312281




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ژانر در سينماي مستند چه جايگاه و اعتباري دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ژانر در سينماي مستند چه جايگاه و اعتباري دارد؟
ژانر در سينماي مستند چه جايگاه و اعتباري دارد؟ آيا تاكيد بر گونه‌هاي مختلف سينماي مستند مي‌تواند باعث توجه بيشتر عموم علاقمندان به سينماي مستند شود؟ در آينده، در جشنواره سينماحقيقت بايد براساس گونه‌بندي موضوعي فعلي، فيلم‌ها پذيرفته و داوري شوند يا استاندارد فستيوال‌هاي مهم مستند دنيا در تقسيم‌بندي فيلم‌ها براساس زمان رعايت‌شود؟

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،اين‌ها سوالاتي است كه مستندسازان هريك تفسير خاص خود را از ژانر، اهميت يا عدم تاكيد بر آن را دارند.

همزمان با جشنواره بين‌المللي سينماحقيقت، برخي از مستندسازان پيرامون گونه‌بندي موضوعي در سينماي مستند، نقطه‌نظراتشان را مطرح كردند كه در ادامه مي‌آيد:

فرهاد مهرانفر مستندساز و كارگردان سينما در اين ارتباط گفت: اميدوارم با پايان هفتمين دوره جشنواره سينماحقيقت، دغدغه كارشناسي اين جنبه از ساختار جشنواره و آسيب‌شناسي روش‌ها در دوره‌هاي مختلف، اصلي‌ترين مبحث دست‌اندركاران امر باشد.

وي خاطرنشان كرد: محدود كردن نقد صاحبنظران تنها در چند جمله و آن هم در بحبوحه‌ي هيجان‌زده برگزاري جشنواره، توسعه‌اي پايدار و استراتژيك براي استواري مهم‌ترين جشنواره سينماي مستند ايران نخواهد بود. از همين روي محدوديت زمان‌بندي به تنهايي ظرفيت شكوفايي مضامين متنوع در آثار توليد شده را ندارد؛ چرا كه سرزمين پهناور ايران عليرغم گستردگي جغرافيايي، قومي و گذشته‌ي (باستاني، تاريخي، معاصر)، نيازمند مباحث حياتي، اجتماعي، سياسي، فرهنگي و... از براي نسل پويا و پرسش‏گر معاصر ايران است.

آل‌احمد: در بخش جنبي جشنواره بايد به ژانر اهميت داد

مصطفي آل احمد مستندساز و عضو هيات داوري هفتمين دوره جشنواره سينماحقيقت مطرح كرد: در صورتي كه همواره هيات‌هاي انتخاب و داوري به ژانرهاي مختلف سينماي مستند اهميت داده و در جريان داوري، ژانرهاي گوناگون را مورد توجه قرار دهند، وجود گونه‌بندي‌هاي موضوعي منطقي به نظر مي‌رسد.

وي افزود: اما از آنجايي كه هيچ فيلم يا اثر هنري به لحاظ آن كه در چه گونه يا ژانري قرار دارد ارزش‌گذاري نمي‌شود، به تحقيق درباره جشنواره‌هايي هم كه فيلم‌ها به لحاظ هنري و كيفي ارزش‌گذاري مي‌شوند نياز نيست، پس بايد در بخش‌هاي جنبي جشنواره، به ژانرهاي مهمي مانند بيوگرافي (پرتره) كه اهميت آن شناخت مفاخر و نخبگان است و يا ژانر مستند طبيعت كه به شناخت هر چه بيشتر ما از محيط پيرامون مي انجامد، اهميت داده شود.

آل احمد تصريح كرد: اين بدان معني نيست كه اين فيلم‌ها در بخش‌هاي اصلي مورد رقابت قرار نگيرند؛ همين امسال شاهد فيلم‌هايي در اين ژانرها هستيم كه هم به لحاظ محتوا و هم در شكل بسيار قوي و مؤثر هستند. بنابراين با حذف گونه‌بندي‌هاي موضوعي از جشنواره سينماحقيقت موافقم، در صورتي كه اهميت اين آثار دست كم گرفته نشود.

بهرامي مقدم: سينماي مستند اجتماعي را نمي‌توان كنار گذاشت

كاوه بهرامي مقدم مستندساز و عضو هيات انتخاي جشنواره سينماحقيقت هم درباره گونه‌بندي جشنواره سينماحقيقت به ذكر مواردي پرداخت و گفت: در گذشته فيلم‌ها به طور كلي مورد قضاوت قرار مي‌گرفت اما در ادامه كار، اين سليقه و نظر در جامعه هنري شكل گرفت كه فيلم‌هايي كه در يك ژانر توليد نشده‌اند را نمي‌توان در كنار هم مورد قضاوت قرار داد. براي مثال يك مستند پزشكي روي مباحث علمي تاكيد دارد، در حاليكه مستند اجتماعي به واسطه درام قوي مي‌تواند مخاطب بيشتري را به خود جلب كند. بهرحال تغيير خوب است، به شرطي كه اين تغيير ما را به جايگاه قابل قبولي برساند. زيرا برداشت من از واقعيت‌هاي موجود در سينماي مستند اين است كه عرصه نمايش و پخش اين نوع سينما خيلي محدود است، در نتيجه هنوز به آن مرتبه نرسيديم كه جشنواره‌اي با اهداف خاص برگزار كنيم.

بهرامي مقدم خاطرنشان كرد: اگر بخواهيم يك سينماي مستند ملي داشته باشيم، بايد اين سينما آينه تمام نماي جامعه باشد. لذا نمي‌توانيم سينماي مستند اجتماعي و موضوعاتي كه جزء واقعيت‌هاي جامعه به شمار مي‌آيند را كنار گذاشته و توقع يك سينماي مستند ملي و فراگير را داشته باشيم. از سويي لازم است شرايط اجتماعي و سرمايه‌گذاري فيلم‌هاي مستند به شكلي فراهم شود كه تمام فيلم‌هاي انتقادي و سازنده بتوانند ديدگاه و نظرات خود را درباره شرايط جامعه عنوان كنند.

عبدي‌پور: گونه‌بندي موضوعي نقطه قوت و ضعف جشنواره سينماحقيقت است

علي عبدي پور مستندساز كه با فيلم «مسافر طوفان» در هفتمين جشنواره بين‌المللي سينماحقيقت حضور دارد نيز پيرامون اين بحث اظهار داشت: اگر جشنواره سينماحقيقت مانند بستري، تمامي توليدات سينماي مستند را به خود جذب كند و آنها را به نمايش در آورد، مجبور به حفظ گونه‌بندي‌هاي موضوعي است.

وي افزود: اين گونه‌بندي‌هاي موضوعي نقطه قوت و ضعف جشنواره سينماحقيقت است؛ زيرا زماني كه جشنواره موضوع بندي مي‌شود ممكن است كه در اين جشنواره فيلم‌هايي كه در گونه قوم شناسي، پرتره و... قرار مي‌گيرد، فيلم‌هاي خوبي نباشد، اما براي اينكه ظرفيت يك بخش براي حضور در جشنواره حفظ شود، هيات انتخاب ناگزير به انتخاب فيلم‌هاي متوسط و بعضاً بد مي‌شوند و به واسطه حفظ اين موضوعيت كيفيت جشنواره لطمه مي‌خورد. پس زماني كه جشنواره‌اي با تعداد بي‌شماري موضوع برگزاري شود، در خيلي از موارد كيفيت را از دست مي‌دهيد.

عبدي‌پور در ادامه يادآور شد: از طرفي هم نمي‌توان مستند اجتماعي كه عام‌تر است و خيل وسيع‌تري از مخاطبان را به خود جلب مي‌كند را در كنار مستند علمي مورد قضاوت قرار داد. فيلمسازاني كه مستند اجتماعي كار مي‌كنند، در طول يك ماه بدون در نظر گرفتن ساختار استاندارد و فقط به لحاظ وجود سوژه قوي، فيلم خود را به اتمام مي‌رسانند، درحاليكه مستند علمي شايد بيش از يكسال زمان صرف توليد آن شود.

وي افزود: به نظرم با گذشت هفت دوره از جشنواره سينماحقيقت لازم است چاره‌اي انديشيد كه جشنواره‌هاي مستند كمي تخصصي تر شوند؛ در اين صورت است كه مي‌توان حق و حقوق افرادي كه زمان خود را صرف ساخت فيلم مستند مي‌كنند، لحاظ كرد.

انتهاي پيام

يکشنبه 24 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن