واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نماينده مردم قروه و دهگلان در مجلس:مؤسسات آموزش عالي به مؤسسات مالي تبديل شدهاند
نماينده مردم قروه و دهگلان در مجلس گفت: امروزه موسسات آموزش عالي به صورت مؤسسات مالي كار ميكنند و مدركگرايي محوريت دانشگاهها شده است.
حامد قادرمرزي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار كرد: دانشگاه محل توليد مدرك و فارغالتحصيل نيست، دانشگاه محل پژوهش و علم و دانش بوده و انسانسازي و پرورش انسانهاي متخصص براي مديريت و بهبودبخشيدن به اوضاع جامعه است.
وي با اشاره به اينكه در چند سال گذشته كميگرايي بر نظام آموزشي حاكم بوده است افزود: در سال 84 و 92 بر اساس وزارت علوم تعداد دانشگاههاي كشور از يكهزار و 300 واحد به 2 هزار و 504 واحد رسيده و به طور متوسط در هر ماه 13 دانشگاه يا مركز آموزش عالي تأسيس شده است.
نايب رئيس اول فراكسيون دانشگاهيان مجلس شوراي اسلامي تعداد دانشجويان كشور را در كل 4 ميليون و 400 هزار نفر ذكر كرد و گفت: در كل 6 تا 7 درصد از جمعيت كشور را دانشجويان تشكيل ميدهند.
قادرمرزي تصريح كرد: دولت به جاي افزايش جمعيت دانشجويي بايد براي اشتغالزايي و جلوگيري از بيكاري آنان برنامهريزي كند.
وي تعداد رشته محلهاي دانشگاهها را 2.5 برابر نسبت به سال 84 افزايش يافته ذكر كرد و اضافه كرد: براي بيش از 50 درصد دانشجو در مقاطع كارداني، كارشناسي و كارشناسي ارشد عضو هيئت علمي نداريم.
به گفته اين نماينده مجلس، در حال حاضر دانشجويان كارشناسي ارشد و دكترا به عنوان اساتيد دانشگاهها براي فرار از بيكاري بدون هيچ فيلتر علمي به تدريس اشتغال دارند.
15 درصد از دانشگاههاي كشور دولتي است
نماينده مردم قروه و دهگلان در مجلس شوراي اسلامي در ادامه گفت: از كل دانشگاههاي كشور 15 درصد آن دولتي و 85 درصد غيردولتي بوده كه 36 درصد آن را دانشگاه آزاد، 25 درصد پيامنور، 10 درصد علميكاربردي، 9 درصد غيرانتفاعي و 2.5 درصد دانشگاههاي فني و حرفهاي است.
نايب رئيس اول فراكسيون دانشگاهيان مجلس شوراي اسلامي امكان دسترسي استاد به دانشجو به ازاي هر رشته در مقطع كارشناسي را سه نفر هيئت علمي دكترا عنوان كرد و گفت: برخي از دانشگاههاي ما حتي يك عضو هيئت علمي ندارند.
قادرمرزي خاطرنشان كرد: دائر شدن كلاسهاي دانشجويان در روزهاي پنجشنبه و جمعه، نداشتن كارگاههاي آموزشي و فني بخصوص براي رشتههاي كشاورزي و مهندسي بار علمي براي دانشجو ندارد و نميتواند او را به سمت پژوهش سوق دهد.
عضو كميسيون عمران مجلس اذعان كرد: امروز پاسخمحوري يك نوع حاكميت به آموزش عالي محوريت يافته و بايد سؤالمحوري جايگزين آن شود.
وي با بيان اينكه دانشجو اگر در استاد ايجاد سؤال كند ناچاراً استاد به سمت پژوهش رو ميآورد، گفت: نظام آموزشي ما به صورت يك نظام محتوامدار تبديل شده است و محتوامداري مبناي آموزش شده كه بايد پژوهشمداري جايگزين آن شود و دانشجو ياد بگيرد به شناخت برسد.
قادرمرزي با تصريح بر اينكه بيكاري فارغالتحصيلان ماحصل چنين فرآيندي است، افزود: امروز جمعيت در حال تحصيل متوسطه كمتر شده و بيشترين جمعيت تحصيلي افراد 23 تا 27 سال يعني دوره تحصيلات تكميلي هستند.
حضور 35 دانشجوي كارشناسي ارشد در يك كلاس منطقي نيست
نماينده مردم قروه و دهگلان در مجلس شوراي اسلامي در ادامه گفت: حضور 35 نفر دانشجوي كارشناسي ارشد در يك كلاس در دانشگاه آزاد اسلامي منطقي نيست.
وي اضافه كرد: علاوه بر آن در دانشگاههاي شهرستانها كه ساختماني اجارهاي و بدور از هر گونه امكانات دارند فارغالتحصيل عرضه ميكنند كه هيچ فيلتر و شاخصي براي ملاك علمي آن وجود ندارد.
قادر مرزي اظهار كرد: در حال حاضر 97 درصد از مراكز شهرستاني دانشگاه دارند ولي 70 درصد از دانشگاههاي شهرستانها هيئت علمي ندارند.
نايب رئيس اول فراكسيون دانشگاهيان مجلس با اشاره به اينكه مصوبه است كه سه درصد از بودجه ادارات به پژوهش اختصاص يابد، اضافه كرد: اين امر هيچگاه در كردستان تحقق نيافته است.
به گفته وي در سالجاري استانداري كردستان از 20 ميليارد تومان بودجه پژوهشي خود تنها 61 ميليون تومان از آن را به پژوهش اختصاص داده است.
نماينده مردم دهگلان و قروه در مجلس تأكيد كرد: كپي كردن پاياننامه دانشجو خيانت به نظام و خيانت به كشور است كه بايد اين تعهد در دانشگاهها ايجاد شود.
وي در پايان با بيان اينكه نسبت توليد علم را به دانشجو تقسيم كنيم درصد بسيار كم و منفي ميشود، بيان كرد: آسيبهايي كه وجود دارد اميد است كه در آينده از حوزه علمي خارج شود.
انتهاي پيام/79014/
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]