واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: افتخار بين المللي براي فعالان ايزو در ايران
سازمان IRCA (سازمان بين المللي ثبت مميزان گواهي دار) مهم ترين سازماني است كه در زمينه آموزش و ثبت مميزان از جمله مديريت كيفيت ،امور زيست محيطي ، ايمني و بهداشت شغلي ، امنيت اطلاعات و ايمني مواد مواد غذايي فعاليت مي كند.
عصر ايران- انتخاب دبير انجمن علمي استاندارد ايران به عنوان مميز منتخب "سازمان بين المللي ثبت مميزان گواهي دار"- در نوامبر 2013 - يك موفقيت بين المللي براي فعالان استانداردهاي ايزو و كيفيت مديريت در ايران به حساب مي آيد. اين در حالي است كه پاره اي رسانه ها و محافل علمي و اقتصادي در ايران چندان كه بايد و شايد به اين موضوع نپرداخته اند و تفكر غالب در جامعه نيز هم چنان ميان استاندارد كالا و استاندارد هاي مديريتي تفكيك قايل نمي شود.
سازمان IRCA (سازمان بين المللي ثبت مميزان گواهي دار) مهم ترين سازماني است كه در زمينه آموزش و ثبت مميزان از جمله مديريت كيفيت ،امور زيست محيطي ، ايمني و بهداشت شغلي ، امنيت اطلاعات و ايمني مواد مواد غذايي فعاليت مي كند.
دكتر علي جلالي - مدرس و مميز بين المللي استاندارد - كه به عنوان مميز منتخب ماه نوامبر 2013 توسط اين سازمان انتخاب شده در گفت و گويي با تارنماي رسمي اين سازمان بين المللي به نشاني www.IRCA.org/inform به نكات جالبي اشاره كرده كه فارغ از نگاه تخصصي نيز مي تواند براي مخاطبان " عصر ايران" جالب توجه باشد:
برگردان اين گفت و گو از اين قرار است:
درباره خودتان بگوييد و بيشتر خود را معرفي كنيد:
من علي جلالي هستم. هميشه در كودكي دوست داشتم شغلي داشته باشم كه از يك سو مولد و اثربخش باشد و از جانب ديگر خسته كننده و تكراري نباشد. اكنون احساس مي كنم به اين آرزو رسيده ام چرا كه مميز و مدرس ارشد IRCA هستم .
من در مقطع دكتراي مهندسي صنايع و هم چنين در رشته MBA و كارشناسي ارشد مهندسي متالورژي تحصيل كرده ام و با بيش از 1200 رو ز تجربه مميزي در زمينه استانداردهاي ISO 9001،ISO 14001،ISO 22000 و OHSAS 18001 توانستم به اين خواست خود جامه عمل بپوشانم.
در حال حاضر در تهران زندگي مي كنم و مديريت شركت DAS انگلستان در ايران و آسياي ميانه را بر عهده دارم. هم چنين دبير و عضو هيات مديره انجمن علمي استاندارد ايران هستم و نماينده فعال IQMS انگليس كه از ITCA اعتبار دارد.
نگاه ديگر مشاغل به حرفه مميزي چگونه است؟
از نظر ديگر مشاغل هرچند ما همواره اعتبار خاصي داريم اما به ما به چشم بازرس نگاه مي كنند. حال آن كه اين ديدگاه كاملا اشتباه است زيرا بازرس تنها با بله و نه كار خود را پيش مي برد در حالي كه مميز سيستم را بررسي مي كند و پيشنهاد هاي او مي تواند به ايجاد ارزش افزوده بينجامد.
كدام جنبه شغل مميزي براي شما جالب تر است؟
آشنا شدن با انواع مختلف خدمات ، صنايع ، محصولات ، فرهنگ و حتي مردمان مختلف از نماينده مديريت تا مديريت ارشد براي من جالب ترين جنبه هاي اين شغل به حساب مي آيند.
مهم ترين چالش هايي كه به عنوان مميز با آن ها روبرو بوده ايد كدام ها بوده اند؟
موارد متعددي را مي توان بازگفت اما من چند مورد را ذكر مي كنم:
- توجه بيشتر مشتريان مشتريان به مستند سازي سيستم هاي مديريتي به جاي اجراي آن است حال آن كه اين طرز فكر كاملا اشتباه است و باعث ناكارآمد شدن سيستم مي شود.
-كارفرماهاي قديمي عموما اجراي سيستم ISO را تأثير گذار نمي دانند.
- اكثريت مردم ، استاندارد هاي مديريتي را با استاندارد محصول اشتباه مي گيرند.
- مميزان غير حرفه اي و سازمان هاي متقلب گواهي نامه هاي ISO اي صادر مي كنند كه مراحل مميزي آن طبق قوانين بين المللي اجرا نشده است.
-عدم آموزش مناسب مميزان. براي مثال در يك مميزي سيستم 8/1 عدم انطباق صادر مي كند در حالي كه در همان شرايط ، مميزي ديگر هيچ عدم انطباقي صادر نمي كند.
-ايجاد ارزش افزوده در سيستم اگرچه مهم است ولي غالب مردم به آن اهميت نمي دهند.
و يك خاطره خوب والبته يك خاطره بد:
من به يك خاطره خوب و يك خاطره بد ، يك خاطره ناپسند را هم اضافه و نقل مي كنم:
خاطره خوب من مربوط است به 8 سال پيش كه سر مميزي يك تيم مميزي كارخانه اي در شيراز را به عهده داشتم و نماينده مديريت در جلسه افتتاحيه گفت: از اين ملاقات چنان هيجان زده است كه به مناسبت اين ملاقات و روز مميزي كت و شلوار بسيار گراني خريده است!
خاطره بد من مربوط به 5 سال پيش است. به قصد مميزي به يك كارخانه توليد آرد گندم رفته بودم اما هيچ كس در كارخانه از مميزي با خبر نبود و طبعا نگهباني اجازه ورود ما به كارخانه را نداد!
خاطره ناپسند من هم اين است:
سر مميز تيم مميزي كارخانه توليدكننده مواد غذايي بودم و مديريت ارشد اين كارخانه با يك سرهنگ باز نشسته بود . همين جناب سرهنگ يك روز قبل از مميزي با من تماس گرفتت و گفت چنانچه هر عدم انطباقي صادر شود مسئول مربوطه بلافاصله اخراج خواهد شد.من شوكه شده بودم ولي بعد از هم فكري با تيم مميزي به اين نتيجه رسيديم كه اسم عدم انطباق رابه" فرصتي براي بهبود" تغيير دهيم و البته در حين اجراي مميزي چندين "فرصتي براي بهبود" صادر كرديم .به خصوص يكي از اين فرصت هاي بهبود بسيار در ذهن من نقش بسته است كه مربوط مي شود به خريد يك دستگاه تهويه هوا براي دپارتمان اداري كه هواي آن فضاي اداري بسيار گرم بود و نماينده مديريت اين كارخانه بعد ها به من گفتند كه سرهنگ با خريد اين دستگاه بسيار مخالف بود و اگر شما اين موضوع را در قالب فرصتي براي بهبود مطرح نمي كرديد ايشان هرگز موافقت نمي كرد!چراكه جناب سرهنگ معتقد بود اين جا كارخانه است نه هتل !
نظر شما:
------------
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]