واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مخالفت آمريكا با حضور ايران در كنفرانس بينالمللي صلح سوريه
در حالي كه به نظر مي رسد بالاخره پس از ماه ها، تلاش هاي بين المللي براي برگزاري كنفرانس صلح سوريه در حال نتيجه دادن است و انتظار مي رود اين كنفرانس به زودي برگزار شود، مخالفت دولت آمريكا سبب شده اين بار هم ايران به اين كنفرانس دعوت نشود. اين در حالي است كه پيشتر برخي مقامات غربي از قطعي شدن دعوت ايران خبر داده بودند.
در حالي كه به نظر مي رسد بالاخره پس از ماه ها، تلاش هاي بين المللي براي برگزاري كنفرانس صلح سوريه در حال نتيجه دادن است و انتظار مي رود اين كنفرانس به زودي برگزار شود، مخالفت دولت آمريكا سبب شده اين بار هم ايران به اين كنفرانس دعوت نشود. اين در حالي است كه پيشتر برخي مقامات غربي از قطعي شدن دعوت ايران خبر داده بودند.
به گزارش «تابناك»، اخضر ابراهيمي، نماينده ويژه سازمان ملل و اتحاديه عرب در امور سوريه اظهار داشته ليست شركت كنندگان در كنفرانس صلح سوريه كه قرار است به زودي برگزار شود، نهايي شده؛ اما مخالفت هاي آمريكا سبب شده هنوز دعوتي از ايران در اين زمينه صورت نگيرد. اين در حالي است كه حتي نام عربستان سعودي نيز در ميان حدود 30 كشور دعوت شده به اين كنفرانس به چشم مي خورد.
به نوشته «رويترز»، اخضر ابراهيمي اشاره كرده كه قرار است كشورهاي دعوت شده به اين كنفرانس، در تاريخ 22 ژانويه سال جديد ميلادي براي بحث درباره شيوه هاي برقراري صلح در سوريه گرد هم جمع شوند؛ اما حضور ايران در جمع اين كشور تاكنون با مانع روبرو شده است.
وي اظهار داشته: «درباره ايران، ما هنوز به توافق نرسيده ايم. اما بر كسي پوشيده نيست كه ما در سازمان ملل از حضور ايران استقبال مي كنيم. با اين حال، شركاي ما در ايالات متحده هنوز متقاعد نشده اند كه حضور ايران در اين كنفرانس كار صحيحي باشد».
ابراهيمي افزوده حتي در صورت عدم دعوت رسمي از ايران نيز وي به همكاري با مقامات ايراني در زمينه سوريه ادامه مي دهد؛ زيرا ايراني ها به بان كي مون، دبير كل سازمان ملل گفته اند عدم دعوت از آن ها به معناي پايان همه چيز نيست و در صورت عدم حضور در كنفرانس نيز آن ها به همكاري خود در حاشيه ادامه مي دهند.
در واكنش به اين خبر، گنادي گاتيلوف، معاون وزير خارجه روسيه در مصاحبه اي با خبرگزاري «اينترفاكس» اظهار داشته احتمالاً موضوع حضور ايران را بايد از طريق برگزاري مذاكراتي در سطح وزراي خارجه حل و فصل نمود.
با اين حال، يك مقام ارشد آمريكايي كه نخواسته نامش فاش شود به رويترز گفته «تصور حضور ايران در مذاكرات دشوار است»؛ زيرا اين كشور از توافقنامه ژوئن 2012 (مربوط به كنفرانس ژنو 1) مبني بر تشكيل يك دولت انتقالي در سوريه حمايت نكرده است.
اين مقام آمريكايي افزوده راه هايي براي مشاركت ايران، بدون حضور رسمي در كنفرانس وزراي خارجه وجود دارد؛ اما در عين حال اظهار داشته ايران بايد ارسال نيروهاي نظامي و همچنين كمك هاي نظامي به دولت سوريه را متوقف نمايد.
گفتني است در كنفرانس قبلي صلح سوريه نيز كه در ژوئن 2012 برگزار شد، مخالفت آمريكا و برخي ديگر از كشورهاي غربي سبب شد ايران امكان شركت در اين كنفرانس را پيدا نكند. در مقابل، دولت روسيه نيز با حضور عربستان سعودي مخالفت كرد. اما به نظر مي رسد اين بار با وجود حضور عربستان و به رغم عدم مخالفت ديگر كشورها، تنها اصرار آمريكا بر عدم حضور ايران سبب دعوت نشدن كشورمان شده است.
اين در حالي است كه طي ماه هاي اخير، اكثر مقامات غربي نزديك به مسئله سوريه اذعان داشته اند حضور ايران براي حل و فصل بحران سوريه ضروري است. از سوي ديگر، شب گذشته و در جريان كنفرانس سازمان كمك هاي بشردوستانه سازمان ملل، از نقش سازنده ايران در زمينه ارسال كمك هاي انسان دوستانه به سوريه تقدير شد.
با اين ملاحظات، دقيقاً مشخص نيست كه اين بار بهانه دولت آمريكا براي مخالفت با حضور ايران در كنفرانس صلح سوريه دقيقاً چيست؟!
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]