تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820052020




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مصرف داروهاي اعصاب و آرام بخش را به يكديگر توصيه نكنيد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مصرف داروهاي اعصاب و آرام بخش را به يكديگر توصيه نكنيد
يك روانپزشك با اشاره به اينكه مصرف خودسرانه داروهاي آرام بخش و اعصاب مي‌تواند بيماري اوليه فرد را تشديد كند، از مردم خواست از توصيه داروهاي آرام بخش به يكديگر خودداري كنند.

دكتر وحيد فرنيا در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه كرمانشاه، با بيان اينكه كشور ما از نظر سوء مصرف دارو و خوددرماني از استانداردهاي جهاني بالاتر است، افزود: در اين بين سوء مصرف داروهاي اعصاب و آرام بخش خطر مضاعفي را براي فرد در پي دارد و مي تواند باعث وابستگي و حتي اعتياد شود.

وي اظهار داشت: گاه عوارض سوء مصرف داروهاي اعصاب و آرام بخش آنقدر شديد است كه فرد براي رهايي از اين داروها نيز به درمان دارويي و مشاوره نيازمند مي‌شود.

به گفته اين پزشك متخصص، گاهي برخي از افراد براي حل مشكلات خود از جمله اضطراب، كم خوابي و ... به مصرف خودسرانه داروهاي اعصاب رو مي آورند كه اين داروها به عنوان يك مسكن مقطعي مشكل فرد را از بين مي برد، اما فرد از درمان اصلي مشكل خودباز مي ماند.

فرنيا گفت: علاوه بر اينكه مشكل روحي اين افراد جدي‌تر و مزمن‌تر مي‌شود و بعدها درمان آن سخت تر خواهد شد، بعد از مدتي ديگر بدن فرد در برابر دارو تحمل پيدا مي‌كند و ديگر به دوزهاي پايين پاسخ نمي دهد و فرد مجبور است مدام ميزان داروي مصرفي خود را افزايش دهد.

آسيب‌هاي كبدي و كليوي ناشي از افزايش مصرف دارو و همچنين عوارض روحي و اختلالات روانپزشكي از جمله عوارض ناشي از سوء مصرف داروهاي آرام بخش است كه وي از آنها نام برد.

اين روانپزشك داروهايي كه با پسوند « پام» شناخته مي شود از جمله اگزازپام، ديازپام، لورازپام و كلونازپام را از جمله بيشترين داروهاي آرام بخشي دانست كه مورد سوء مصرف قرار مي گيرد و ادامه داد: اين داروها اگر كوتاه مدت و تحت نظر پزشك تجويز شوند عوارضي ندارند، اما اگر خودسرانه و طولاني مدت مصرف شوند عوارض جسمي و رواني فراواني دارند و جزو اعتيادآورترين داروهاي اعصاب و روان هستند.

فرنيا تصريح كرد: اين داروها از دسته داروهايي هستند كه افرادي كه از مواد مخدر استفاده مي كنند گاهي براي خوددرماني به مصرف آن روي مي آورند.

وي از مردم جامعه خواست از مصرف خودسرانه و بدون تجويز داروهاي اعصاب خودداري كنند و از توصيه كردن آن به يكديگر هم بپرهيزند، زيرا استفاده از اين داروها هم بيماري اوليه را تشديد مي كند و هم عوارض جسمي و رواني در پي دارد.

اين روانپزشك با تاكيد براينكه نبايد به همه داروهاي اعصاب برچسب اعتياد آوري زد، اظهار داشت: بسياري از اين داروها اگر تحت نظر پزشك و به اندازه مصرف شوند مشكلي را ايجاد نمي كند.

فرنيا معتقد است: بسياري از افرادي كه خود درماني مي كنند از داروهاي اعتياد آوري استفاده مي كنند كه تاثير فوري دارد.

انتهاي پيام

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن