تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند اِبا دارد از اين كه باطلى را حق معرفى نمايد، خداوند اِبا دارد از اين كه حق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805652194




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پشت پرده اعتراضات تايلند


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پشت پرده اعتراضات تايلند
سرويس خارجي : تايلندي‌ها به اندازه كافي قوي و بالغ هستند تا مسئوليت‌هاي دموكراسي را به عهده گيرند اما شبكه قدرت با اتكا به كودتاها،‌ قتل‌عام‌ها و به تعليق درآوردن اجراي قانون به دنبال كنترل اين كشور آشوب‌زده است.رابرت آمستردام در يك گزارش تحليلي تحت عنوان Lدستان غيردموكراتيك پشت پرده اعتراضات تايلندKدر پايگاه اينترنتيReal Clear World نوشت:متاسفانه براي افرادي كه به خوبي از رويدادهاي تايلند مطلع هستند، اين اعتراضات خياباني نيز مشابه اعتراضات پيشين اين كشور است. در تايلند يك رقابت طولاني مدت بر سر قدرت ميان فقرا، اكثريتي كه در مناطق روستايي زندگي مي‌كنند و اقليت نخبگان زمين‌دار در بانكوك وجود دارد.

كمي آن طرف‌تر از اين دودستگي گمراه‌كننده، يك تاريخ غم‌انگيز سركوب وجود دارد، داستاني كه در آن يك دولت به ظاهر دموكراتيك در تلاش است تا ارتش را تحت كنترل غيرنظاميان درآورد؛ اقدامي كه در 40 سال اخير باعث بروز چهار قتل عام خونين شده است.آخرين باري كه اعتراضات گسترده در بانكوك به شكلي عيان خود را نشان داد به سال 2010 ميلادي باز مي‌گردد؛ زماني كه معترضان پيراهن‌هايي با رنگي متفاوت به تن داشتند اما مسائل و مشكلات اصلي يكي بودند. پيراهن قرمزها در آن زمان با انواع خشونت‌ها عليه حقوق انسانيشان مواجه بودند. آنها براي حقوق اوليه خود در خصوص حق راي و عليه حزب دموكرات دست به اعتراض زدند. دوستانشان در سيستم قضايي بارها حضور احزاب محبوب در انتخابات را منع كرده،‌ نامزدهاي پيروز را بي‌كفايت خوانده و بر اساس اهدافشان براي تايلند اقدام به براندازي دموكراسي كرده بودند.

در آن زمان رهبر غير منتخب به ارتش دستور داد تا به معترضان شليك كند كه مرگ بيش از 90 غيرنظامي بي‌گناه را به دنبال داشت. هم‌اكنون برخي از همين مقام‌هاي سابق دولت همچون «سوتپ تائوكسوبان» كه زماني گفته بود،‌ معترضان پيراهن قرمز كشته شدند چرا كه خودشان را جلوي گلوله مي‌اندازند،‌ به خيابان‌ها آمدند و به جاي آنكه شانس خود را در مبارزات انتخاباتي امتحان كنند، خواستار بركناري يينگلاك شيناواترا، نخست‌وزير تايلند شده‌اند.

آنچه كه در هفته‌هاي اخير در بانكوك رخ داده استحقاق بررسي دقيق‌تري را دارد اما يك نگاه كلي به ناآرامي‌هاي تايلند حاكي از آن است كه شبكه درهم تنيده قدرت در داخل دستگاه‌هاي دولتي در اين رويدادها دست دارد كه مقامات مدني هيچ كنترلي بر آن ندارند. شبكه قدرت مفهوم كاربردي براي تحليل رويدادهاي سياسي پيچيده‌اي است كه اكنون در تايلند روي مي‌دهد. پشت پرده اعتراضات كنوني تايلند هماهنگي با اين شبكه وجود دارد تا روند دموكراتيك جايگزين شود و به نتيجه‌اي مناسب به نفع يك اقليت به دست آيد.

مشكل حقيقي اينجا است كه مدت‌ها،‌ دموكراسي تايلند به جاي آنكه بيانگر معناي حقيقي كلمه باشد،‌ يك انجمن انحصاري بود.

در سال 2001 ميلادي كه تاكسين شيناواترا به عنوان نخست‌وزير تايلند زمام امور كشور را به دست گرفت،‌ در متحد كردن تعدادي از نيروهاي دموكراتيك كه هم تراز ارتش تايلند نيز نبودند موفق بود. ارتش تايلند به طور سنتي منبع نفوذ و قدرت بود. رمز و رازهاي كمي در مورد اينكه چرا تاكسين همچنان در تايلند محبوب است، وجود دارد. تاكسين پيش از آنكه در سال 2006 ميلادي توسط يك كودتاي نظامي سرنگون شود، باعث رشد شديد اقتصادي،‌بهبود وضعيت خدمات درماني براي شهروندان فقير تايلند و اعطاي حق راي و حق شهروندي به ميليون‌ها تن شد. تاكسين پيش از ‌آنكه به يك نيروي تفرقه‌افكن تبديل شود،‌قصد داشت تا يك ائتلاف ملي متشكل از سرمايه‌گذاران و شهروندان عادي تايلند تشكيل دهد كه منجر به پنج پيروزي انتخاباتي طي 12 سال اخير شد.

مشكل مساله‌سازي كه در حال حاضر وجود دارد، رفتار هماهنگ نخبگاني است كه متعهد به سرنگوني دولت منتخب مردم شده‌اند با اين حال گفتمان غالب در بسياري از رسانه‌هاي غربي حامي اين خواسته‌هاي نه چندان منطقي براي سرنگوني دولت منتخب بوده است. به نظر مي‌آيد كه براي اين شبكه قدرت هيچ هزينه‌اي بالا قلمداد نمي شود. بدون توجه به خطر بي‌ثباتي كه از سوي افرادي كه راي آنها به نوعي دزديده شده به وجود مي‌آيد، لطمه‌اي كه يك كودتاي نظامي يا يك واگذاري قدرت غيرقانوني به تصوير بين‌المللي تايلند وارد مي‌كند، يك هزينه قابل قبول به منظور اجتناب از يك انتخابات عادي دموكراتيك است.

با اين وجود به نظر مي‌آيد كه آگاهي كمي نسبت به روند آرام تصرف قدرت وجود دارد. در عوض رسانه‌هاي خارجي بر حسب وظيفه موضوع بحث اين نخبگان را تكرار مي‌كنند و به جاي زير سوال بردن جداسازي كنوني دموكراسي آسيا، بر اتهامات بي‌پايه و اساس فساد عليه حزب حاكم تاكيد مي‌كنند.

مخالفان و منتقدان دولت يينگلاك شيناواترا حق اعتراض دارند. آنها حق آزادي بيان و آزادي تجمع را دارند اما اشغال وزارتخانه‌هاي دولت غيرقانوني است. اما اگر اين مساله باعث تغير رهبري شود، به نفع تايلند است كه اين تغيير به جاي پايان يافتن از طريق خشونت يا اتخاذ تصميمات قانوني سوال انگيز،‌از طريق راي‌گيري صورت گيرد.

در اين پيچ و خم‌هاي پيچيده و مفصل ميان معترضان حامي دولت و مخالف دولت،‌قرمزها و زردها، دموكرات‌ها مقابل دموكرات‌ها،بسياري از مردم بينش خود نسبت به جنبه‌هاي اصلي شرافت انساني در بازي را از دست داده‌اند. قدرتمندترين عناصر در جامعه تايلند از جمله مجلس شوراي دست نيافتني بارها خواسته‌اند كه مردم تايلند گذشته را فراموش كنند.



جمعه 22 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن