واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاندار آذربايجانشرقي:حجم تجاري آذربايجان شرقي و تركيه 800 ميليون دلار است
استاندار آذربايجانشرقي گفت: هم اكنون حجم تبادلات تجاري استان آذربايجانشرقي و تركيه 800 ميليون دلار است.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز به نقل از روابط عمومي استانداري آذربايجان شرقي، اسماعيل جبارزاده كه در تركيه به سر ميبرد با استاندار و رييس اتاق بازرگاني استانبول به طور جداگانه ديدار و در زمينه توسعه همكاري هاي تجاري و اقتصادي با آنان گفتوگو كرد.
استاندار آذربايجان شرقي دراين ديدارها بابيان ظرفيتهاي اقتصادي و تجاري استان گفت: تبريز و آذربايجانشرقي ظرفيت لازم براي تبادلات تجاري با تركيه تا سقف دو ميليارد دلار درسال دارد .
به گفته وي هم اكنون حجم تبادلات تجاري استان آذربايجان شرقي و تركيه 800 ميليون دلار است .
وي از استان آذربايجانشرقي به عنوان يك استان صنعتي ياد كرد و افزود: بازديد تجار و بازرگانان تركيه از استان آذربايجانشرقي و مشاهده ظرفيتهاي بالاي اين استان در بخشهاي مختلف نقش بسزايي در گسترش روابط تجاري دو طرف خواهد داشت.
استاندار آذربايجان شرقي با اشاره به سرمايهگذاريهاي صورت گرفته توسط تجار تركيه در اين استان اظهار داشت: به منظور افزايش حجم تجاري بين دو طرف، نياز به سرمايه گذاري بيشتر طرف ترك نيست بلكه استفاده از ظرفيتهاي موجود موجب افزايش تبادلات خواهد شد.
وي با اشاره به ديدارهايش با استاندار و رييس اتاق بازرگاني استانبول اظهار داشت: در اين ديدارها دو طرف بر گسترش همكاريهاي تجاري تاكيد كردند و ما ظرفيتهاي اقتصادي آذربايجان شرقي را تشريح كرديم.
جبارزاده با اشاره به دعوتش از استاندار و رييس اتاق بازرگاني استانبول براي سفر به تبريز گفت: براي ادامه مذاكرات و شناساندن ظرفيتهاي اقتصادي استان آذربايجان شرقي از طرفهاي ترك خود براي سفر به تبريز به عمل آورديم.
نشست بازرگاني ايران و تركيه از روز گذشته در استانبول به مدت سه روز آغاز شد.
احمد دوست حسيني قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت ايران نيز در حاشيه نشست مشترك بازرگاني ايران و تركيه در استانبول گفت: دولت ايران تسهيل در امر تجارت با كشورهاي مختلف را موجب رشد ملت ها مي داند و در گسترش روابط اقتصادي با تركيه اولويت قائل است.
وي با اشاره به هدف گذاري صورت گرفته در راستاي روابط تجاري ايران و تركيه اظهارداشت: براي رسيدن به 35 ميليارد دلار تبادلات تجاري ايران و تركيه بايد تلاش كرد .
قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت ايران در ادامه افزود: براي رسيدن به اين هدف بايد راهكارهايي براي حل مشكلات مبادلات بانكي و هماهنگيهايي در روشهاي گمركي بين دو كشور ايجاد شود .
وي افزود: در اين راستا بايد چشم انداز تغيير تعرفههاي گمركي در دراز مدت تدوين شود و بخشهاي خصوصي دو كشور در بخش تجاري فعال شوند.
دوست حسيني متذكر شد: بخشهاي خصوصي دو كشور مي توانند در بخش هاي مناطق آزاد، فني، مهندسي و معدن فعال شوند و من خواستار سرمايه گذاري سرمايه گذاران ترك در بخش توريسم و گردشگري در ايران هستم.
شايان ذكر است در اين نشست سه روزه دو طرف در خصوص گسترش همكاريهاي تجاري ايران و تركيه به ويژه در موضوعات بانكي، سرمايه گذاري، فاينانس، تجارت ترجيحي و احداث شهركهاي تجاري به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.
انتهاي پيام/60001/ت
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]