واضح آرشیو وب فارسی:فارس: هر قطعه زالو در كشور 3500 ريال در اروپا 4 دلار به فروش ميرسدتكثير و پرورش 100 هزار قطعه زالوي طبي در آذربايجانشرقي
رئيس سازمان جهادكشاورزي آذربايجان شرقي از برنامهريزي اين سازمان براي تكثير و پرورش 100 هزار قطعه زالوي طبي در اين استان تا پايان سال خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، مسعود محمديان ظهر امروز در نخستين دوره آموزشي تكثير و پرورش زالو در تبريز با بيان اينكه تكثير و پرورش ماهيان زينتي يكي از فعاليتهايي است كه در منازل مسكوني قابل انجام است، اظهار كرد: اين امر علاوه بر ايجاد اشتغال، كمك بسزايي در ايجاد درآمد براي خانوارها دارد و توسعه اين صنعت را رونق ميبخشد.
وي با بيان اينكه تجارت ماهيان زينتي ميلياردها دلار در سال درآمد نصيب كشورهاي توليدكننده ميكند، افزود: بيش از 50 درصد آن متعلق به كشورهاي جنوب شرق آسيا همچون مالزي، سنگاپور، چين و تايلند به عنوان بزرگترين توليدكنندگان ماهيان زينتي است كه بخش عمده صادرات اين ماهيان را به خود اختصاص دادهاند.
رئيس سازمان جهادكشاورزي استان با بيان اينكه فرهنگ نگهداري آكواريوم و ماهيان زينتي علاوه بر القاي نشاط روحي و آرامش به افراد و محيط سكونت يا كار، از منظر اشتغالزايي نيز در جامعه قابل توجه است، افزود: امروزه تكثير و پرورش ماهيان و گياهان آبزي زينتي به تجارتي پر سود مبدل شده و سهم قابل توجهي از توليد ناخالص بخش كشاورزي در برخي از كشورها نتيجه تكثير و پرورش و تجارت اين آبزيان است.
عملياتي شدن پرورش زالو با كاربرد پزشكي و درماني در آذربايجانشرقي
وي از عملياتي شدن پرورش زالو با كاربرد پزشكي و درماني در آذربايجانشرقي خبر داد و گفت: پرورش زالو از توجيه اقتصادي خوبي برخوردار ميباشد و در حال حاضر هر قطعه زالو در كشور سه تا سه هزار و 500 ريال به فروش ميرسد كه قيمت اين آبزي در اروپا چهار تا 6 دلار است.
محمديان با بيان اينكه در گذشته زالو در طبيعت صيد و در پزشكي استفاده ميشد، افزود: امروزه ضرورت پرورش اين نرمتن براي استفاده درماني دو چندان شده است.
رئيس سازمان جهادكشاورزي استان با بيان اينكه پرورش اين آبزي در كشورهاي آسياي جنوب شرقي گسترش چشمگيري پيدا كرده است افزود: تكثير و پرورش زالو در برخي از استانهاي كشورمان با موفقيت انجام پذيرفته است بطوريكه در حال حاضر زالوي پرورشي براي عرضه به بازار مصرف وجود دارد.
وي با تاكيد به اينكه با عنايت به گرايش مردم به طب سنتي و شرايط اقليمي مناسب استان براي پرورش اينگونه افزود: اميد است با توسعه پرورش زالو شاهد ايجاد فرصتهاي شغلي جديد براي جوانان بيكار و افزايش در آمد اقتصادي روستائيان در آذربايجانشرقي باشيم.
پرورش تمساح و قورباغه
محمديان با بيان اينكه پرورش زالو ميتواند همچون پرورش تمساح و قورباغه در محيطهاي بسته و محافظت شده صورت پذيرد، ادامه داد: اميدوارم سرمايهگذاران مختلف بتوانند با توجه به اقتصادي بودن و ارزآوري زالو نسبت به پرورش آن اهتمام ورزيده و تلاش كند و در اين زمينه مديريت شيلات و آبزيان سازمان آماده است تحقيقات كارشناسي شده را در اختيار آنان قرار دهد.
انتهاي پيام/60001/ع40
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]