تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خدا رابشناسد ترس او در دلش می افتد و هر از خدا ترسان باشد نفسش از دنیا باز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849634236




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كرباسيان:سخت‌گيري گمرك، قاچاق را بيشتر مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: كرباسيان:سخت‌گيري گمرك، قاچاق را بيشتر مي‌كند
هما كبيري- هرچند كه گمرك مهم‌ترين شاهراه صادرات و واردات كشور تلقي مي‌شود، اما به جز اين، بخش قابل توجهي از هزينه‌هاي دولت را نيز تامين مي‌كند. عوارض گمركي يكي از مهم‌ترين منابع درآمدي دولت است كه بر اساس آن، دولت پيش‌بيني كرده در سال 93، 86هزار ميليارد ريال درآمد از گمرك حاصل شود. اين در حالي است كه در بودجه سال 92 گمرك بايد 100هزار ميليارد ريال درآمد داشت و ارقام به دست آمده تا كنون حاكي از آن است كه به نظر مي‌رسد اين رقم تا پايان سال هم محقق نشود. رييس كل گمرك بايد دلايل عدم تحقق درآمدهاي پيش‌بيني شده گمرك را سيستم‌هاي ناكارآمدي مي‌داند كه سال‌ها است، گمرك به آنها مبتلا است و حالا راهكارهايي براي رهايي از آن پيشنهاد شده است.
گفت‌وگوي با مسعود كرباسيان، رييس كل گمرك درباره سيستم‌ها و راهكارهايي كه قرار است به تحقق رقم پيشنهادي درآمدهاي گمرك در بودجه 93 كمك كند در ادامه مي‌خوانيد:
يكي از مهم‌ترين موضوعاتي كه شما تاكنون چندين بار به آن اشاره كرده‌ايد، راه‌اندازي سيستمي در گمرك براي آسان‌تر كردن رويه‌ها است. چقدر براي تحقق اين وعده پيش رفته‌ايد؟
از همان روز اولي كه مديريت گمرك برعهده بنده گذاشته شد، برنامه‌ها بر اين اصل تنظيم شد كه گمرك به سمتي برود كه خدمات مناسب و در شأن مردم را به آنها ارائه دهد. همه مي‌دانيم كه در گذشته چه اتفاقاتي رخ داده بود ولي حالا بحث ما اين است كه بتوانيم گمرك را به سطحي برسانيم كه رضايت عمومي را در مراجعان ايجاد كند. پيش از اين از فعالان اقتصادي مي‌شنيديم كه وضعيت حاكم بر گمرك را به عنوان يكي از موانع كارهايشان اعلام مي‌كردند، ولي شما مطمئن باشيد كه تلاش و عزم جدي گمرك در دوره جديد بر اين اصل استوار است كه اين وضعيت را تغيير دهد. راه‌اندازي سامانه گمرك الكترونيك هم يكي از اولين و موثرترين گام‌ها در جهت رسيدن به اين خواسته است ضمن آنكه به تحقق درآمدهاي پيش‌بيني شده گمرك هم كمك مي‌كند.
پيش از اين هم شما بازديد سرزده از فرودگاه امام و چند گمرك ديگر داشته‌ايد. محصول اين بازديد‌ها براي خود شما چه بود؟ بالاخره همه مي‌دانيم كه در مبادي ورودي چه اتفاقاتي مي‌افتد و ميزان رضايتمندي مردم چقدر است. حالا سوال ما اين است آيا رييس گمرك از اين وضعيت خبر دارد؟
ما هم مي‌دانيم كه در گذشته چقدر مردم براي عبور از اين مبادي اذيت مي‌شدند. بنده در جلسه مطبوعاتي كه چندي قبل داشتم به صراحت از مردم بابت كارهايي كه در گذشته انجام ‌شده، عذرخواهي كرده‌ام و نمي‌خواهم اين روند ادامه داشته باشد. ما بايد تلاش كنيم كه وضعيت بهتر شود. الان هم به شما مي‌گويم كه تمام توان مجموعه گمرك بر اين اصل استوار است كه سطح خدمات‌دهي را به مردم افزايش دهيم. حداقل در مجموعه‌هايي مانند فرودگاه‌ها و مرزهاي زميني مسافري كه با مردم عادي طرف هستيم، به سمتي مي‌رويم كه اين رفتارهاي آزاردهنده از بين برود. براي سنجش اين ادعا شما مي‌توانيد به گمرك فرودگاه امام سربزنيد. مطمئن باشيد كه خدماتي كه در حال حاضر ارائه مي‌شود با 8 ماه قبل خيلي متفاوت است.
اگر اين طور كه شما مي‌گوييد باشد، چه تضميني براي ثبات اين رفتارها وجود دارد؟ اگر چند ماه ديگر يك مدير به گمرك بيايد، آيا باز هم همه چيز سر جاي اولش باز مي‌گردد؟
اصل كار ما اين است كه خدمات‌رساني شايسته را به يك رويه تبديل كنيم. بنابراين، وقتي اين سيستم حاكم شود، هيچ تغيير مديريتي نمي‌تواند اصل را زير سوال ببرد. بايد به ياد داشته باشيد كه 8 سال قبل وقتي مجموعه گمرك را به دولت نهم تحويل دادم، گمرك ايران از نظر ارائه خدمات و دسترسي به تكنولوژي‌هاي روز وضعيت بسيار مطلوبي داشت. ما در سازمان جهاني گمرك هم جايگاه مناسبي داشتيم ولي حالا ببينيد كجا هستيم. قصد ندارم كه به گذشته بازگردم، ولي فقط به همين يك نكته بسنده مي‌كنم كه 8 سال قبل گمرك ايران بسياري از گواهينامه‌هاي بين‌المللي ايزو را دريافت كرده بود. من نمي‌دانم چه اتفاقي افتاد كه امروز وقتي شما سوال مي‌پرسيد يا وقتي خود بنده از گمركات بازديد مي‌كنم، هيچ اثري از آن موفقيت‌ها نمي‌بينم. به هر جهت قصد ندارم به گذشته برگردم. حرف ما اين است كه گمرك به سمتي برود كه خدمات شايسته به مردم و فعالان اقتصادي ارائه دهد.
يكي از شاخص‌هاي بررسي مطلوبيت محيط كسب‌وكار كه بانك جهاني ارائه مي‌دهد، همين وضعيت گمرك است. طي سال‌هاي گذشته هم شكايت‌ها از معطلي‌ها و خيلي اتفاقات ديگر در گمرك فراوان بوده است. اين وضعيت را چگونه قرار است سامان دهيد؟
به نكته مهمي اشاره كرديد. اگر ما بخواهيم سرمايه‌گذار خارجي جذب كنيم يا سرمايه‌گذاران داخلي را به كار بيشتر دعوت كنيم بايد سطح خدمات‌رساني نهادهاي مهمي مانند گمرك را ارتقا دهيم. طرح گمرك الكترونيك كه در اين دوره راه‌اندازي شده با همين هدف پا به عرصه گذاشته است. من از شما خواهش مي‌كنم وضعيت امروز را به خوبي در ذهن داشته باشيد و لطفا 6 ماه ديگر و پس از كار دقيق سامانه الكترونيك هم به گمرك سر بزنيد. مطمئن باشيد كه مشاهدات خود شما مشخص مي‌كند ما ديگر در نقطه سابق نخواهيم بود. گمرك از اين پس به كساني كه به آن رجوع مي‌كنند، احترام مي‌گذارد. ما قصد نداريم مانع باشيم. اما وقتي گمرك سخت‌گيري مي‌كند، قاچاق رونق مي‌گيرد. هدف ما اين است كه تصوير نامطلوب از گمرك را تغيير دهيم.
مثل اينكه قرار است گمرك شفاف هم بشود؟
بله. دقيقا اين هدف ما است. در نظر است ضمن پياده‌سازي سيستم ارزش روي پورتال گمرك، امكان دسترسي اظهاركنندگان به سوابق ارزش اظهاري كالاي خود نسبت به تنظيم اظهارنامه و پرداخت توام به صورت الكترونيك، سرعت انجام كار بدون لزوم مراجعه حضوري به گمرك تا حدود زيادي افزايش يابد. به علاوه با برقراري ارتباط سيستمي گمرك با انبارها و بنادر ضمن اتوماسيون فرآيندهاي اجرايي، امكان زمان‌سنجي انجام كار براي گمرك و به‌تبع آن خدمات‌گيرندگان فراهم خواهد شد. جهت اطلاع‌رساني كامل به تمام فعالان تجاري دستورالعمل و شيوه‌نامه استفاده از سامانه مذكور به همراه شماره تلفن پشتيباني از سامانه، در پورتال گمرك جمهوري اسلامي ايران قرار گرفته و فرم‌هاي ثبت نام به منظور اخذ شناسه و رمز ورود صاحبان كالا به سامانه و انجام كليه اين مراحل فراهم است.
اين پورتال وقتي راه‌اندازي شد، كسي هم به فعالان اقتصادي مشاوره مي‌دهد؟ چطور بايد با آن كار كنند؟
در زمان اجراي آزمايشي طرح، تيم كارشناسي و فناوري اطلاعات و ارتباطات هم به كاركنان گمرك و هم به مراجعان، مشاوره‌هاي دقيق مي‌دهند. هدف اين است كه با اين سامانه روان‌سازي امور انجام شود. در اين زمينه كارشناسان فني بخش گمركي،فناوري اطلاعات و ارتباطات پاسخگويي و راهنمايي‌هاي لازم را خواهند داشت. البته راه‌اندازي سيستم‌هاي جديد به هرجهت مشكلاتي را به همراه دارد، ولي بايد به سمتي برويم كه با آشنا كردن مردم با اين تكنولوژي جديد، رويه‌ها را اصلاح كنيم.
يكي از مشكلاتي كه در گمركات كشور وجود دارد و تقريبا تمامي فعالان اقتصادي به آن اشاره مي‌كنند، مشكل تعيين كارشناس‌ها و ارزياب‌هاي پرونده است. براي اين مشكل آيا تدبير جديدي انديشيده‌ايد؟
واقعيت مشخص اين است كه تعداد كارمندان و ارزياب‌هاي گمرك به تعداد پرونده‌ها نيست. اما همكاران ما در تلاش هستند تا اين خلأ را با كار بيشتر پر كنند. تاكيد ما هم بر اين اصل بوده كه هيچ صاحب كالايي از اين پس در گمرك معطل نماند. شما مي‌دانيد وقتي كالا در گمرك مي‌ماند چه اتفاقاتي در بازار رخ مي‌دهد. بنابراين ما نگاه كلان بسيار مشخصي هم داريم كه اين نگاه به ما توصيه مي‌كند به رفتارهايمان شتاب دهيم. اتفاقا براي رفع مشكلي كه اشاره كرديد هم سامانه الكترونيكي بسيار موثر است. از ديگر مزيت‌هاي اين سامانه تعيين كارشناس پرونده و ارزياب به صورت الكترونيكي و همزمان با تعيين مسير اظهارنامه صورت گرفته و زمان مراجعه صاحب كالا به گمرك در جهت انجام مراحل نهايي اظهار، اعلام مي‌شود و همچنين در صورت موافقت و تاييد صاحبان كالا، امكان ارزيابي غيابي و بدون حضور ايشان فراهم مي‌شود.
اين سامانه جديد كه به آن اشاره كرديد، قرار است يكي از موانع كار را برطرف كند يا چند وقت ديگر خودش به يك مانع تبديل مي‌شود؟
خير. اصلا اينطور نيست. نبايد به ورود تكنولوژي‌هاي جديد بدبين بود. ببينيد اين رويه و رفتار در گمركات پيشرفته جهاني تجربه شده است. گمرك در چرخه تجارت خارجي كشور نقش مهمي دارد و ما قصد داريم نقشمان را به خوبي ايفا كنيم. اين سامانه مي‌آيد تا سرعت، شفافيت و دقت را بيشتر كند. اتفاقا همين سامانه مي‌تواند در ميان مدت به نقطه قوت گمرك تبديل شود. خيلي از نارضايتي‌هايي كه وجود دارد به خاطر فقدان همين سيستم هوشمند و شفاف است. توجه داشته باشيد در حال حاضر وظايف گمرك‌هاي جهان بسيار فراتر از وظايفي نظير تامين درآمد و حمايت از صنايع و توليدات داخلي است و طيف وسيعي از الزامات ملي و بين‌المللي از جمله امنيتي و سلامت جامعه را شامل مي‌شود. گمرك ايران نيز با توجه به روند رو به شتاب جهاني شدن و تحولات اخير در سطح ملي و بين‌المللي در زمينه مناسبات تجاري و لزوم حركت به سمت گمرك الكترونيك، تلاش مي‌كند تا همسو با رويكرد برنامه‏هاي توسعه، رشد اقتصادي كشور و سند چشم‌انداز بيست ساله كشور در كنار ساير دستگاه‌ها، ضمن ارائه تسهيلات لازم به خدمات گيرندگان، موجبات رضايتمندي آنها را هم فراهم كند. البته عرضه خدمات قابل ارائه در گمرك به صورت الكترونيكي براي آنكه گمرك بتواند نقش اصلي خود را در رشد و توسعه اقتصادي كشور به طور شايسته‌اي ايفا كند، لازم است تحولات چشمگيري را در حوزه‏هاي فرآيندها، سيستم‌ها و روش‌ها، منابع انساني و ساختار، تجهيزات و سخت‌افزار، قوانين و مقررات ايجاد كند.
حرف‌هاي شما يعني زيان‌هاي انباشته شدن كالا در گمرك براي صاحب كالا قرار است از بين برود؟
هر روز توقف كالا در گمرك معادل يك درصد ارزش كل كالا هزينه به همراه دارد. بنابراين گمرك به سمتي مي‌رود تا با ارائه سريع‌تر خدمات، افزايش تعدد انبارهاي اختصاصي تحت كليد گمرك براي شركت‏هاي توليدي، ارائه خدمات گمركي در خارج از اماكن گمركي و خارج از ساعات اداري (ارزيابي و ترخيص سيار)، ساده‌سازي رويه‌ها، ادغام و اصلاح فرآيندها و حذف تشريفات زائد، موجبات كاهش هزينه‏‌هاي توليد و در نتيجه افزايش توان رقابت‌پذيري توليدكنندگان را فراهم كند كه خود اشتغال پايدار را در پي خواهد داشت. همين سامانه‌اي كه مورد بحث ما است به سرعت به فرآيند‌ها كمك مي‌كند.
با راه‌اندازي اين سامانه كه بارزترين ويژگي آن امكان اظهار الكترونيكي كالا و به صورت برخط در هر زمان و در هر نقطه كه امكان دسترسي به اينترنت فراهم باشد، مراجعات مكرر و غيرضرور واحدهاي توليدي، تجاري و واردكنندگان كالا و فعالان اقتصادي به گمرك حذف مي‌شود يا به حداقل ممكن كاهش خواهد يافت. به همين دليل صاحبان كالا بدون نياز به حضور فيزيكي در اماكن گمركي و مراجعات مكرر به اين سازمان مي‌توانند به صورت كاملا الكترونيكي و از محل كار خود اظهارنامه مربوطه را به گمرك ارائه كنند.

جمعه 22 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن