واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهدفرصتسازي گردشگري سلامت در گيلان
ظرفيتهاي گردشگري درمان و پزشكي گيلان فرصت مناسب و مغتنم است كه با برنامهريزي ميتوان در زمينه گردشگري سلامت اين استان فرصتسازي كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، ظرفيتهاي گردشگري درمان و پزشكي گيلان فرصت مناسب و مغتنم است.
اكنون پزشكان متخصص و مجرب بسياري به ارائه فعاليتهاي تخصصي در گيلان مشغول هستند كه در صورت برنامهريزي ميتوان در زمينه گردشگري سلامت فرصتسازي كرد.
دغدغههاي زندگي مدرن كه آميخته با دود، ترافيك و خستگي مردم شهرنشين از كار و مشغلههاي روزمره است، ميتواند به واسطه گردشگري جريان معمول و يكنواخت را تغيير داده و براي مدتي زندگي و زيستن در نقاط خوش آب و هوا مانند گيلان تجربه شود.
برپايي نمايشگاه بينالمللي تجهيزات پزشكي در گيلان نشان ميدهد كه گروههاي تخصصي درمان و پزشكي از توانمندي سختافزاري و نرمافزاري لازم برخوردارند.
با توجه به اينكه گردش مالي صنعت تجهيزات پزشكي در جهان بسيار قابل توجه است هماهنگي وزارتخانهها براي ساماندهي توليد تجهيزات پزشكي در كشور ضرورت دارد.
امروزه توليد تجهيزات پزشكي از مهمترين عناصر شكلگيري حوزه سلامت در كشور است.
اهميت پيشرفت در توليد تجهيزات پزشكي به گونهاي است كه پزشك بدون تجهيزات و امكانات پيشرفته، قادر به درمان بيمار تنها با اتكا بر مهارت و تجربه خود نخواهد بود.
توجه به كيفت و كميت اين تجهيزات كه طيف وسيعي از ابزار و وسايلي كه شامل تجهيزات تشخيصي، وسايل بيمارستاني، تجهيزات مصرفي، دندانپزشكي، آزمايشگاهي، طب ورزشي، دارويي و صنعت سلامت است، براي بهرهمندي از ارائه خدمات بهداشتي و درماني مطلوب ضرورت دارد.
استفاده از تجهيزات پزشكي مدرن و توليد داخلي ميتواند نقش مهمي براي جذب گردشگري سلامت در گيلان داشته باشد.
*واردات تجهيزات پزشكي در كنار توليدات داخلي
در حالي كه ظرفيت بالايي براي توليد تجهيزات پزشكي در كشور وجود دارد، بيش از 60 درصد اين تجهيزات هنوز از خارج وارد ميشود و هماهنگي و ايفاي نقش صحيح وزارت صنعت و وزارت بهداشت از مهمترين عوامل ساماندهي به وضعيت توليد تجهيزات پزشكي است.
حمايت وزارت صنعت و بهداشت در اين راستا علاوه بر حمايت از توليد داخلي ميتواند موجب اشتغالزايي براي اقشار تحصيلكرده در جامعه و صادرات اين تجهيزات به كشورهاي همسايه شود.
*افزايش امكانات بيمارستانها نيازمند تدوين برنامه است
رئيس دانشگاه علوم پزشكي گيلان در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت توليد تجهيزات پزشكي و انجام تكنيكهاي عملهاي جراحي در رشتههاي مختلف تخصصي در ايران را با بيشتر كشورهاي اروپايي برابر دانست.
حسن بهبودي، حفظ و افزايش اين امكانات در كشور را نيازمند تدوين برنامهريزي، پيگيري و توسعه صنعت داخلي و ارتباط با شركتهاي بينالمللي ذكر كرد.
وي با بيان اينكه امروزه بحث دوگانهسوز شدن بيمارستانها مطرح شده است، اظهار كرد: ديگر هيچ بيمارستاني در مواقع بحراني مانند بارش برف سنگين يا ديگر بلاياي طبيعي نبايد تعطيل شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي گيلان خاطرنشان كرد: امروزه در كشور به ويژه گيلان در بحث توليد تجهيزات پزشكي و پذيرش توريسم سلامت پيشرفت كرده است.
*ضرورت توليد دستگاههاي راديولوژي و اكوي قلب در ايران
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي گيلان نيز با اشاره به برپايي نمايشگاه بينالمللي تجهيزات پزشكي، گفت: شركتهاي توليد كننده و وارد كننده دارو و تجهيزات پزشكي از سراسر كشور در سومين نمايشگاه بينالمللي تجهيزات پزشكي گيلان حضور دارند.
مرتضي رهبر، با بيان اينكه ارزان بودن هزينه درمان در ايران بيشترين دليل مراجعه بيماران خارجي به اين كشور است، افزود: كيفيت ارائه خدمات درمان و تجهيزات پزشكي از ديگر دلايل رجوع بيماران خارجي به ايران است.
وي سرمايهگذاري در بخش سلامت را بسيار مهم دانست و تصريح كرد: هنوز بيشتر دستگاههاي اكوي قلب، سونوگرافي، راديولوژي و ... در خارج از كشور توليد ميشود.
اين مسئول ساخت انواع دستگاههاي جراحي قلب باز، آندوسكوپي، ناباروري، سيستوسكوپي، تشخيص و درمان انواع سرطانها و ... را خارجي ذكر كرد.
*حضور 90 شركت در سومين نمايشگاه بينالمللي تجهيزات پزشكي گيلان
مدير برگزاري نمايشگاه تجهيزات پزشكي در گيلان نيز در گفتوگو با خبرنگار فارس به حضور 90 شركت داخلي و خارجي در سومين نمايشگاه تجهيزات پزشكي در گيلان اشاره كرد و گفت: شركتهاي داخلي از استانهاي تهران، خراسان رضوي، اصفهان، خوزستان و ... هستند.
داود راحمي، با بيان اينكه از كشورهاي آلمان، ژاپن، انگليس، كره، فرانسه و چين نيز شركتهاي توليد كننده تجهيزات پزشكي در اين نمايشگاه حضور دارند، افزود: هتلينگ بيمارستاني، تجهيزات پزشكي، ابزار جراحي، ارتوپدي، قلب و عروق، بهداشت محيط، سيستم هاي مانيتورينگ از جمله بخشهاي مختلف نمايشگاه مذكور است.
وي برگزاري كارگاههاي آموزشي را از ديگر برنامههاي جانبي اين نمايشگاه ذكر كرد.
*پيشگيري از واردات بيرويه حمايت از توليدات داخلي است
مدير عامل شركت ابزار پزشكي اسوه آسيا نيز با اشاره به توليد انواع ايمپلنت و ستهاي ارتوپدي در مشهد به خبرنگار فارس اظهار كرد: در كشور توان بالايي براي توليد انواع تجهيزات پزشكي به ويژه جراحيها وجود دارد.
محمود استيري، با بيان اينكه رقابت ناسالم با اجناس خارجي برخي از وارد كنندگان، مانع از شناخته شدن توليدات داخلي به جامعه ميشود، افزود: وزارت بهداشت و درمان بايد با حمايت خود از توليدات داخلي اين وضعيت را ساماندهي كند.
وي به وجود 6 كارخانه توليد كننده ابزار ارتوپدي در كشور اشاره كرد و گفت: با وجود اين تعداد كارخانه، هنوز 60 درصد تجهيزات ارتوپدي از كشورهاي ديگر به ويژه چين وارد ميشود.
اين مسئول، واردات با مجوز را بيش از قاچاق كالا در عرضه تجهيزات پزشكي دانست و خاطرنشان كرد: پيشگيري از واردات بيرويه موجب حمايت از توليدات داخلي است.
*بيشتر بيمارستانهاي دولتي مصرف كنندگان تجهيزات پزشكي توليد داخلي هستند
مدير كارخانه پارسمدال نيز مشكل نقدينگي بيمارستانها و نبود برخي مواد اوليه براي توليد تجهيزات پزشكي را از جمله مشكلات اين صنف خواند و گفت: گاهي برگشت نقدينگي از بيمارستانها تا دو سال طول ميكشد.
ضرغام ضرغامي، با بيان اينكه كارخانه مذكور بالغ بر يكهزار نوع ابزار جراحي در كشور توليد ميكند افزود: بيشتر بيمارستانهاي دولتي بر اساس نياز خود از ما خريد ميكنند.
به گفته وي، با صادرات محصولات اين كارخانه به خارج از كشور تا كنون بالغ بر 17 درمانگاه و بيمارستان در سوئيس، آمريكا، بروكسل و ... تجهيز شدهاند.
ضرغامي بر نظارت كيفيت توليد، جلوگيري از ورود كالاي نامرغوب خارجي و حمايت از توليد داخلي تأكيد كرد.
*تسهيل در صادرات موجب حمايت از توليد داخلي است
مدير توسعه بازار و صادرات شركت صنعت تجهيزات پزشكي صاايران در اصفهان نيز به خبرنگار فارس اظهار كرد: شركت مذكور توليد كننده انواع مانيتورهاي نشان دهنده علايم حياتي قلب و مغز در اتاق عمل و آمبولانس است.
محسن ابراهيمخاني، با بيان اينكه براي توليد و ساخت اين مانيتورها كمترين وابستگي را به كشورهاي خارجي داريم افزود: وزارت صنعت و بهداشت دو ارگان مهم و تاثيرگذار در حمايت از توليدات داخلي به ويژه توليد تجهيزات پزشكي هستند.
وي اعطاي وامهاي كمبهره و تسهيل در صادرات را موجب حمايت از توليد داخلي عنوان كرد.
انتهاي پيام/84002/ي40
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]