واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ولايتي: آنچه اكنون به ما مربوط ميشود احترام به اراده مردم مصر است
رييس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به تحولات اخير كشور مصر، اظهار كرد: آنچه كه اكنون به ما مربوط ميشود اين است كه به اراده مردم مصر احترام بگذاريم.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عصر امروز (پنجشنبه) جمعي از اصحاب رسانه، نخبگان، انديشمندان و مسئولين حوزههاي مختلف كشور مصر با علياكبر ولايتي، رييس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام ديدار كردند.
در ابتداي اين مراسم ولايتي با اشاره به ديدارهاي مختلف گروههاي مصري با مسئولين ايراني، خاطرنشان كرد: ما هميشه در ديدارهايي كه با خواهران و برادران مصري خود داريم از اظهارات و ديدگاههاي آنها به ويژه پس از تحولات اخير اين كشور بهره ميبريم و از ديدگاههاي منتقدان مصري آگاه ميشويم.
رييس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه مصر براي ما به عنوان كشوري بسيار مهم اسلامي عربي مطرح است، گفت: براي ما كشور مصر به عنوان كشوري كه محل فكر و تمدن و فرهنگ بوده است مطرح است و اميدواريم كه مصر جايگاه اساسي خود را به دست آورد.
در ادامه اين مراسم تعدادي از اصحاب رسانه و مسئولان مصري به بيان اظهاراتي در مورد كشور مصر و انقلاب اخير اين كشور پرداختند و در مجموع همگي با بيان اينكه انقلاب كشور مصر در راستاي انقلاب جمهوري اسلامي ايران بوده است، تصريح كردند كه انقلاب 30 فوريه مصر نه يك كودتا بلكه انقلابي ديگر در جهت اصلاح انقلاب قبلي بوده است و اين انقلاب براي جلوگيري از سوء استفاده و دخالت كشورهاي ديگر در سرنوشت مصر و همچنين داشتن قدرت اختيار براي مردم در تعيين سرنوشت كشور خود بوده است.
پس از پايان اظهارات نمايندگان مردمي مصر، ولايتي با اشاره به روابط چند ساله ايران و مصر خاطرنشان كرد: ايران و مصر سابقهاي چند هزار ساله در رابطه با يكديگر داشتهاند.
وي با بيان اينكه در برخي زمانها رابطه ميان دو كشور به طور موقتي دچار ضعف شده است، اظهار كرد: گرچه برخي از حكومتها مانع از ارتباط ميان دو كشور شدهاند ولي دو ملت همواره خواهان ارتباط ميان يكديگر بودهاند.
رييس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه دو كشور ايران و مصر نقش اساسي در شكلگيري تمدن اسلامي داشتند، گفت: همچنان نيز آينده امت اسلامي منتظر حركت همزمان، موافق و همراه دو ملت ايران و مصر در جهت احاطه تمدن اسلامي و احياي فرهنگ و ارزشهاي اسلامي هستند؛ بنابراين توقع دو ملت همواره بر اين بوده و هست.
ولايتي با بيان اينكه ريشههاي هويت اسلامي و ملي در مصر ريشهاي بسيار عميق است، اظهار كرد: آنچه كه اكنون ما راجع به كشور مصر ميدانيم اين است كه گرچه براي مدت كوتاهي حكومتهايي مثل حكومت حسني مبارك روي كار آمدند و مانع از بروز ارزشهاي واقعي مصر شدند ولي ريشههاي هويت اسلامي و ملي در اين كشور بسيار عميق است.
وي ادامه داد: آنچه كه اكنون به ما مربوط ميشود اين است كه به اراده مردم مصر احترام بگذاريم چرا كه هر تصميمي كه آنها بگيرند براي ما محترم است و مطمئن هستيم كه ديگر شرايطي همچون شرايط دوران حسني مبارك به كشور مصر باز نخواهد گشت چرا كه مردم اين كشور به پا خاستهاند و به هيچ وجه به امر ناقصي قائل نيستند. انشاءالله اين ملت در آيندهاي نه چندان دور به قلههاي عزت و هويت اصلي خود باز خواهد گشت.
رييس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با تاكيد بر اينكه جهان عرب همواره به كشور مصر و تحولات اين كشور نگاه ميكند، اظهار كرد: هر زماني كه مصر پرچم اهتزاز را بلند كند، امت عربي نيز اين پرچم بلند خواهند كرد، ما مطمئنيم كه اين جايگاه مردم مصر است و در هر زمان كه حكومتي در مصر روي كار باشد كه ظرفيتهاي مردم را از قوه به فعل تبديل كند مردم اين كشور پرچمدار عزت اسلام خواهند بود.
ولايتي با بيان اينكه در پي دو قرن اخير همواره حركات اسلامي، انقلابي و فرهنگي دو كشور ايران و مصر بر روي يكديگر تاثير متقابل داشتهاند، خاطرنشان كرد: ايران نيز در حال حاضر ايفاگر چنين نقشي است و 35 سال است كه در برابر استعمار و استكبار مقابله ميكند و عليرغم اين فشارها همواره گامهاي بيشتري به سمت جلو برميدارد.
وي در ادامه گفت: اكنون وظيفه هر دو كشور اين است كه در درجه اول در حفظ استقلال خود كوشش كنند و سپس در جهت احياي ارزشهاي اسلامي تلاش كنند و به هويت ملي خود احترام بگذارند و درصدد تقويت آن باشند.
رييس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: رابطه متقابل ايران و مصر موجب تقويت كساني ميشود كه در كشورهاي عربي و اسلامي خواهان استقلال هستند.
ولايتي با اشاره به سفر گروههاي مختلف مصري به ايران و همچنين با ابراز اميدواري از سفر گروههايي از ايران به مصر، اظهار كرد: اين سفرها ميتواند در شناسايي و همچنين بازشناسي متقابل دو كشور در مورد يكديگر تاثيرات اساسي داشته باشد. اين سفرها ميتواند مقدمهاي براي همكاريهاي درازمدت ميان دو كشور باشد.
وي با اشاره به دستاوردهاي ايران در عرصههاي مختلف علمي، خاطرنشان كرد: ايران اكنون دستاورد بسيار خوبي به فناوريهاي جديد و علمي دارد و ميتواند اين دستاوردهاي خود را در همكاريهاي متقابل در اختيار كشورهاي منطقه به ويژه كشور مصر قرار دهد.
رييس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام در پايان با بيان اينكه مركز مطالعات استراتژيك آمادگي ارتباط با مراكز مشابه خود در كشور مصر را دارد، تصريح كرد: آنچه كه اكنون تعيينكننده است نگاه دوردست به افقهاي دور است و اين نگاه است كه كشورها را به يكديگر نزديك ميكند.
انتهاي پيام
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]