واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: ضرورت تفكيك زنان، كودكان و كهنسالان در منشور حقوق شهروندي
يك عضو شوراي فرهنگي اجتماعي زنان، گفت: منشور حقوق شهروندي شتابزده تدوين شده و لازم است مباحث مهم مربوط به حوزه زنان، كودكان و كهنسالان از يكديگر تفكيك شوند.
منيره نوبخت در گفتوگو با ايسنا با اشاره به اينكه حقوق كودكان يك بحث مفصل است و تنها نبايد به كودكان بيسرپرست و آسيبپذير توجه شود، افزود: بايد حقوق كودكان به عنوان شهروند احصاء و به راههاي تضييع حقوق كودك در فضاي اجتماعي پرداخته شود. وي ادامه داد: تدوينكنندگان منشور حقوق شهروندي بسيار عجولانه از روي مسائل گذشتهاند. به عنوان نمونه تنها يك بخش را به كودكان، زنان و كهنسالان اختصاص دادهاند. اين در حالي است كه هر كدام از اين موضوعات نيازمند اختصاص يك فصل كامل است.
عضو شوراي فرهنگي اجتماعي زنان در ادامه گفت: حتي اگر تدوينكنندگان منشور حقوق شهروندي قصد گنجاندن مواد مربوط به زنان، كودكان، كهنسالان و زنان را در يك فصل دارند، بايد اين فصل را به چهار بخش مجزاي خانواده، زنان، كودكان و كهنسالان تقسيم و در هر يك از بخشها، موضوعات مربوط به هركدام از اين گروهها را مطرح كنند. نوبخت با بيان اينكه لازم است حقوق مربوط به خانواده، زنان، كودكان و كهنسالان به طور دقيق احصاء شود، اظهاركرد: با توجه به آنكه اين سند پس از قانون اساسي تدوين شده است، نبايد كلي تر از قانون اساسي باشد بنابراين لازم است حقوق را به طور تفصيلي احصاء كند.
وي تصريح كرد: اگر منظور تدوينكنندگان حقوق شهروندي، تبيين حقوق فرد در جامعه است بايد به حقوق اجتماعي افراد توجه كنند. درواقع تفاوت منشور حقوق شهروندي با ساير اسناد اين است كه برمبناي قانون اساسي، حقوق شهروندي را در شكل اجتماعي احصاء ميكند، اين در حاليست كه در حال حاضر اين سند در برخي بخشها به حقوق فردي و در برخي ديگر به حقوق اجتماعي پرداخته است. نوبخت تاكيد كرد: لازم است منشور حقوق شهروندي دو بخش كاملا شفاف داشته باشد كه يكي از بخشها احصاء حقوق هر فرد به عنوان شهروند است. به عنوان مثال جايگاه حقوقي خانواده را بيان ميكند البته مهمتر اين است كه وظيفه و مسئوليت دولت براي استيفاي اين حقوق به صورت شفاف بيان شود، اما در حال حاضر شفافيت لازم در منشور حقوق شهروندي ديده نميشود و مسائل كلي بيان شدهاند. اين عضو شوراي فرهنگي اجتماعي زنان تاكيد كرد: بايد بين مسئوليت و وظيفه و ميان عملكرد و برنامه تفاوت قائل شويم. در منشور حقوق شهروندي بايد حق بيان و مشخص شود كه وظيفه و مسئوليت دولت براي استيفاي آن حق چيست و از لفظ برنامه استفاده نشود. يكي از راههاي ايفاي مسئوليت دولت نيز در نظر گرفتن راهكارهاي قانوني مثل تدوين لوايح در جهت استيفاي حقوق است. وي ضمن ابراز اميدواري نسبت به بيان نظرات متخصصان در زمينه بخش مربوط به كهنسالان، كودكان، زنان و خانواده، گفت: ما در بخش زنان، منشور حقوق و مسئوليتهاي زنان را داريم كه در آن به حقوق اجتماعي زنان بسيار كاملتر از منشور حقوق شهروندي توجه شده است و اميدواريم كه تدوينكنندگان منشور حقوق شهروندي در آن به اين نكته اشاره كنند كه دولت مسووليت بهرهمنديزنان از حقوق اجتماعي مطابق با منشور حقوق و مسئوليتهاي زنان را ميپذيرد، چرا كه منشور حقوق ومسئوليتهاي زنان مصوب مجلس شوراي اسلامي و شوراي عالي انقلاب فرهنگي است.
پنجشنبه 21 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]