واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: سيف :آمارهاي بانك مركزي بايد دقيق باشد
تهران / واحد مركزي خبر / اقتصادي 1392/09/21
رئيس كل بانك مركزي به مسئوليت اين بانك در ارائه آمارهاي دقيق اقتصادي اشاره كرد و گفت : اين آمارها در نوسانات بازار اثر مي گذارد بنابراين بايد دقيق باشد.
ولي الله سيف در ادامه سخنانش در برنامه گفتگوي ويژه خبري شبكه دو سيما افزود: اگر آمار و اطلاعات به صورت شفاف در اختيار همه قرار گيرد هيچ گونه اطلاعاتي كه افراد خاص به آن دسترسي داشته باشند وجود نخواهد داشت و همه در شرايط يكسان قرار مي گيرند.
وي تصريح كرد : عمده ترين كاري كه بايد انجام دهيم اين است كه اين اطلاعات را در معرض استفاده فعالان اقتصادي قرار دهيم تا با وضوح كامل بتوانند پيش بيني كنند و اين موضوع براي رشد اقتصادي لازم است.
در ادامه مجري پرسيد: انتقاد جدي در نحوه عملكرد بانكي و نوع همكاري اش با مردم وجود دارد، عيوب اين حوزه چيست ؟
رئيس كل بانك مركزي پاسخ داد: انتقادات زيادي نسبت به نوع عملكرد نظام بانكي و ارائه خدماتش به فعالان اقتصادي دارم اما وقتي ريشه يابي مي كنيم مي بينيم منشاء برخي از مشكلات در جايي ديگر است.
سيف گفت: سه گروه اشكال در نظام بانكي وجود دارد كه يك گروه آن به بانك مركزي بر مي گردد.
وي افزود: دستورالعمل هاي بانك مركزي در برخي موارد پيچيدگي ها و ابهاماتي دارد كه نظام بانكي را در ارائه خدمت مورد نظر به مشتري دچار سردرگمي مي كند.
رئيس كل بانك مركزي ادامه داد : بروكراسي زيادي در دستورالعمل هاي بانك مركزي به نظام بانكي تحميل مي شود كه مردم نيز بايد آن فرايند را طي كنند.
وي تاكيد كرد : وظيفه اصلي بانك مركزي اين است كه اين اصلاحات را در درون خود انجام دهد.
سيف افزود: بخشنامه ها بايد از انسجام و ارتباط تنگاتنگ دروني برخوردار باشند.
رئيس كل بانك مركزي گفت: گروه دوم اشكالات به نوع نگاه و توقعي كه دولت ها از نظام بانكي داشتند بر مي گردد .
وي ادامه داد: تسهيلات تكليفي و تبصره اي در سنوات مختلف در بودجه هاي سنواتي و مصوبه هاي دولت و تحميل تسهيلات غير كارشناسي به نظام بانكي موجب شده است عمده منابع نظام بانكي در جهت هاي غير اقتصادي مصرف شود و بانكها از كارايي لازم بيافتند.
سيف افزود : حجم بالاي مطالبات معوق بانكها يكي از بازتاب هاي چنين رفتاري است.
رئيس كل بانك مركزي با بيان اينكه گروه سوم اشكالات به بانكها بر مي گردد گفت: بانكها نيز بازنگري كنند و به روش هاي نوين بانكداري مجهز شوند.
وي با اشاره به اينكه در كشورمان نمي توانيم از همه دستاوردهاي بانكداري سنتي استفاده كنيم، افزود: در حال اجراي بانكداري بدون ربا هستيم كه بايد در مسير پياده سازي بانكداري اسلامي حركت كنيم.
سيف گفت: بايد براي كم كردن فاصله ميان بانكداري بدون رباي موجود و بانكداري اسلامي برنامه داشته باشيم و آن را به شرايط مطلوب برسانيم.
رئيس كل بانك مركزي افزود: بخش هاي عمده اي از تجربياتي كه در بانكداري دنيا وجود دارد مي تواند در كشور مورد استفاده قرار گيرد .
وي با اشاره به اينكه بانكداري اسلامي نيز در دنيا پيشرفت هاي خوبي كرده است گفت: برخي از كشورها در اين زمينه پيش قدم هستند و ما نيز بايد نشان دهيم كه كمبودي از اين بابت نداريم.
سيف افزود: تجربه خيلي خوب ما اين است كه در زماني كه تصميم گرفتيم ربا را از نظام بانكي حذف كنيم قانون عمليات بانكداري بدون ربا را در همه فعاليت هاي بانكي پياده سازي كرديم و همه بانكهاي ما به سمت انجام عمليات بانكي بدون ربا رفتند و بانكداري سنتي در كشور متوقف شد.
رئيس كل بانك مركزي ادامه داد: عنوان مي شود كه بانكداري بدون ربا از دستورالعمل هايي برخوردار است كه ارائه خدمات را به علت پيچيدگي و فرآيند اداري سنگيني كه دارد كند كرده است كه معتقد به آن نيستم.
سيف گفت: قانون شرايط خيلي خوبي را در اين زمينه دارد اما در آئين نامه هاي اجراي عقود و متون قراردادهاي موجود بايد بازنگري كنيم كه اميدوارم اين كارها در آينده نزديك شروع و عملياتي مي شود.
وي ادامه داد: در كنار آن از پيشرفت سريعي است كه در بانكداري الكترونيكي در دنيا پيش آمده است نبايد غافل شويم.
رئيس كل بانك مركزي گفت: در كشور ما در اين زمينه تلاش زيادي شده است و بانكهايمان در زمينه بانكداري الكترونيك نسبت به 7 تا 10 سال گذشته، متفاوت شده است اما هنوز از برخي دستاوردهاي نوين صنعت بانكداري غافل هستيم .
سيف با بيان اينكه ناگزيريم براي كارا كردن بانكهايمان از اين تجربيات استفاده كنيم افزود: نخستين قدم در اين زمينه بازسازي ساختار داخلي بانك مركزي است.
وي با اشاره به اينكه نظارت بر بانكها پيچيدگي هاي زيادي دارد تاكيد كرد: بانك مركزي ما بايد از توانمندي هاي لازم براي نظارت بر بانكها برخوردار باشد.
رئيس كل بانك مركزي گفت: بخش عمده اي از فعاليت هاي بانكي ما به عنوان بازار غير متشكل پولي، خارج از نظارت بانك مركزي در حال انجام است كه اين ناگوار است.
وي افزود: بانك مركزي بايد با سرعت اين بخش از فعاليت ها را كه در بازار پول در حال اتفاق است تحت نظارت و كنترل قرار دهد.
سيف گفت: ديگر دستگاهها بايد با بانك مركزي در اين زمينه همكاري كنند .
رئيس كل بانك مركزي افزود: مديران باتجربه زيادي در نظام بانكي داريم كه در اين مسير كمك خواهند كرد.
وي گفت: گام هاي خوبي براي به روز كردن نظام بانكي برداشته شده است و جلساتي را در اين زمينه با مديران عامل بانكها داشتم.
سيف افزود : ارتباط خوبي در بدنه كارشناسي بانكها با بانك مركزي ايجاد شده است كه به تدريج آثار آن خود را نشان مي دهد .
رئيس كل بانك مركزي گفت: بايد ارتباط و نوع نگاه مشتريان نظام بانكي و فعالان اقتصادي را به بانكها بازسازي كنيم.
وي افزود: فعال اقتصادي بايد بتواند باشفافيت انتظار استانداردي را از بانك داشته باشد و نمي تواند در برخورد بانكها با خودش ابهاماتي را مشاهده كند .
سيف تاكيد كرد: بنگاه اقتصادي بايد از مشخصاتي برخوردار باشد كه نظام بانكي بتواند با او رابطه مطمئن برقرار كند.
رئيس كل بانك مركزي گفت: بانك به هيچ وجه نبايد در شرايطي قرار گيرد كه از رابطه نيازي كه مشتري به تسهيلات دارد سوء استفاده كند و انتظارت خارج از حد و نرخ هاي سود بالا ارائه كند.
وي با تاكيد بر اينكه نرخ ها بايد قابل قبول اقتصاد باشد افزود: يكي از اقداماتي كه مي تواند اين ساختار را ايجاد كند وجود شرايط رقابتي سالم در نظام بانكي است كه بانكهاي ما به اين نتيجه برسند كه اگر در ارائه خدمات به مشتري بي دقتي كنند رقيبش آن مشتري را جذب مي كند.
رئيس كل بانك مركزي با بيان اينكه اين روش مي تواند بسيار موثر باشد اضافه كرد: سرمايه اصلي بانك ، اقبال مشتريان است و اگر بانك بتواند اين اقبال را به سمت خود جذب كند به سرعت مي تواند رشد كند.
پنجشنبه 21 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]