واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: سن بحراني اعتياد زنان 15 تا 19 سالگي است/ 6 ميليون ايراني درگير مواد مخدر هستند
مشاور دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در امور زنان و خانواده گفت: با توجه به اينكه سن بحراني مصرف مواد مخدر در زنان 15 تا 19 سال است، ضرورت دارد به بحث آگاهسازي نوجوانان توجه جدي كنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران ، زهرا بنيانيان در دومين جلسه كميته زنان و خانوادههاي ستاد مبارزه با مواد مخدر كه در محل اين ستاد برگزار شد، مواد مخدر را جنگ خاموش دشمن براي قتل انسانها خواند و گفت: آسيبهاي اعتياد، ابعاد وجودي شخص را دربر ميگيرد و موجب شكستن عزت نفس، بروز مشكلات جسمي، مغزي و روحي در وي ميشود و از او موجودي ميسازد كه ميتواند آسيبهاي مختلفي را به اجتماع وارد كند و مرتكب انجام بسياري از ناهنجاريها چه در خانواده و چه در جامعه شود.
وي با اشاره به نتايج طرح شيوعشناسي مصرف مواد كه در سال 90 انجام شد، افزود: اين طرح روي 15 هزار نفر در كشور انجام شد كه 7900 نفر از اين جامعه آماري را مردان و 7100 نفر را زنان در مقياس سني 15 تا 64 سال تشكيل ميدادند.
مشاور دبيركل ستاد بيان داشت: براساس نتايج اين طرح، نرخ شيوع مصرف مواد مخدر و روانگردانها، دو و شصت و پنچ صدم درصد است كه طبق آن، تعداد تقريبي مصرفكنندگان مواد در سطح كشور، يك ميليون و 325 هزار نفر بوده كه با بعد خانوار 6 ميليون نفر بهطور مستقيم درگير مواد مخدر هستند.
بنيانيان ادامه داد: همچنين بر اين اساس، نه و سه دهم درصد از جمعيت معتادان را زنان و مابقي را مردان تشكيل ميدهند و بيشترين ماده مصرفي آنان نيز به ترتيب ترياك، شيشه و كراك است و همچنين 62 درصد زنان معتاد متاهل هستند كه نشان ميدهد آنها به دليل اعتياد همسر، مشكلات خانوادگي و فقر به سمت مصرف مواد رفتهاند.
وي تصريح كرد: زنان معتاد، به خاطر پنهان كاري، نبود حمايت اجتماعي، عدم رهايي از اعتياد و حفظ آبرو بيشتر از مردان در پنهانكاري اعتياد خود دامن ميزنند و اين به منزله عدم بازگشت آنان به زندگي سالم براي هميشه است.
وي افزود: اولين سن مصرفي مواد در نيمي از جمعيت زنان معتاد، 15 تا 19 سالگي است درواقع اين سن، سن بحران براي شروع مصرف مواد است، لذا با توجه به اين سن كه دوره نوجواني و جواني ميباشد، ضرورت دارد كه مراكز آموزشي همچون دبيرستانها و دانشگاهها به بحث اطلاعرساني و آگاهسازي نوجوانان و جوانان، توجه جدي كنند.
مشاور دبيركل ستاد در ادامه، كسب لذت، كنجكاوي، تفريح، رفع مشكلات روحي، در دسترس بودن مواد، فشار دوستان، رفع درد، كار سنگين، كاهش علايم بيماريهاي جسمي، اختلافات خانوادگي و رفع مشكلات جنسي را به ترتيب از دلايل مهم شروع مصرف مواد در زنان ذكر كرد.
بنيانيان هشدار داد: متاسفانه به خاطر فريب فرهنگي از طريق ماهوارهها و سايت مبني بر استفاده شيشه براي كاهش وزن، لاغري، رفع چين و چروك پوست، شادابي كاذب و رهايي از استرس و اضطراب برخي زنان به مصرف شيشه روي آوردهاند كه در اين خصوص نيز بايد اطلاعرسانيها افزايش يافته تا افراد فريب دروغهاي سوداگران مرگ را نخورند.
وي به آسيبهاي ناشي از مصرف مواد در زنان اشاره كرد و گفت: بروز عوارض فردي و اجتماعي اعتياد در زنان نسبت به مردان بيشتر است و بر اين اساس دامنه تاثير اعتياد زنان نه تنها، به فرد معتاد بلكه بر فرزندان و بعضاً آثار ويرانگر آن بر اجتماع خواهد بود و سرانجام فرد يا خودكشي ميكند و يا به سمت انتقام ميرود.
وي همچنين، تغيير ساختار خانواده در عصر مدرنيته و روبرو شدن والدين با تنوع فرهنگي و دگرگوني نقش در خانواده، تبعيت كردن بخشي از اعضاي جامعه از هنجارها، ارزشها و قوانيني كه قوام جامعه را تشكيل ميدهد، گسست نسلي و ناتواني فرد در دستيابي به هويت خود و تغيير الگوهاي زندگي را از چالشهاي موجود در بحث اعتياد عنوان كرد.
بنيانيان با اشاره به اجتماعيكردن امر مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: دوري از هر گونه انكار، لزوم حضور و مشاركت جدي نخبگان، جلب مشاركت مردم، تقويت و توسعه تشكلهاي مردمي، ضرورت بسيج همهجانبه انجمنهاي اوليا و مربيان، استفاده از ظرفيت دانشگاهها، مدارس، حوزههاي علميه در جهاد مقدس، ضرورت بهرهگيري از رسانهها بهعنوان ابزاري قدرتمند براي ايجاد شبكههاي اجتماعي در امر مبارزه را از جمله شاخصهاي مهم در جهت تقويت رويكرد اجتماعي در امر مبارزه برشمرد.
وي در پايان خاطرنشان ساخت: دشمن نخبگان را هدف قرار داده است تا به سرمايههاي اصلي اين كشور ضربه بزند لذا آگاهي دادن به جوانان و نخبگان و حضور جدي آنان در عرصه مبارزه خيلي مهم است چرا كه تجربه نشان داده اگر رويكرد اجتماعمحور تقويت و مسووليت و اختيارات به مردم واگذار شود موفق خواهيم شد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]